Ταξίδι με αεροπλάνο παρέα με τα παιδιά

Tips για να περάσετε ένα, όσο γίνεται, ήρεμο ταξίδι

How are you mum: Συμβουλές για να ταξιδέψετε με αεροπλάνο μαζί με τα παιδιά

Στην προ-παιδιών εποχή όταν ταξίδευα με αεροπλάνο και έβλεπα γονείς με παιδιά να επιβιβάζονται, πάντα παρατηρούσα το αγχωμένο τους βλέμμα. Ίσως γιατί κατά βάθος καταλάβαινα την αγωνία τους να πάνε όλα καλά στο ταξίδι.

Πλέον ως μαμά, στο πρώτο ταξίδι με αεροπλάνο, είχα ακριβώς το ίδιο βλέμμα. Άγχος για το αν θα κάτσουν ήσυχα την ώρα του ταξιδιού, άγχος για το αν θα κλάψουν ή αν θα θέλουν να σηκωθούν από τη θέση τους... Όμως θεωρώ αρκετά τυχερό τον εαυτό μου γιατί μια φίλη μου τυχαίνει να είναι αεροσυνοδός και μου έχει δώσει τις καλύτερες συμβουλές, τις οποίες και θα μοιραστώ μαζί σας για να γίνει το ταξίδι με το αεροπλάνο όσο πιο ευχάριστο γίνεται.

Tips επιβίωσης για το ταξίδι με αεροπλάνο μαζί με τα παιδιά

Ταξιδέψτε πρωί. Αφενός γιατί τα παιδιά είναι πιο ξεκούραστα και αφετέρου γιατί συνήθως δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πρωινές πτήσεις.

Κλείστε εισιτήριο στις πρώτες θέσεις. Μπορεί να στοιχίζει κάτι παραπάνω, όμως αξίζει τον κόπο γιατί θα έχετε αρκετό δικό σας χώρο ειδικά εάν πρόκειται να κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι. Επίσης, το πλήρωμα ξεκινάει να εξυπηρετεί πρώτα αυτές τις θέσεις οπότε θα αποφύγετε τυχόν γκρίνιες για το φαγητό ή τον χυμό που περιμένουν με ανυπομονησία συνήθως τα μικρά παιδιά.

Να έχετε μαζί σας σνακ. Τις περισσότερες φορές τα παιδιά δεν τρώνε το γεύμα που προσφέρει το αεροπλάνο, οπότε να είστε προετοιμασμένοι.

Δώστε στο παιδί σας να κρατάει τη δική του χειραποσκευή με τα παιχνίδια που εκείνο θα επιλέξει, ή ακόμη και τα σνακ. Κάθε επιβάτης δικαιούται να κρατάει μια τσάντα οπότε εκμεταλλευτείτε το για να μην καταλήξετε να κουβαλάτε τα πάντα μόνοι σας. Ακόμη, τα παιδιά αισθάνονται σαν «μεγάλοι» όταν έχουν την δική τους τσάντα και αυτό τους δίνει έξτρα χαρά για το ταξίδι με αεροπλάνο.

Αγαπημένο μου tablet. Μπορεί στο σπίτι σας να αποφεύγετε να δίνετε κινητά και tablet στα παιδιά σας, αλλά σε μια πολύωρη πτήση θα φανεί σωτήριο. Φροντίστε να τα έχετε φορτίσει και βάλτε ένα όριο στο πόση ώρα μπορούν να δουν κάτι ώστε, όταν το χρειαστείτε σε κάποια στιγμή γκρίνιας, να τους το δώσετε. Επίσης, μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας ακουστικά γιατί είναι σημαντικό να ακούει μόνο το παιδί σας το Βaby shark σε επανάληψη και όχι όλοι οι επιβάτες!

Να έχετε μαζί σας ένα νέο παιχνίδι, βιβλίο κ.λπ. Μια τέτοια έκπληξη θα τα κρατήσει για ώρα απασχολημένα και θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Μην ξεχνάτε, ότι το πλήρωμα του αεροπλάνου είναι εκπαιδευμένο στο πώς να συμπεριφερθεί σε μικρούς επιβάτες και θα σας βοηθήσει σε κάποια στιγμή που ίσως χρειαστείτε βοήθεια. Επίσης, μην δίνετε σημασία στα βλέμματα κάποιων επιβατών που ίσως δείχνουν ενοχλημένοι εάν το παιδί σας γκρινιάζει. Τις περισσότερες φορές οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν επαφή με παιδιά για αυτό και το συγκεκριμένο βλέμμα. Καλό ταξίδι!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice