Άντρας και γυναίκα γελούν
© Unsplash/ Hello Revival

5 τρόποι να σταματήσει να σε βλέπει σαν φίλη

Πώς περνάς από το friendzone στο lovezone
  • A-
  • A+
Σχέσεις: Πέντε τρόποι για να κάνεις αυτόν που σου αρέσει να σταματήσει να σε βλέπει σαν φίλη.

Είστε σε κοινή παρέα και σου αρέσει πολύ αλλά εκείνος σε βλέπει φιλικά. Ίσως ξεκινήσατε τη γνωριμία σας σαν φίλοι αλλά στην πορεία συνειδητοποίησες ότι θέλεις κάτι περισσότερο. Ίσως να τον πλησίασες τελείως φιλικά για να βρίσκεσαι κοντά του και κόλλησες στη «φιλική ζώνη». Όποια κι αν είναι η περίπτωση, σημασία έχει ότι δεν ξέρεις πώς να του δείξεις ότι τον βλέπεις ερωτικά. Τα παρακάτω tips ίσως σε βοηθήσουν να του δώσεις να καταλάβει το ενδιαφέρον σου ή και να αντιληφθείς το ενδιαφέρον κάποιου που έχεις εσύ στη «φιλική ζώνη».

Οι μνηστήρες

Για τους περισσότερους άντρες, το να είναι μια γυναίκα ποθητή είναι trigger point. Όταν βλέπουν ότι οι άλλοι θέλουν μια γυναίκα, νιώθουν την ανάγκη να την διεκδικήσουν. Οπότε φλέρταρε διακριτικά με κάποιον άλλο μπροστά του, βγες μόνη με έναν φίλο σου που δεν ξέρει ώστε να νομίζει ότι είσαι σε ραντεβού, πες στη φίλη σου δήθεν διακριτικά για εκείνο το παιδί στη δουλειά που σου κάνει συνέχεια κοπλιμέντα. 

Προσωπικά ζητήματα συζήτηση κομμένη

Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο να ακούς από αυτόν που σου αρέσει να μιλάει για την τελευταία κοπέλα που βγήκε ή έκανε σεξ. Μην του πεις ότι δε θες να ξέρεις γιατί θα καταλάβει αμέσως το λόγο, προτίμησε να δείξεις ότι βρίσκεις το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης βαρετό, κοίτα το κινητό σου όταν μιλάει για γυναίκες, μίλα με κάποιον άλλο, άλλαξε διακριτικά θέμα συζήτησης αναβάλλοντας το συγκεκριμένο (επ'αόριστον). Από την άλλη, καλό θα είναι να μη συζητάς ούτε εσύ τίποτα για τα προσωπικά σου. Η ζήλια δεν πιάνει πάντα σαν «τακτική» και επιπλέον του δίνεις την ευκαιρία να ξέρει αν, πότε και για πόσο είσαι με κάποιον. Δεν χρειάζεται.

Γλώσσα σώματος

Οι άντρες τείνουν να θεωρούν τις γυναίκες φίλες τους δεδομένες. Αν θες να του τραβήξεις την προσοχή χωρίς να προκαλέσεις ρήξη στις σχέσεις σας πρέπει να επενδύσεις στη γλώσσα του σώματος και στην αντίστροφη ψυχολογία. Σιγουρέψου ότι δεν υπάρχει φυσική επαφή, όταν μιλάς μαζί του κράτα τον ένα ώμο μέσα και τον άλλο έξω -αυτό δείχνει ότι ακούς αλλά μπορείς να φύγεις οποιαδήποτε στιγμή αν δεν ενδιαφέρεσαι. Όταν γελάτε μαζί, γύρνα και κοίτα γύρω σου, το να κοιτάζεις άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα στο χώρο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι και τόσο για αυτά που σου λέει. Όταν αποχαιρετιέστε, κράτα την αγκαλιά πολύ σύντομη, μην δώσεις φιλί στο μάγουλο και φύγε γρήγορα. Αν είχε συνηθίσει να είσαι το κορίτσι που του δίνει συνέχεια σημασία, αυτές οι κινήσεις θα τον ταρακουνήσουν.

Η φίλη του μήνα

Όταν θες να κερδίσεις κάποιον, να ξέρεις ότι έχει σημασία να κερδίσεις και τους φίλους του. Το να σε συμπαθεί το περιβάλλον του, να επιζητά την παρέα σου και να κάνει διαρκώς θετικά σχόλια για σένα είναι κάτι που μπορεί από μόνο του να σε βοηθήσει να βγεις από τη friendzone. Αν μπορείς ωστόσο απόφυγε τα ειδύλλια μεταξύ των φίλων του και των φιλενάδων σου γιατί αν κάτι στραβώσει μπορεί να βρεθείς ξαφνικά στο περιθώριο, ακόμα κι αν δεν φταις.

Enough is enough

Στην τελική, μην προσπαθείς υπερβολικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει (και δεν χρειάζεται) να μεταμορφωθείς για κανέναν. Αν πρόκειται να αρέσεις σε κάποιον πρέπει να είναι για αυτό που είσαι και όχι επειδή προσποιείσαι για να του τραβήξεις το ενδιαφέρον. Κάνε μόνο όσα δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα θέλω και τα πιστεύω σου. Αν πρέπει να γίνεις κάποια άλλη για να του τραβήξεις την προσοχή, τότε πολύ απλά δεν είναι ο κατάλληλος για σένα. Συμφιλιώσου με την ιδέα και προχώρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς μίλησα στο παιδί μου για τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Πώς μίλησα στο παιδί μου για τις καταστροφικές πυρκαγιές
Χέρια κρατούν χάρτινη καρδιά
Πρέπει να δίνεις δεύτερη ευκαιρία; Κι αν ναι, σε ποιον;
Back to top