Family Strollers Run
© Kyle Fitzgerald
Lifestyle

Family Strollers Run: Μαμάδες, μπαμπάδες, παιδιά σε καρότσια, όλοι τρέχουμε για καλό σκοπό

Στις 10 Σεπτεμβρίου τρέχεις με τα παιδιά σου για καλό σκοπό (και κερδίζεις τρομερά δώρα)

Family Strollers Run: Ένας αγώνας δρόμου για εγκύους και γονείς με παιδιά 0-4 ετών σε καρότσι, τρίκυκλο, πατίνι ή και περπατώντας.

Το τρέξιμο είναι για πολλούς κομμάτι της ζωής τους και ένας υγιής τρόπος να χαλαρώνουν, να ξεφεύγουν από το στρες της καθημερινότητας και να αποφορτίζονται συναισθηματικά. Η ευχάριστη κόπωση που νιώθεις όταν ολοκληρώνεις μια διαδρομή είναι από τα πιο ωραία συναισθήματα που υπάρχουν. Οι αγώνες δρόμου, από την άλλη, είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού προσθέτεις στην εμπειρία το κίνητρο του έπαθλου, ενώ για πολλούς είναι η ιδανική αφορμή να δοκιμάσουν τις αντοχές και τα όριά τους και -γιατί όχι;- να τα ξεπεράσουν.

Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να μοιραστείς αυτή την εμπειρία και αυτά τα συναισθήματα με τα παιδιά σου μέσω ενός αγώνα ειδικά σχεδιασμένου για οικογένειες;

Family strollers Run: Ένας αγώνας για όλους, μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά!

Το Family strollers Run πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 για πρώτη φορά (δες εδώ) και απευθύνεται σε εγκύους και γονείς με παιδιά 0-4 ετών σε καρότσι, τρίκυκλο, πατίνι, μάρσιπο ή και περπατώντας. Αντίστοιχοι αγώνες πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του αθλητισμού, της υγείας μέσω της φυσικής κατάστασης και του ευ αγωνίζεσθαι. Πάνω απ᾽ όλα είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να περάσουμε σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη αυτοφροντίδας ως απάντηση στην εξάντληση της πρώιμης γονεϊκότητας καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της άσκησης στη μείωση του κινδύνου επιλόχειας κατάθλιψης.

Το ραντεβού, φέτος, δίνεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. και η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Aquabirth,pregnancy and family fitness place, υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και της Περιφέρειας Αττικής. Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην Ομπρέλα, στο Άλσος Παπάγου, ενώ στο σημείο έναρξης και λήξης θα έχει δραστηριότητες για παιδιά, γονείς, εγκύους και μουσική.

Το Family strollers Run είναι η ιδανική ευκαιρία να πραγματοποιήσεις ένα στόχο μαζί με το παιδί σου, ακόμα και αν προβληματίζεσαι αν το μωρό θα κάτσει στο καρότσι ή  θα είναι ανήσυχο. Δώσε την ευκαιρία και το χώρο να δοκιμαστείτε μαζί. Όσο μακριά και να πάτε… θα έχετε πάει μαζί και το συναίσθημα είναι υπέροχο!

Ο αγώνας είναι συμβολικός και η διοργάνωση δεν παρακινεί ή επιβραβεύει όποιους τερματίσουν πρώτοι αλλά όλους τους συμμετέχοντες καθώς σημασία έχει η συμμετοχή, η δικτύωση και η ψυχαγωγία. Επιπλέον, η άσκηση και η συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις μειώνουν τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης. Βέβαια, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μοναδικά δώρα από το κατάστημα Τρίκυκλο, μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης.

Συμμετοχές

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος, ομάδες που μπορούν ν’ απαρτίζονται από γονείς, μεγαλύτερα αδέλφια, φροντιστές, γιαγιάδες, παππούδες, νονοί, πάντα με τη συνοδεία παιδιού 0 έως 4 ετών. Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από τουλάχιστον ένα παιδί και ένα ενήλικα.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ ανά άτομο και οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Με κάθε εγγραφή στον αγώνα οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν την μπλούζα της διοργάνωσης και το προσωπικό νούμερο της συμμετοχής τους ενώ έχουν πρόσβαση σε παροχές και μικρά δώρα από τους χορηγούς μας. Τρεις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα από το Τρίκυκλο κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του αγώνα. Επίσης το Τρίκυκλο θα προσφέρει σ’ όλες τις εγκύους που θα συμμετέχουν στο Family strollers Run, είτε περπατώντας τη διαδρομή είτε/και στο mini workshop άσκησης του Aquabirthpregnancy and family fitness place, μια ζώνη εγκυμοσύνης αυτοκινήτου Besafe.

Λοιπόν, πάμε να διασκεδάσουμε τρέχοντας με τα παιδάκια μας;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice