Λουλούδια για τον Άγιο Βαλεντίνο
Nadiia Ploshchenko © Unsplash
Lifestyle

10 λουλούδια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Λουλούδια ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχει το ταίρι σου 

Αγίου Βαλεντίνου: Τα λουλούδια που μπορείς να προσφέρεις στον/στη σύντροφό σου

Μπορεί τα κόκκινα τριαντάφυλλα να είναι κατά παράδοση τα λουλούδια της γιορτής των ερωτευμένων, υπάρχουν όμως πολλά άλλα λουλούδια που δημιουργούν εξίσου εντυπωσιακά μπουκέτα και κρύβουν, ίσως, και πιο ουσιαστικά νοήματα. Ένα από αυτά, το πόσο καλά γνωρίζεις τον άνθρωπό σου. Σκέψου αντισυμβατικά, σκέψου έξω από τα τετριμμένα και κάνε τον «Βαλεντίνο» μια πραγματικά ξεχωριστή, δική σου (σας), ημέρα, ξεκινώντας με ένα μπουκέτο από «όχι τριαντάφυλλα»…

Ανθούριο

Ανθούριο
Ανθούριο - Laura Adai © Unsplash

Για τους τολμηρούς/-ες
Τα άνθη του ανθούριου, γνωστού και ως φλαμίγκο ή γλώσσα του διαβόλου, αποπνέουν ένταση και αισθησιασμό ταυτόχρονα. Η κυματιστή τους επιφάνεια σε σχήμα ανάποδης καρδιάς με μια απροσδόκητη γυαλάδα σα να την έχεις περάσει με κερί, μοιάζει σχεδόν εξωπραγματική, κάτι που θα κρατήσει για πάντα.

Μοσχομπίζελο ή Λάθυρος

Μοσχομπίζελο ή Λάθυρος
Μοσχομπίζελο ή Λάθυρος - Raimond Klavins © Unsplash

Για τους παραδοσιακούς/-ες
Ένα αγαπημένο λουλούδι από άλλες εποχές, εκείνες των ολάνθιστων κήπων και αυλών. Τα ντελικάτα άνθη του που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω στους λεπτούς μίσχους, προσδίδουν στο λουλούδι έναν ρομαντικό και τρυφερό χαρακτήρα. Στα συν και το, εξίσου ντελικάτο, γλυκό άρωμά του.

Παχύφυτα

Παχύφυτα
Παχύφυτα - Natalia Blauth © Unsplash

Για τους «χαλαρούς»/-ες
Για εκείνους και εκείνες που ζουν τα «όσα φέρνει ο άνεμος», θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ένα λουλούδι που δεν είναι καν λουλούδι. Ένα παχύφυτο μοιράζεται την ίδια «ανεμελιά» με το ταίρι σου και είναι η ιδανική επιλογή για κάποιον που δεν θέλει επιπλέον έγνοιες, όπως τη φροντίδα ενός φυτού.

Ηλίανθος

Ηλίανθος
Ηλίανθος - Frames For Your Heart © Unsplash

Για τους αισιόδοξους/-ες
Αν υπάρχει ένα λουλούδι που μοιάζει να «γελάει» πάντα με την ψυχή του, αυτό είναι ο ηλίανθος, αλλιώς ηλιοτρόπιο. Συμβολίζει τη ζεστασιά, το κέφι, την αισιοδοξία και την ευτυχία. Άλλωστε τα όμορφα μεγάλα άνθη του με τα κατακίτρινα πέταλα, «αναζητούν» πάντα τον ήλιο.

Ζέρμπερα

Ζέρμπερα
Ζέρμπερα - Merve Sehirli Nasir © Unsplash

Για τους «δοτικούς»/-ες
Ανήκει στις μαργαρίτες και έχει την ίδια εκρηκτική ποικιλία χρωμάτων με αυτές. Η ζέρμπερα με τα κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί ή ροζ άνθη θα είναι μια γλυκιά ανταμοιβή για το ταίρι σου που έχει αθώα και στοργική καρδιά και θέλει πάντα να κάνει τους άλλους να χαμογελούν.

Πρωτέα

Πρωτέα
Πρωτέα - Olga Nayda © Unsplash

Για τους θαρραλέους/-ες
Ένα λουλούδι που συμβολίζει το θάρρος και την επινοητικότητα θα ήταν η ιδανική επιλογή για εκείνους που δεν φοβούνται τις αλλαγές. Θα το βρεις στις πιο όμορφες αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου, του λευκού και του κίτρινου.

Χρυσάνθεμα

Χρυσάνθεμα
Χρυσάνθεμα - Erol Ahmed © Unsplash

Για τους/τις τελειομανείς
Θέλει να είναι τα πάντα στην εντέλεια, τακτοποιημένα και οργανωμένα, χωρίς περιθώρια για εκπλήξεις; Αν το παραπάνω «χούι» ταιριάζει στο έτερον σου ήμισυ, τότε θα λατρέψει την απόλυτη συμμετρία ενός ανθισμένου μπουκέτου χρυσάνθεμων. Τα δημοφιλή λουλούδια του χειμώνα «βγαίνουν» και σε υπέροχα χρώματα: λευκά, κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ και κόκκινα.

Πανσέδες

Πανσέδες
Πανσέδες - Monika Grabkowska © Unsplash

Για τους/τις εσωστρεφείς
Τα λεπτεπίλεπτα πέταλα των πανσέδων ανθίζουν σε όλο το χρωματικό φάσμα, από κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα μέχρι μοβ, μπλε και καφέ. Για εκείνους που προτιμούν να κρατούν συναισθήματα και μυστικά της ψυχής για τους λίγους και εκλεκτούς.

Αγριολούλουδα

Αγριολούλουδα
Αγριολούλουδα - Getty Images © Unsplash

Για τους/τις λάτρεις της φύσης
Καμπανούλες, κυκλάμινα, μαργαρίτες, τουλίπες, ανεμώνες, παιώνιες, παπαρούνες, ένα ματσάκι αγριολούλουδα, σύμβολα της ελευθερίας, της δύναμης και της ομορφιάς της φύσης, δεμένα με κόκκινη κλωστή. Ευκαιρία για έναν διαφορετικό «Bαλεντίνο» στην εξοχή…

Κρίνοι της Κάλλας

Κρίνοι της Κάλλας
Κρίνοι της Κάλλας - Earl Wilcox © Unsplash

Για τους/τις «chique»
Τα πράσινα λογχοειδή φύλλα αγκαλιάζουν ένα εντυπωσιακό λουλούδι που θυμίζει τρομπέτα. Η πιο γνωστή ποικιλία της κάλλας έχει λευκά άνθη, όμως θα τη βρεις και με κίτρινα, ροζ, μοβ και κόκκινα λουλούδια, το ίδιο υπέροχα και ασυνήθιστα. Σύμβολα της κομψότητας, της ευγένειας και του εκλεπτυσμένου, θα τα χαρίσεις στο ταίρι σου που του αρέσει να απολαμβάνει την κομψότητα σε κάθε πτυχή της ζωής του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice