Stylebox: Σε βοηθά να φτιάξεις το πάρτι των ονείρων σου

Ονειρεμένα έπιπλα και art de la table συλλογές που θα μετατρέψουν τη μικρή ή μεγάλη γιορτή σας σε ένα θεαματικό πάρτι.

Η Ιωάννα Κοροπούλη και η Εβελίνα Κόκκου του Stylebox προσφέρουν ονειρεμένα έπιπλα και art de la table συλλογές.

Η φίνα αισθητική, η εργατικότητα και η συνέπεια. Η Ιωάννα Κοροπούλη και η Εβελίνα Κόκκου, από το 2010, όταν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο των εκδηλώσεων κι ενώ η κοινωνία, όπως και οι συνήθειες και οι απαιτήσεις, μεταλλάσονταν διαρκώς, κατάφεραν να αφήσουν στην άκρη την πλιάν καρέκλα με το κάλυμμα και να δώσουν σε κάθε event, από γάμο κι εταιρική εκδήλωση μέχρι dinner 20 ανθρώπων στο σπίτι, μια νέα εικόνα.

Στο Stylebox μπορούσες να νοικιάσεις τραπέζια και καρέκλες, καναπέδες, stools, bars, χαλιά, μαξιλάρια και coffee tables που μετέτρεπαν μια βαρετή γιορτή σε ένα θεματικό και θεαματικό πάρτι, σύμφωνα πάντα με το γούστο του οικοδεσπότη και του planner. Μάλιστα, από το 2018, πρόσθεσαν και tabletop συλλογές (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες) ολοκληρώνοντας και με το παράπανω την γκάμα προΪόντων τους.

4.x.jpg

Εκείνες, στο showroom τους έχουν δημιουργήσει ένα χαρούμενο σύμπαν. Δεν είναι ακριβώς showroom, είναι ένα playground, μια παιδική χαρά όπου οι άπειρες επιλογές συνθέτουν ονειρικά tabletops: ένα B&B plate σε σχήμα φύλλου με 70s αναφορές, ένα σουπλά από ψάθα, ένα charger plate με χρυσό γείσο, ένα πορσελάνινο πιάτο φαγητού με φύλλα μπαμπού ή με ένα σχέδιο από παλιό πλακάκι για μια ρετρό πινελιά. Ένα πιάτο νερού με πλεχτό ψαθί, ένα κολωνάτο ποτήρι για το κρασί. Μαχαιροπήρουνα με κοκκάλινη λαβή ή εφέ ξύλινη λαβής. Μια λινή πετσέτα σε ό,τι χρώμα φανταστείς: είπαμε, εκεί, στην οδό Μάτσα στη Νέα Κηφισιά, δεν φαντάζεσαι πώς θα είναι το πάρτι σου, το στήνουν μπροστά στα μάτια σου. Γι’ αυτό τις αγαπούν οι planners που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα: είτε ζουν εδώ είτε στήνουν έναν γάμο 500 ατόμων στην Αντίπαρο, τη Μύκονο ή το Amanzoe.

love_salt_life_0172_1.jpg

«Πολύ σημαντική για εμάς στροφή στην πορεία της εταιρείας ήταν η επίσκεψή μας σε μεγάλα rental showrooms στη Νέα Υόρκη το 2012 και ξανά το 2016, όπου έγινε αντιληπτό πόσο ωραία και βοηθητική είναι η εμπειρία για τον πελάτη όταν μπορεί να βλέπει μία ολοκληρωμένη πρόταση, πχ. το τραπέζι πλήρως στημένο, με όμορφα λουλούδια και επιλογές σερβίτσιων, διότι μόνο έτσι παίρνει ιδέες, μπορεί να το φανταστεί στον χώρο του και κατασταλάζει. Έτσι, το 2016 μετακομίσαμε σε μεγαλύτερο κτίριο, με μεγάλο showroom και, επιτέλους, το 2018 προσθέσαμε τη δεύτερη βασική μας υπηρεσία: αυτή των ειδών art de la table, κάνοντας το STYLEBOX μία εταιρεία μίσθωσης επίπλων και ειδών tabletop. Με αυτόν τον τρόπο, ο πελάτης δεν χρειάζεται να απευθυνθεί σε άλλη εταιρεία για ενοικίαση εξοπλισμού, και όλα γίνονται πιο απλά. It’s a one-stop-buy», θα μου πουν.

19.jpg

Δεν είναι όμως μόνο η ποικιλία των προϊόντων και η ποιότητα. Είναι ο επαγγελματισμός τους το βασικό προσόν, καθώς αναγνωρίζουν ότι για ένα event, είτε αφορά μια πρόσκληση για φίλους στη βεράντα είτε μια εταιρική εκδήλωση, το timing είναι το παν. «Η εταιρεία μας καλύπτει όλων των ειδών τις εκδηλώσεις, μεγάλες και μικρές. Η συλλογή μας ανανεώνεται κάθε σεζόν και επενδύουμε σε νέα προϊόντα διότι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι καίριο να παρακολουθούμε τις παγκόσμιες τάσεις και να συγχρονιζόμαστε. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι οι άνθρωποί μας, για τους οποίους πολύ συχνά δεχόμαστε συγχαρητήρια: από την ομάδα που οργανώνει, προετοιμάζει και συνθέτει την παραγγελία, μέχρι την ομάδα που θα την παραδώσουν, σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες του πελάτη και τις δυνατότητες του χώρου». 

img_7690.jpg

Τον Μάρτιο του 2020, στον δικό τους κλάδο μπήκε μια τελεία. Τελικά ήταν μια επίπονη άνω τελεία μιας πρότασης που δεν ολοκληρωνόταν ποτέ: οι εκδηλώσεις απαγορεύτηκαν λόγω Covid, οι γάμοι και οι βαπτίσεις ακυρώθηκαν, η μουσική σίγασε, η συναναστροφή έπαψε. Από την αρχή του χρόνου ακούγονταν διάφορα σχετικά με τον αριθμό καλεσμένων και τον αριθμό ατόμων ανά τραπέζι. Πώς προβλέπουν οι ίδιες αυτό το καλοκαίρι; «Όπως όλα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: απρόβλεπτο. Το πιο δύσκολο είναι ότι βλέπουμε τον κόσμο να ανησυχεί αν θα μπορέσει να διεκπεραιώσει την εκδήλωσή του. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να προσφέρουμε μία υπηρεσία με ανάλαφρη διάθεση, που να ξεκουράζει και να καθησυχάζει τον πελάτη, στο μέτρο του δυνατού, καθώς τα δεδομένα είναι ίδια για όλους. Στο κομμάτι της καθαυτού δουλειάς, φέτος -πιο πολύ από ποτέ- όλα είναι πιο σύνθετα, με περισσότερες διαδικασίες. Εάν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα στοιχείο που είναι πιο έντονο φέτος, θα λέγαμε ο παράγοντας της τελευταίας στιγμής. Όλα αποφασίζονται απότομα, ξαφνικά και χωρίς πρότερη ειδοποίηση, σήμερα για αύριο, αφήνοντας ελάχιστο χρόνο αντίδρασης και προετοιμασίας, το οποίο από μόνο του δημιουργεί μεγάλη ένταση και αγωνία σε όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις μικρές εκδηλώσεις αλλά ακόμα και σε μεγαλύτερες 150-250 ατόμων».

img_8845.jpg

Αναρωτιέμαι πόσο έχει αλλάξει η πανδημία τον τρόπο που γιορτάζουμε. «Σίγουρα επηρέασε τον τρόπο που βρισκόμαστε και γιορτάζουμε. Αφενός παρατηρήσαμε ότι τα σπίτια μας άνοιξαν και πάλι για τους φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα. Στην αρχή πιο δειλά, με μικρά καλέσματα στον κήπο ή τη βεράντα, τα οποία σταδιακά μεγάλωναν όσο ο κόσμος άρχισε να εμβολιάζεται και να νιώθει πιο ασφαλής. Παρατηρήσαμε επίσης ότι η παγκόσμια τάση για ενδιαφέροντα art de la table, ακόμη και για τα καθημερινά γεύματα, έχει για τα καλά υιοθετηθεί και στην Ελλάδα. Ανεξαρτήτως αν καλείς 12 ή 100 άτομα, η έννοια της περιποίησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι πιο έκδηλη από ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι τα καλέσματα γίνονται πιο επίσημα. Αντιθέτως, υπάρχει ξεκάθαρη στροφή στο cool & relaxed, πλην όμως πολύ φροντισμένο, με elegant εξοπλισμό και καλής ποιότητας φαγητό. Τα κλασικά τραπεζοκαθίσματα σιγά σιγά δίνουν τη θέση τους σε άνετους καναπέδες και πιο χαμηλά τραπέζια, που προσφέρουν στον καλεσμένο μία μοναδικά ξεκούραστη και χαλαρωτική εμπειρία, κάτι που μετά από τόσο εγκλεισμό, το έχουμε όλοι ανάγκη».

img_8288.jpg

Πώς αντιλαμβάνονται το art de ta table στο σήμερα; «Έχουμε φύγει από την κλασική έννοια του να είναι όλα σετ. Oι πορσελάνες ανακατεύονται υπέροχα και διασκεδαστικά με ποιοτικά κεραμικά, τα κρυστάλλινα ποτήρια με άλλα χρωματιστά, και τα λουλούδια σετάρονται καταπληκτικά με πολύχρωμες πετσέτες, με αποτέλεσμα το τραπέζι να αποκτά μια δική του προσωπικότητα! Προτρέπουμε πάντα τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν στοιχεία του σπιτιού τους, όπως ένα πολύ αγαπημένο πιάτο ή ποτήρι και να το συνδυάζουν ποικιλοτρόπως με κάποια από τα στυλ που διαθέτουμε. Άλλοι τολμούν το boho chic, άλλοι μια πιο αφαιρετική προσέγγιση, άλλοι θέλουν χρώμα! Το καλό είναι ότι στη μόδα αυτή τη στιγμή anything goes!».

9.x.jpg

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice