Η Μιχαέλα Γκρενιό ζωγραφίζει ό,τι σχέδιο θέλεις πάνω σε καπέλα

Χρώματα, σχέδια, κεντήματα πάνω σε καπέλα και αξεσουάρ για τα μαλλιά για να πάρεις ιδέες

Η Michaela Grenio ζωγραφίζει πάνω σε καπέλα και αξεσουάρ για τα μαλλιά

Η άνοιξη έφτασε, τα ελαφριά ρούχα με τα χαρούμενα χρώματα και τα φλοράλ σχέδια ξαναπαίρνουν την θέση που τους ανήκει στις ντουλάπες μας, μαζί με αυτά και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που σχετίζονται με το καλοκαίρι, όπως τα καπέλα! Ψάχνοντας σχετικά posts στα social media προκειμένου να πάρουμε ιδέες για τις νέες τάσεις που κυκλοφορούν, ανακαλύψαμε τον λογαριασμό της illustrator Michaela Grenio που κατάγεται από μια πανέμορφη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, το Piestany, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Φτιάχνει στο χέρι πολύχρωμα και ρομαντικά σχέδια όχι μόνο πάνω σε καπέλα αλλά και σε αξεσουάρ για τα μαλλιά.

Όπως μας περιγράφει, σε κάποια περίοδο της ζωής της που δούλευε καλοκαιρινή σεζόν στο λιανεμπόριο συνειδητοποίησε πως είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο τον χειμώνα για να κάνει κάτι επιπλέον, έτσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει πίνακες και σιγά σιγά καπέλα.

«Η αγάπη μου για την ζωγραφική γεννήθηκε κατά την παιδική μου ηλικία, ήμουν πάντα με ένα μολύβι ή πινέλο να ζωγραφίζω όλη μέρα. Μεγαλώνοντας έκανα προετοιμασία για την Καλών Τεχνών αλλά επέλεξα το σχέδιο μόδας και την παραγωγή ενδύματος. Θυμάμai το πρώτο καπέλο που ζωγράφησα, ήταν με τροπικά λουλούδια και φοίνικες. Με το που το πήγα στο κατάστημα που δούλευα πουλήθηκε! Ακόμα θυμάμαι το πως ένιωθα που η τέχνη μου, η ζωγραφική μου πουλήθηκε και όχι σε πίνακα, αλλά σε χρηστικό αντικείμενο! Moυ άρεσε τόσο πολύ η ιδέα της χρηστικότητας που ξεκίνησα να ζωγραφίζω όλο και περισσότερα καπέλα. Είχαν απήχηση οπότε ένιωσα πως δεν πρέπει να το αφήσω αναξιοποίητο όλο αυτό. Στην αρχή, παρά τον ενθουσιασμό μου, ένιωθα κάποιους ενδοιασμού γιατί πολλές φορές μοιάζει ουτοπικό το επάγγελμα του ζωγράφου, πόσο μάλλον σε αντικειμενικά σαν τα καπέλα. Τόλμησα όμως και άνοιξα ένα μικρό μαγαζάκι στην Πλάκα και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του “Miska Artwork”, το brand μου πήρε σάρκα και οστά και απέκτησε τον δικό του χαρακτήρα.»

 

 

Τα signature σχέδια που μπορεί να βρει κανείς στα καπέλα της Μιχαέλας είναι οι φoίνικες, τα πουλιά και τα πιτσουνάκια, τα λουλούδια, τα μάτια και τα τυχερά ματάκια, τα φύλλα και μονογράμματα. Το feedback που πήρε την έκανε να ξεκινήσει ζωγραφική και πάνω σε άλλα αξεσουάρ εκτός από καπέλα όπως στέκες, ψάθινες ή δερμάτινες τσάντες, καλάθια ή Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά προσαρμοσμένα δώρα όπως Χριστουγεννιάτικες μπάλες, Πασχαλινά αυγά, πορσελάνινες κούπες και προσκλητήρια! Η ζωγραφική όμως πάνω σε καπέλα είναι ιδιαίτερη καθώς εξαρτάται από το υλικό, την υφή (πόσο διάτρητο είναι) και το στυλ του καπέλου, μας εξηγεί:


«Xρησιμοποιώ ακρυλικά χρώματα υψηλής ποιότητας και πινέλα. Είναι βασικό τα εργαλεία της δουλειάς μου να είναι ποιοτικά και εύκολα στην χρήση. Όταν πιάνω στα χέρια μου ένα καπέλο προσπαθώ να καταλάβω τι με εμπνέει, τι του ταιριάζει και ανάλογα με την εποχή ή την περίσταση αποφασίζω το σχέδιο. Μπορεί να εμπνευστώ από ένα τοπίο, μια εικόνα, ένα άρωμα, ένα λουλούδι, ένα τραγούδι....τη φύση και τα ταξίδια μου! Αναλαμβάνω και custom δημιουργίες σε καπέλα από πελάτισσες που μου ζητούν να τους ετοιμάσω κάτι ανάλογα με το ρούχο που θέλουν να συνδυάσουν ή καπέλα για νύφη και για βάφτιση. Τα signature σχέδια μου μάλιστα ξεκίνησα να μεταφέρω και σε κέντημα πάνω σε μεταξωτές στέκες ή τύπωμα σε μεταξωτά μαντίλια.»

 

 

Με την Μιχαέλα συμφωνούμε πως το χειροποίητο κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις του κόσμου και ταυτόχρονα ωθεί νεαρούς δημιουργούς να πιστέψουν στην τέχνη τους! H ίδια πως χαρακτηρίζει το στυλ της;

«Πιστεύω οι γυναίκες στην Αθήνα, όλο και περισσότερο αποκτούν ένα στυλ με δικό τους χαρακτήρα και χαίρομαι να τις βλέπω χαρούμενες και δυναμικές μέσα στα ρούχα τους. Η στροφή προς το χειροποίητο βέβαια είναι γεγονός και ωθεί τους νέους δημιουργούς να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Το κοινό έχει κουραστεί λίγο με την μαζική παραγωγή και έχουν ανάγκη από πράγματα με το στοιχείο της μοναδικότητας. Μόδα για μένα σημαίνει έκφραση…Για αυτό και στο Miska Artwork πάντρεψα την τέχνη με την μόδα. Πιστεύω πως ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να φοράει ότι τον κάνει να νιώθει υπέροχα. Προσωπικά λατρεύω την κομψότητα, το θηλυκό στυλ με φόρεμα, φούστες και ανάλαφρες μεταξωτές μπλούζες. Θέλω να νιώθω άνετα μέσα στα ρούχα μου αλλά και γυναίκα. Δεν μου αρέσουν τα εποχικά trends oύτε το πρόχειρο ντύσιμο ή ότι φοράει η μάζα καθώς θέλω να βλέπω το προσωπικό ύφος του καθενός.»

 

Περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζει στα καπέλα αλλά και για παραγγελίες στη σελίδα της στο Instagram.