Κοπέλα κρατάει κρανίο ζώου με κέρατα
© Unsplash/ Mallory Johndrow
Σχεσεις

To «κέρατο» στα 20, στα 30, στα 40 και στα 50+

Δεν είναι καλό πράγμα να κερατώνεις έναν άνθρωπο αλλά μερικές φορές τα καλά κορίτσια ξεφεύγουν... και τα καλά αγόρια επίσης

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη γράφει για τις σχέσεις και το «κέρατο» στα 20, στα 30, στα 40 και στα 50+.

Δεν είναι καλό πράγμα να κερατώνεις έναν άνθρωπο (ειδικά αν ο άνθρωπος το καταλάβει) αλλά μερικές φορές τα καλά κορίτσια ξεφεύγουν και κάνουν κακά πράγματα, ανεξαρτήτως ηλικίας…και τα καλά αγόρια επίσης.

ΣΤΑ 20: είσαι γεμάτη ενέργεια – και μην αναφέρουμε την λίμπιντο, η οποία για μια δεκα-εικοσα-τριαντα-ετία θα σου τρέχει από τα μπατζάκια. Αισθάνεσαι καλύτερα γυμνή παρά ντυμένη, δεν έχεις κυτταρίτιδα, το βυζί σου κοιτάζει το φεγγάρι, επομένως όποιος περιμένει ότι δεν θα τον κερατώσεις με την πρώτη ευκαιρία, ζει σε άλλο πλανήτη, εκεί που κοιτάζουν τα βυζιά σου. Ερωτεύεσαι πολύ εύκολα, η προσφορά και ζήτηση (ερωτικών συντρόφων) είναι ατελείωτη, και κάποια στιγμή, άνθρωπος είσαι, υποκύπτεις. Μετά νιώθεις τύψεις και ή αφήνεις τον δεσμό για να τα φτιάξεις με τον τρίτο άντρα, ή με τέταρτο άντρα…ή πέμπτο; Γουατέβερ. Τα ίδια κάνει κι ο άντρας, απλώς δεν το κάνει ζήτημα κι αν έχει ενοχές, τις ξεχνάει, έχει πολλές γκόμενες, σόρι, δουλειές.

ΤΙΠ: Δεν χρειάζεσαι συμβουλές επειδή στα 20-25 είσαι χοντροκέφαλη όσο απαιτεί η ηλικία σου. Να σου πούμε να χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό; Ε δεν είσαι και βούρλο πια. Χρησιμοποιείς. Αυτό σου έλειπε! Να σου πούμε να μην σκας; Να κάνεις ό,τι θέλεις; Στο λέμε, αρκεί να προσέχεις (=είμαστε μαμάδες γι' αυτό επιμένουμε).

ΣΤΑ 30: Εξακολουθείς να έχεις πολλή ενέργεια και ανάλογη λίμπιντο, απλώς είσαι σε μία σχέση και δεν θέλεις να την τινάξεις στον αέρα. Ασε που η προσφορά-ζήτηση έχει περιοριστεί λίγο, μετά τα λοκντάουν βαριέσαι ακόμα και το Τίντερ.  Ένα βράδι ωστόσο που πίνεις κάτι παραπάνω, σου ξεφεύγει και χωρίς να το καταλάβεις πας με κάποιο άλλο άτομο για να δεις τη συλλογή του από γραμματόσημα. Μετά είσαι κουρέλι σωματικά (τόσο ξενύχτι! Και δραστηριότητες ως το πρωί!) και ψυχικά κάπως αισθάνεσαι, σα να τον κορόιδεψες με αυτό το σέξι άτομο τον καημένο τον άνθρωπό σου που δεν χρωστάει τίποτα. Του μαγειρεύεις για μια ολόκληρη βδομάδα για να συνέλθεις. Συνέρχεσαι. Όταν κάνει τα ίδια και χειρότερα αυτός, ούτε αυγό δεν σου τηγανίζει.

ΤΙΠ: Αν πρόκειται για λάθος της μιας βραδιάς (α) μην το πεις σε κανέναν, (β) προσπάθησε να μην το επαναλάβεις τουλάχιστον όχι φέτος, ή αν το επαναλάβεις, κάνε ότι δεν έγινε και (γ) μην αναρωτιέσαι «σαν πολύ εύκολα δεν συνήλθα;» Το θέμα είναι ότι συνήλθες, άρα δεν τρέχει κάστανο. ΜΗΝ παραδέχεσαι ποτέ τίποτα σε κανέναν! Αρνήσου τα πάντα, πάντα. Ευχή και κατάρα.  

ΣΤΑ 40: Είσαι παντρεμένη ή σε πολυετή σχέση, με παιδιά ή άνευ, και διστάζεις να γδύνεσαι μπροστά σε ξένο κόσμο. Ασε που αισθάνεσαι καλύτερα με ρούχα παρά γυμνή, άρα για να πηδήξεις στο κρεβάτι τρίτου ατόμου…πρέπει να βρίσκεσαι ή σε απελπισία (=περνάς χάλια με τον σύντροφό σου αδιακρίτως φύλου) ή σε φάση αλλαγής (=το αυτό) ή έστω, πάρα πολύ μεθυσμένη (=ρούγκλα). Η προσφορά έχει πέσει προς το παρκέ, και ας μην μιλάμε για την ζήτηση, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά, ορίστε που σου έφεξε κάποιο άτομο και υπέκυψες, δεν ήθελες και πολύ. Διέπραξες ό,τι διέπραξες με μεγάλη δυσκολία και από τη μία δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, από την άλλη σαν να αναγνωρίζεις τον παλιό, τρελό σου εαυτό. Εννοείται όταν κάνει το ίδιο ο σύντροφος, σε εγκαταλείπει σούμπιτος, αν είναι άντρας. Σιγά μη κάτσει να σκάσει, έχει κι αλλού πορτοκαλιές, εκτός που και τα παιδιά (σας) τελευταία του φαινόντουσαν πολύ κουραστικά…

ΤΙΠ: Η λίμπιντό σου καλά κρατεί, άδικα ανησυχούσες (μήπως γι' αυτό έκανες το έγκλημα;) και είναι ωραίο να νιώθεις αντικείμενο πόθου στα 47-49 σου. Αν το σεξ ήταν υπέροχο, είσαι μεγάλη γυναίκα πια: θα χωρίσεις το μόνιμο και θα πας με το υπέροχο σεξ. Ό,τι και να σου πούμε εμείς, περισσεύει. Τα θυμάσαι από τα ‘20ς σου…

ΣΤΑ 50+: Επειδή δεν σε κόφτει τόσο το σεξ, εμφανίζονται από το πουθενά άτομα τα οποία ασχολούνται με το σπορ, συνήθως νεότερά σου, αλλά ποιος μετράει. Ειλικρινά δεν θα κεράτωνες ποτέ τον/την σύντροφο αν δεν ήτανε τέτοιο στραβόξυλο τελευταία κι αν δεν σου έβγαζε το λάδι, αλλά στο βγάζει, οπότε… λες στον αυτό σου «χρειάζομαι μωρέ κι εγώ λίγο γούτσουγούτσου». Μετά το ξεχνάς το αμάρτημα, για όνομα, σιγά το πράγμα, συμβαίνουν αυτά κλπ. Όταν κάνει το αντίστοιχο ο σύντροφος, και είναι άντρας, έχει ήδη καβαντζώσει λεφτά κάπου για να μη χρειαστεί να σου δώσει μία. Εννοείται την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, μην επαναλαμβανόμαστε.

ΤΙΠ: Το περίεργο είναι ότι όσο εσύ δεν κόβεσαι για σεξ (επειδή πούρεψες λέμε) τόσο προκύπτουν μουστερήδες διαφόρων φύλων. Πού ήτανε όλοι αυτοί πριν δέκα χρόνια; Πάντως όχι τριγύρω, θα τους είχε πάρει το μάτι σου, και όχι μόνο. Αν βαριέσαι, άστους, δε βαριέσαι. Αν όχι, όρμα – και πάλι δε βαριέσαι…    

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice