Soulmates: 8 σημάδια ότι έχεις ερωτευτεί το άλλο σου μισό, την αδελφή ψυχή σου, το μισό σου πορτοκάλι.
© Ryan Holloway on Unsplash
Σχεσεις

Soulmates: Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις γνωρίσει την αδελφή ψυχή σου

Τι σου συμβαίνει όταν συναντάς «το άλλο σου μισό»

Soulmates: 8 σημάδια ότι έχεις ερωτευτεί το άλλο σου μισό, την αδελφή ψυχή σου, το μισό σου πορτοκάλι.

Λέγεται ότι για όλους υπάρχει μια αδελφή ψυχή εκεί έξω. Δυστυχώς δεν την έχουν συναντήσει όλοι, κυρίως γιατί το «εκεί έξω» είναι αχανές. Υπάρχει και η άλλη γκαντεμιά: κάποιοι έχουν συναντήσει το άλλο τους μισό, αλλά δεν το κατάλαβαν και προσπέρασαν.

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, όλα είναι φωτεινά, χαρούμενα, αισιόδοξα, μαγικά. Και το αντικείμενο του πόθου μας ο απόλυτος ένας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή ο φτερωτός θεός έχει θολώσει την κρίση μας; Για να μην καταλήγουμε συχνά πυκνά από την απόλυτη ευτυχία στη δυστυχία και με ραγισμένη καρδιά, καλό είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια. Γιατί, ναι, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν πως ο άλλος είναι το soulmate μας και θα μπορούσαμε άνετα να βιώσουμε μαζί του το «για πάντα». Πώς θα βεβαιωθούμε πως έχουμε διασταυρωθεί με το άτομο που προορίζεται για μας και μόνο για μας και μας ολοκληρώνει; Κάπως έτσι.

Μας φρικάρει
Όταν συνειδητοποιούμε πως έχουμε συναντήσει τον άνθρωπο που θέλαμε δίπλα μας από πάντα, το γεγονός μας ταράζει ψυχολογικά και συναισθηματικά. Καταρχάς, είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, κατά δεύτερον έχει συντριπτική σημασία στη ζωή μας, κατά τρίτον μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια η ιδέα της διάψευσης ή της απώλειας. Η φρίκη και ο τρόμος πάντως θα υποχωρήσουν σύντομα, οπότε κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο εθισμός
Και ξαφνικά θέλουμε να είμαστε συνέχεια μαζί, κολλάμε με τον άλλο σε βαθμό εθισμού. Νιώθουμε ευτυχία, ευφορία, αντράλα όταν βρισκόμαστε κοντά, και άλγος ψυχής και ανυπομονησία κάθε φορά που είμαστε χώρια. Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα εξηγούνται επιστημονικά. Είναι αποτέλεσμα χημικών διεργασιών στον εγκέφαλο και έκκριση συγκεκριμένων ορμονών, της ντοπαμίνης και της ωκυτοκίνης. Η ντοπαμίνη ευθύνεται για την ευχαρίστησή μας, ενώ η ωκυτοκίνη μας ωθεί στην προσκόλληση, στις αγκαλιές και τα γούτσου γούτσου.

Γνωριζόμαστε από κάπου;
Με την αδελφή ψυχή μας νιώθουμε από την πρώτη στιγμή ότι γνωριζόμαστε χρόνια. Υπάρχει μια αίσθηση ενότητας και οικειότητας που συνήθως θέλουν χρόνο για να κατακτηθούν. Επίσης όλα έρχονται εύκολα και φυσικά, χωρίς να απαιτηθεί καμιά «δουλειά στη σχέση».

Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι
Η ντοπαμίνη μάς κάνει λιγότερο γκρινιάρηδες, πιο αισιόδοξους, πιο καλόβολους. Δίνουμε τόπο στην οργή σε διάφορα που συμβαίνουν στη δουλειά, γινόμαστε ευγενικοί με τους ξένους, παραχωρούμε προτεραιότητα στον δρόμο, γενικώς αναβλύζουμε καλοσύνη

Ζωντανεύουμε
Η γνωριμία με τον άνθρωπο της ζωής μας μας δίνει αυτοπεποίθηση αλλά και ενέργεια. Νιώθουμε άτρωτοι, ακούραστοι, ζωντανοί. Κι όλα αυτά, ενώ συνήθως ξεχνάμε να φάμε ή δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε γιατί κάνουμε όνειρα με ανοιχτά μάτια.

Ανεβαίνει η λίμπιντο
Ο πόθος για τον άλλον είναι απερίγραπτος, η σεξουαλική επιθυμία ακατανίκητη, η τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα χτυπάνε κόκκινο, και ξέρουμε πού οδηγούν όλα αυτά.

Όχι μυστικά
Λίγα πράγματα είναι πιο σημαντικά σε μια ρομαντική σχέση από την ειλικρίνεια. Και όταν συναντάμε το μισό μας πορτοκάλι, παρατηρούμε πως μπορούμε να μοιραστούμε τα πάντα μαζί του και δεν έχουμε καμιά ανάγκη να κρατήσουμε κρυμμένα τα μυστικά μας. Έτσι ξεφουρνίζουμε από κιλά μέχρι ηλικία αβίαστα, χωρίς να ανάψει καμία λάμπα ανάκρισης.

Εισπράττουμε όχι μόνο αγάπη
Αν ο άλλος είναι το soulmate μας, μας δείχνει στοργή, εμπιστοσύνη, συμπόνια, σεβασμό, εκτίμηση, χρόνο, ενδιαφέρον, οικειότητα και γενναιοδωρία. Τα ίδια δείχνουμε και εμείς με τη σειρά μας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice