Οικογένεια στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο
© Yan Krukov / Pexels
Σχεσεις

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πώς θα «επιβιώσει» από το μωρό σου

Το να στολίζεις χριστουγεννιάτικο δέντρο έχοντας ένα μωρό στο σπίτι είναι από μόνο του μία πρόκληση. Υπάρχουν όμως μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις

How are you mum: Tips για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και να «επιβιώσει» από το μωρό σου που κάνει τα πρώτα του βήματα

Η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου έφτασε και εσύ ανυπομονείς να στολίσεις το δέντρο σου. Στολίδια, φωτάκια, διακοσμητικά είναι όλα έτοιμα, αλλά μήπως ξεχνάς το πιο σημαντικό; Το μωρό σου είναι στη φάση που κάνει τα πρώτα του βήματα, μπουσουλάει κι εξερευνάει τα πάντα γύρω του και φυσικά δεν θα αντισταθεί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Άλλωστε, είναι τόσο δελεαστικό με όλα αυτά τα φωτάκια και τα στολίδια που κρέμονται από τα κλαδιά του που είναι σαν να του φωνάζει: «Πιάσε με!»

Έτσι, το να στολίζεις χριστουγεννιάτικο δέντρο έχοντας ένα μωρό στο σπίτι είναι από μόνο του μία πρόκληση. Υπάρχουν tips τα οποία αν τα ακολουθήσεις θα κάνεις τη ζωή σου αλλά και του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου πολύ πιο εύκολη.

Πάμε να δούμε 6 tips για ένα baby friendly χριστουγεννιάτικο δέντρο

1. Διάλεξε στολίδια που δεν σπάνε.
Πρώτο και κύριο, η επιλογή των στολιδιών. Ξέχνα τα γυάλινα εντυπωσιακά στολίδια. Προτίμησε ξύλινα ή υφασμάτινα τα οποία, αν τυχόν πέσουν δεν σπάνε, δεν χαλάνε και, το πιο σημαντικό, δεν μπορούν να τραυματίσουν το μωρό σου.

2. Βάλε φράχτη γύρω από το δέντρο.
Στην αγορά θα βρεις διακοσμητικούς ξύλινους φράχτες, οι οποίοι μπαίνουν γύρω από το δέντρο και αποτρέπουν τα κατοικίδια να το πλησιάζουν. Στη δική σου περίπτωση θα εμποδίσει τον μικρό σου εξερευνητή να κατεδαφίσει το δεντράκι σου.

3. Δώσε στο μωρό σου τα στολίδια να τα εξερευνήσει.
Πολύ πριν ξεκινήσεις να στολίζεις, δώσε στο μωρό σου τα στολίδια να παίξει μαζί τους. Θα τα αγγίξει, θα τα πετάξει, θα τα ξαναπιάσει και γενικώς θα τα εξερευνήσει, που σημαίνει πως κάποια στιγμή θα τα βαρεθεί όπως κάνει με όλα του τα παιχνίδια. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να τα κρεμάσεις δεν θα του κάνουν «κλικ» κι απλά θα τα προσπεράσει.

4. Τοποθέτησε το δέντρο κάπου ψηλά.
Οκ, συμφωνώ πως δεν είναι και το πιο έξυπνο tip αυτό, αλλά είναι σίγουρα ο πιο safe τρόπος για να επιβιώσει το δέντρο σου. Τοποθέτησέ το πάνω σε κάποιο τραπεζάκι που δεν θα μπορεί με τίποτα να το φτάσει και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

5. Στόλισε εναλλακτικά το δέντρο σου.
Εναλλακτικά εννοώντας, να στολίσεις το δέντρο σου μόνο με φωτάκια. Ξέχνα τα στολίδια και τις μπάλες και διάλεξε να το στολίσεις μόνο με πολλά φωτάκια. Πίστεψέ με, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό.

6. Στόλισε μικρό δέντρο.
Αν εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω και δεν πιάσει τίποτα, τουλάχιστον διάλεξε να στολίσεις ένα μεσαίου μεγέθους ή, ακόμα καλύτερα, μικρό δέντρο που, αν τελικά πέσει στα χέρια του μικρού εξερευνητή, να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η ζημιά!

Καλό στόλισμα!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice