Το εμβληματικό New York brand, συνώνυμο του ανεπιτήδευτου στυλ
#cheapestthing: Οι γκλάμουρ τσίπηδες του TikTok
Μια νέα τάση του TikTok θέλει να αγοράζεις τα πιο φτηνά των ακριβών
#cheapestthing: Η νέα τάση στο TikTok είναι να αγοράζεις τα πιο φτηνά αντικείμενα των πιο ακριβών οίκων.
Το hashtag #cheapestthing είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα hashtags του TikTok. Κοτσάρεται κάτω από βίντεο όπου παρακολουθούμε ένα τελετουργικό unboxing. Ο TikToker ξετυλίγει on camera το πακέτο που μόλις του έφερε κάποιος κούριερ και οι καρδούλες πέφτουν βροχή.
Το hashtag #cheapestthing συνοδεύεται και από περαιτέρω επεξήγηση: «I bought the cheapest thing at…» = «Αγόρασα το φθηνότερο πράγμα από…». Όπου τρεις τελίτσες, συμπληρώστε τα ονόματα όλων των μεγάλων οίκων, Dior, Chanel, Prada, Gucci και δεν συμμαζεύεται.
Η τάση #cheapestthing είναι ακριβώς αυτό. Μπαίνεις στα σάιτ των πανάκριβων οίκων και αγοράζεις το πιο φθηνό αντικείμενο που μπορείς να βρεις, από μπρελόκ και αναπτήρες μέχρι καθρεφτάκια και βαμβακάκια ντεμακιγιάζ. Το παν είναι να έχεις στην κατοχή σου κάτι, ενδεχομένως και άχρηστο, που φέρει όμως πάνω του μια ακριβή υπογραφή.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού συγκεντρώνεται στις πραγματικές ευκαιρίες, στα κανονικά κελεπούρια. Κάποιος δείχνει στο βίντεό του έναν αναπτήρα Saint Laurent που του κόστισε 8 δολάρια (με τη σημερινή ισοτιμία, είναι 6 ευρώ και 87 λεπτά). Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο αναπτήρας είναι για τα μπάζα. Είναι σαν αυτούς που μας έδιναν κάποτε με τις χούφτες στα Hondos Center, ένας μπικ είναι, που γράφει όμως Saint Laurent.
Πολύ καλή αγορά αποδείχτηκε ένα ψαλιδάκι για να γυρίζεις τις βλεφαρίδες σου από τον Dior. H TikToker έδωσε 25 δολάρια και παρελάβε ένα πολυτελέστατο πακέτο που περιείχε το ψαλιδάκια αλλά και διάφορα υποπακέτα με δείγματα προϊόντων Dior. Την κατασκλάβωσε ο οίκος!
Ο κοινός παρονομαστής όλου αυτού του φτηνοshopping είναι το περιτύλιγμα. Ανεξαρτήτως ποσού του προϊόντος, οι συσκευασίες είναι λουξ και αντάξιες των λογοτύπων που φέρουν πάνω τους.
Ενώ στην πραγματική ζωή έχουμε την τάση να «φουσκώνουμε» την τιμή κάποιου πολυτελούς αντικειμένου όταν κάποιος μας ρωτά «πόσο το πήρες;», στο TikTok συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: το μεγάλο μπαζ γίνεται στα βίντεο αντικειμένων με το πιο χαμηλό κόστος. Το νεανικό κοινό που ξημεροβραδιάζεται στο TikTok συναρπάζεται από το προσιτό τίμημα και όχι από αυτό καθαυτό το αντικείμενο. Με τον δικό του χαριτωμένο τρόπο νιώθει ότι μπορεί να συμμετέχει, έστω και λίγο, στην πολυτέλεια.
Τα μεγάλα brand ενδεχομένως θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την τάση #cheapestthing προσφέροντας περισσότερα φτηνά προϊόντα ώστε να χτίσουν ορκισμένο κοινό για το μέλλον. Μπορεί τα πιτσιρίκια σήμερα να μπορούν να αγοράσουν μέχρι μπρελόκ, αλλά αύριο μεθαύριο, όταν θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, θα ανέβουν κατηγορία. Με τούτα και με κείνα, λέτε να δούμε καμιά μέρα στο site του Hermes το «τιμαί λογικαί»;