Διακόσμηση σπιτιού
© Instagram
Lifestyle

Διακόσμησε το σπίτι σου σαν να βγήκε μόλις από romcom ταινία

Προετοιμάσου για τον χειμώνα με αισθητική «Notting Hill» και «Love Actually»

Διακόσμηση σπιτιού: Τέσσερις τρόποι για να δημιουργήσεις τη δική σου cozy κινηματογραφική ατμόσφαιρα 

Ένας από τους λόγους που πάντοτε περιμένω να έρθει ο χειμώνας, «να πιάσουν τα κρύα», είναι για να αλλάξω διακόσμηση στο σπίτι, βάζοντας φωτάκια, αγοράζοντας καινούριες χνουδωτές κουβέρτες και γεμίζοντας μικρά μαξιλαράκια το σαλόνι. Να υποδεχτώ επιτέλους την cozy εποχή, αυτή που κυκλοφορείς με πιτζάμες και μια κούπα ζεστό καφέ μεσ’ το σπίτι. Από ότι φαίνεται, ή μάλλον σύμφωνα με τον αρχηγό των τάσεων, το TikTok, η διακόσμηση για την ερχόμενη σεζόν εμπνέεται από τις ταινίες του Ρίτσαρντ Κέρτις και συγκεκριμένα από την αισθητική των «Frazzled English Women» πρωταγωνιστριών.

Των πρωταγωνιστριών όπως η Τζούλια Ρόμπερτ και Ρενέ Ζελβέγκερ, τις οποίες είδαμε να φοράνε ζεστές ζακέτες, να εμφανίζονται επιμελώς ατημέλητες και να να διατηρούν τη γοητεία τους με τον δικό τους χαώδη τρόπο. Κάπως έτσι θα ανανεώσουμε και εμείς τη διακόσμηση του σπιτιού μας, εστιάζοντας στην αίσθηση θαλπωρής και αγκαλιάς των ατελειών. Στη ζεστή και νοσταλγική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις ταινίες του Ρίτσαρντ Κέρτις. Ώρα να εμπνευστούμε από τα σκηνικά της Αγγλικής υπαίθρου και τα προάστια του Λονδίνου, δίνοντας έναν ευρωπαϊκό και συνάμα οικείο χαρακτήρα στους εσωτερικούς χώρους.

Φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού 

Προτιμήστε ζεστές αποχρώσεις, όπως καφέ, σκούρο πορτοκαλί ακόμα και μπορντό, δημιουργώντας μια γλυκιά και χαλαρή ατμόσφαιρα, βασισμένη στα φθινοπωρινά χρώματα. Αποφύγετε τις πολύ έντονες επιλογές -κυρίως αν πρόκειται για μεγάλες επιφάνειες- και κινηθείτε σε γήινους τόνους. Τα χρώματα αυτά μπορείτε να τα επιλέξετε είτε για να βάψετε κάποιον από τους τοίχους του σπιτιού είτε να τα έχετε σαν οδηγό για έπιπλα/ διακοσμητικά που θα αγοράσετε. 

Βρείτε το κατάλληλο αρωματικό κερί, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα βγαλμένη από romcom ταινία και δίνοντας το άρωμα που θέλετε στον χώρο σας. Η Bridget Jones θα διάεγε κάτι σε μυρωδια βανίλιας, όσο είναι καλυμένη κάτω από ένα πάπλωμα, τρώγοντας παγωτό. Bρείτε και εσεί τη μυρωδιά που σας ταιριάζει -από κλασική βανίλια μέχρι πιο spicy με τζίντζερ και τοποθετήστε κεριά μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, μέσα σε όμορφα ρεσώ -για λόγους ασφαλείας- στο σαλόνι, στο γραφείο, σε χώρους που αφιερώνετε αρκετό χρόνο και είναι σημαντικό για εσάς να είναι όμορφα διαμορφωμένοι.

Αν νιώθετε πως το σπίτι σας είναι «άδειο» η λύση είναι κουβέρτες και ριχτάρια. Τοποθετήστε τα στον καναπέ, στην πολυθρόνα ακόμα και στο κρεβάτι, επιλέγοντας χρώματα και μοτίβα που είναι πιο κοντά στο στιλ σας (π.χ.: φλοράλ) βλέποντας τον χώρο να αλλάζει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Υπάρχουν άλλωστε και οι μέρες που θέλετε να ξαπλώσετε για λίγο στον καναπέ, να διαβάσετε στην αγκαλιά της πολυθρόνας και μια ζέστη, μαλακή κουβέρτα δίνει extra bonus στην όλη εμπειρία χαλάρωσης. Άραγε, σε τι σκηνικό θα δούμε την επόμενη χρόνια την επανένωση του πιο romcom ζευγαριού, Ρενέ Ζελβέγκερ και Χιου Γκραντ, στο «Bridget Jones 4»; 

Τέλος, μην ξεχάσετε μαξιλάρια, γλαστράκια και βιβλία. Τα τρία βασικά συστατικά για να δώσετε ένα πιο σοφιστικέ ύφος στον χώρο σας, δίχως να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Βάλτε μικρά και μεσαίου μεγέθους μαξιλάρια στον καναπέ ή το κρεβάτι, ώστε να ξαπλώνετε αναπαυτικά σε κάθε τους πλευρά. Αν αγαπάτε τα φυτά αλλά δεν είστε συνεπείς σε ό,τι αφορά την φροντίδα τους, αγοράστε ψεύτικα και τοποθετήστε τα σε ράφια, πάνω ή δίπλα από βιβλιοθήκες. Για όσες είστε φαν της ταινίας Notting Hill και οτιδήποτε συνδυάζει ρομαντισμό και vintage βιβλιοπωλεία, πάρτε μερικά από βιβλία που διαβάζετε συνεχώς και ακουμπήστε τα σε εμφανή σημεία, όπως σε κάποιο τραπεζάκι στο σαλόνι, κάνοντάς τα τους πρωταγωνιστές του σπιτιού. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice