Χαμογελαστή κοπέλα με μπαντάνα στα μαλλιά στην παραλία
© Unsplash/ Sule Makaroglu
Shopping

Φωτοδιόρθωση για τα σημάδια της φωτογήρανσης

Για την προστασία από τον ήλιο επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε καθημερινά, όλες τις εποχές του χρόνου, αντηλιακό.

La Roche-Posay: Τα σημάδια της φωτογήρανσης και ο τρόπος να τα αντιμετωπίσεις.

Το δέρμα αποτελείται από τρία στρώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Το χόριο περιέχει πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου, της ελαστίνης και άλλων σημαντικών ινών, που επηρεάζουν τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος και είναι υπεύθυνες για την ομαλή, νεανική εμφάνιση του δέρματος. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVA/UVB καταστρέφει αυτές τις σημαντικές πρωτεΐνες, οδηγώντας σε βλάβες του δέρματος που προκαλούν φωτογήρανση. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει :

  • Ρυτίδες, λεπτές γραμμές
  • Απώλεια όγκου και ελαστικότητας
  • Θαμπή όψη
  • Τραχύτητα
  • Κηλίδες, πανάδες

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στη φωτογήρανση. Μπορεί να χρειαστεί να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις στον ήλιο εάν:

  • Έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα
  • Εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους
  • Aσχολείστε με δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους
  • Ζείτε σε ένα μέρος που έχει πολύ ήλιο
  • Είστε μεγάλοι σε ηλικία

Για την προστασία από τον ήλιο επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε καθημερινά, όλες τις εποχές του χρόνου, αντηλιακό. Υπάρχουν αντηλιακά που προστατεύουν από τη φωτογήρανση και βοηθούν να διορθωθούν ορατά τα σημάδια της φωτογήρανσης.

Για τα σημάδια της γήρανσης (ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες), το ιδανικό αντηλιακό είναι το Anthelios Age Correct SPF50 της La Roche – Posay που προλαμβάνει και διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης σε 4 εβδομάδες. Εμπεριέχει υαλουρονικό οξύ με χαμηλό μοριακό βάρος που μειώνει τις ρυτίδες κατά 15%, Phe-Resorcinol για περισσότερη αποτελεσματικότητα στη μείωση σκούρων κηλίδων (-26%) και νιασιναμίδη για να καταπραΰνει την υπερμελάγχρωση. Το Anthelios Age Correct SPF50 είναι δερματολογικά ελεγμένο, έχει μη λιπαρή υφή για 24ωρη ενυδάτωση και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας κατά 15%.

La Roche Posay Anthelios Age Correct SPF50

Η αντιηλιακή κρέμα προσώπου Anthelios Age Correct SPF 50 της La Roche – Posay αποτελεί μέρος της σειράς Anthelios Correct, τα προϊόντα της οποίας συνδυάζουν πολύ υψηλή προστασία ευρέως φάσματος (UVB/UVA/VIS/IR) μαζί με διορθωτικά συστατικά. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν την τεχνολογία Cellox B3 Tech™ η οποία αποτελείται από τα φίλτρα Mexoryl XL και Mexoryl SX για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό σύστημα (Νιασιναμίδη, Βιταμίνη Ε, Ιαματικό Νερό La Roche – Posay) για προστασία από το οξειδωτικό στρες που δημιουργούν τόσο οι υπεριώδεις όσο και το ορατό φως και η υπέρυθρη ακτινοβολία. Επιπλέον η υφή παρεμποδίζει την προσκόληση ρύπων στην επιδερμίδα προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες.

Μετά από πολλές δεκαετίες μελέτης και εξειδικευμένης γνώσης για τις επιπτώσεις των ακτινών UV στην επιδερμίδα μας, τα νέα La Roche – Posay αντηλιακά προστατεύουν το δέρμα και περιέχουν διορθωτικά συστατικά αναλόγα με τις ανάγκες του δέρματος. Για αυτό, είναι τα ιδανικά αντηλιακά για καθημερινή εφαρμογή, όλο το χρόνο!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice