5 μαγαζιά στην Αθήνα με χειροποίητα παπούτσια

Παπούτσι απ' τον τόπο σου και μάλιστα χειροποίητο

Πού θα βρεις υπέροχα, χειροποίητα παπούτσια στην Αθήνα. Λεμήσιος, Νικόλαος Γερμανός, Once Upon A Shoe, Iride de Portu, Παλαβίδης έχουν σχέδια για κάθε στιλ.

Παπούτσι απ' τον τόπο σου και μάλιστα χειροποίητο. Γιατί το χειροποίητο έχει άλλη χάρη, είναι φτιαγμένο με αγάπη, με μεράκι, έχει έναν προορισμό κι αυτός είναι να αναδείξει τα δικά σου πόδια. Στην Αθήνα υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας παπούτσια υψηλής ποιότητας, τα οποία θα απολαμβάνεις σε κάθε σου έξοδο από το σπίτι. Ξεχωρίσαμε πέντε που αξίζουν την προσοχή σου.

Λεμήσιος

Όλοι γνωρίζουν το Λεμήσιο, κι αν όχι θα έπρεπε αφού η μπαλαρίνα του είναι η πιο άνετη που θα φορέσεις ποτέ στα πόδια σου. Εδώ και 109 χρόνια, η οικογενειακή επιχείρηση κατασκευάζει στο χέρι παπούτσια από υψηλής ποιότητας δέρματα σε πολλά σχέδια και χρώματα. Μπορείς να διαλέξεις από τα έτοιμα στη βιτρίνα ή να παραγγείλεις ένα όπως το έχεις φανταστεί.

 

 

Λυκαβηττού 6 & Αλ. Σούτσου, Κολωνάκι, 2103611161, lemisios.gr, IG: @lemisios_athens

Νικόλαος Γερμανός

Από τη Σπάρτη στην Αθήνα και από εκεί στο Λονδίνο, συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους μόδας και επέστρεψε για να δημιουργήσει το δικό του εργαστήριο παπουτσιών. Μικρά έργα τέχνης που επιμελείται ο ίδιος από το σχεδιασμό και την επιλογή των υλικών μέχρι τη δημιουργία. Ο Νικόλαος μπορεί επίσης να μεταμορφώσει και τα δικά σου παπούτσια αν θέλεις.

 

 

Καλλιδρομίου 24, Εξάρχεια, nikolaosgermanos.com, IG: @nikolaosgermanos

Once Upon A Shoe

Η Ζωή Μαρία και η Ευτυχία Δημακέα είναι δύο γυναίκες που κάνουν τον κόσμο μας λίγο πιο παραμυθένιο με τα παπούτσια που σχεδιάζουν. Με περίσσιο ρομαντισμό, οι Once Upon a Shoe εμπνέονται από πριγκίπισσες και ιππότες με κάστρα και δημιουργούν ξεχωριστά γυναικεία παπούτσια, τα οποία κατασκευάζονται με ποιοτικά υλικά από έμπειρους έλληνες τεχνίτες.

 

 

Ηρακλείτου 1, Κολωνάκι, 2111827025, onceuponashoe.gr, IG: @onceuponashoe_

Iride De Portu

Με καταγωγή από την Ελλάδα και την Ιταλία και σπουδές στο Λονδίνο, το Μιλάνο και την Αθήνα, η Iride χρησιμοποιεί το πολυπολιτισμικό της υπόβαθρο για να δημιουργήσει μοναδικά παπούτσια με υψηλής ποιότητας υλικά και τρομερά χρώματα. Κι όταν λέμε
μοναδικά το εννοούμε, αφού κάθε σχέδιο επαναλαμβάνεται σε μόλις 10 αντίτυπα.

 

 

Παλλάδος 24-26, Ψυρρή, 2103255119, iridedeportu.com, IG: @iridedeportu

Παλαβίδης

Η πρώτη φορά που άνοιξε τις πόρτες του το κατάστημα Παλαβίδης ήταν το 1965, με δύο ευρέως αναγνωρισμένους τεχνίτες υποδημάτων της Κωνσταντινούπολης. Σήμερα, βρίσκεται ακόμα στο ίδιο σημείο με τους απόγονους να συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση του χειροποίητου υποδήματος πολυτελείας.

 

 

Κριεζώτου 6, Αθήνα, 2103621244, FB: Palavidis Handmade Shoes

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice