Αστεία memes, ατάκες, βίντεο, virals που ανέβηκαν στο διαδίκτυο και μας έκαναν να γελάσουμε
© PublicDomainPictures / Pixabay
Σχεσεις

Σεξ με ραντεβού: Τα υπέρ και τα κατά της νέας τάσης

Οργανωθείτε, γιατί χανόμαστε

Σεξ με ραντεβού: Οι σύμβουλοι σχέσεων συστήνουν το σεξ με συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα - Τα υπέρ και τα κατά.

Κάθε φορά που θέλεις να κάνεις κάτι που έχει σημασία για σένα, από το γυμναστήριο μέχρι τα ψώνια της εβδομάδας και την επίσκεψη στους γονείς, το «βάζεις στο πρόγραμμα», όπως λέμε. Το σημειώνεις στο καλεντάρι, έστω και του μυαλού σου. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με το σεξ, λένε οι couchers και οι σύμβουλοι σχέσεων. Οι συμβουλές τους αφορούν κυρίως μονογαμικές μακροχρόνιες σχέσεις ή μονογαμικές σχέσεις στις οποίες υπάρχει παιδί ή παιδιά.

Όσο κι αν δεν ακούγεται ρομαντικό, πολλά ζευγάρια που κάνουν σεξ με προκαθορισμένο ραντεβού, υπερασπίζονται την επιλογή τους λέγοντας πως τους γλιτώνει από διάφορες στρεσογόνες απορίες. Αφενός απομακρύνει το πιεστικό ερώτημα «κάνουμε αρκετό σεξ;» καθώς η συχνότητα έχει προκαθοριστεί και από τους δύο, αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στους συντρόφους να προετοιμαστούν, σωματικά και εγκεφαλικά, αλλά και να αδημονούν για αυτές τις στιγμές τρυφερότητας. Η προσμονή και η αδημονία, ως γνωστόν, είναι μια από τις κύριες πηγές διέγερσης.

Βέβαια, ο προγραμματισμός του σεξ δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Καταρχάς θα πρέπει να προσυμφωνηθούν οι μέρες της εβδομάδας, γεγονός που απαιτεί ιεράρχηση υποχρεώσεων. Είναι διατεθειμένοι και οι δύο σύντροφοι να θυσιάσουν το ρεπό, τον ύπνο τους, το Netflix την ίδια στιγμή; Ή θα το πάνε σαν το τραγούδι του Μηλιώκα; «Το Σάββατο μπορείς; Όχι, όχι. Την Κυριακή μπορείς; Όχι, όχι. Παρασκευή μπορείς; Μπορώ, μπορώ. Αλλά δεν μπορώ εγώ».

Κατά δεύτερον, θα πρέπει να τηρείται το πρόγραμμα, αλλιώς προκύπτουν δράματα του τύπου «δεν με θέλει πια».

Για να ξεκινήσουν τα σεξοραντεβού ένα ζευγάρι πρέπει να ξεπεράσει την «προκατάληψη» ότι το σεξ είναι μια αυθόρμητη κίνηση και να αποφασίσει ότι μπορεί να γίνεται και βάσει σχεδίου, ανεξαρτήτως της επιθυμίας και του πόθου.

Ένα δεύτερο πρόβλημα σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση και με την τάση μας να υπάρχουμε υπό το βλέμμα των άλλων. Έτσι μπορεί να προκύψουν ανησυχίες τύπου: Είμαι ακόμα ποθητός/ή; Μήπως δεν με θέλει πια ο σύντροφός μου, αφού δεν με κυνηγάει και δεν είναι επίμονος όσον αφορά το σεξ; Ένα τρίτο πρόβλημα είναι ότι το προγραμματισμένο σεξ μπορεί να μετατραπεί σε υποχρέωση και καθήκον.

Οι couchers που συστήνουν στους πελάτες τους σεξ με ραντεβού λένε πως βρίσκονται αντιμέτωποι κυρίως με την ανδρική καχυποψία και την αποδίδουν στην κουλτούρα του πορνό. Όσο και αν τους συμβουλεύουν πως ο προγραμματισμός μπορεί να είναι μια στρατηγική αποπλάνησης, οι άνδρες θεωρούν πως ευνουχίζεται η κυνηγετική τους φύση. Η άρνηση παρατηρείται σε νέους άνδρες. Καθώς μεγαλώνουμε, το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής, οπότε μια χαρά ακούγεται το ραντεβού για σεξ πού και πού.

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ανοιχτή σε πειραματισμούς, άρα να ένα ακόμα πεδίο προς εξερεύνηση, τα ραντεβού, τα οποία στην πραγματικότητα δηλώνουν προτεραιοποίηση της ερωτικής συνεύρεσης για ένα ζευγάρι. Άρα, It’s a date.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice