Αγκαλιασμένο ζευγάρι άντρα-γυναίκα
©Pexels/ Daria Shevtsova
Σχεσεις

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο

Τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να τον ξεχωρίσεις

Tips για να καταλάβεις αν έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο.

Είχα διαβάσει κάποτε μια φράση στα αγγλικά που έλεγε "Falling in love is easy, staying in love is hard" και μου άρεσε αλλά πέρασε αρκετός καιρός για να καταλάβω όντως τη διαφορά. Αυτό που λέει είναι ότι το να ερωτευτείς είναι εύκολο, το να παραμείνεις ερωτευμένος με τον άλλο είναι το δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να σε κάνουν να ενθουσιαστείς αλλά ελάχιστοι που θα καταφέρουν να μετατρέψουν τον ενθουσιασμό του έρωτα σε κάτι πιο βαθύ και θα σε πείσουν να μείνεις δίπλα τους «για πάντα».

Πώς λοιπόν μπορείς να καταλάβεις ποιος είναι ο ξεχωριστός για σένα; Δυστυχώς δεν μπορείς, ο έρωτας είναι και λίγο θέμα τύχης, δεν επιλέγεις πάντα ποιος θα σε γοητεύσει. Αν όμως αναζητάς στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα σου αξίζει το χρόνο και την προσοχή σου, συνέχισε να διαβάζεις.

Σέβεστε ο ένας τον άλλο

Μια υγιής σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους πρέπει να βασίζεται πρώτα απ' όλα στον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτό συνεπάγεται ότι δέχεσαι και εκτιμάς τον άλλο γι' αυτό που είναι, νιώθεις περήφανη και το δείχνεις. Δεν του λες ψέμματα, δεν του μιλάς με αγένεια και υποτιμητικό ύφος, υπολογίζεις τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τη γνώμη του. Τον θεωρείς ίσο και τον αντιμετώπιζεις ως τέτοιο. Ο σεβασμός δημιουργεί εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη ασφάλεια στη σχέση. 

Νιώθεις άνετα μαζί του

Ο λόγος που αναζητούμε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους είναι για να μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα, να χαλαρώνουμε δίπλα τους και να ρίχνουμε τις άμυνές μας. Διαφορετικά ποιος λόγος υπάρχει να έχεις σχέση; Αν όταν βρίσκεσαι με τον άνθρωπό σου νιώθεις ότι πρέπει να προσέχεις τι θα πεις ή θα κάνεις για να μην παρεξηγηθεί ή εξοργιστεί υπάρχει πρόβλημα. Το ίδιο συμβαίνει αν πρέπει να προσποιείσαι για όσα νιώθεις, να λες ψέμματα για όσα σου συμβαίνουν και να αποφεύγεις να συζητάς μαζί του τα όνειρα ή τους φόβους σου. 

Γίνεστε καλύτεροι άνθρωποι

Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου να σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό και να σε εμπνέει να προσπαθείς να γίνεις καλύτερη. Δεν εννοώ μόνο το να κυνηγάς δουλειές με περισσότερα χρήματα ή να αποκτήσεις πιο γυμνασμένο σώμα. Αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, να αποκτάς μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και να το μεταφέρεις αυτό και στους υπόλοιπους που συναναστρέφεσαι.

Προσπαθείτε για τη σχέση σας

Το πιο εύκολο για ένα ζευγάρι είναι μόλις αντιμετωπίσει τις πρώτες δυσκολίες να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου, να αρχίσουν την επίρριψη ευθυνών και να χωρίσουν. Το δύσκολο είναι να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, να συζητήσουν ψύχραιμα ό,τι τους προβληματίζει και να προσπαθήσουν να το λύσουν με κατανόηση και υπομονή. Αν βλέπεις ότι προσπαθεί για ατή τη σχέση και σε εμπνέει να κάνεις κι εσύ το ίδιο, τότε έχεις βρει σίγουρα κάποιον ξεχωριστό στη ζωή σου.

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice