Οδός Βορέου: Ο παράδεισος του βρακιού και όχι μόνον!

Συνοψίζει όλα όσα έχει εφεύρει ως τώρα η ιστορία του εσώρουχου, της ρόμπας & γενικά της κάθε ενδυμασίας σπιτιού

Μια βόλτα στην οδό Βορέου στο Σύνταγμα και στο μαγαζί με κάθε είδους εσώρουχα, ρόμπες & παντόφλες

Κατηφορίζοντας από το Σύνταγμα προς την Αθηνάς, πάω στοίχημα πως έχεις περάσει αρκετές φορές από την οδό Βορέου και την έχεις προσπεράσει. Ίσως γιατί δεν ανήκει στα ένδοξα ονόματα των δρόμων του ιστορικού κέντρου, δεν τη λένε Ερμού που έχει ρουχάδικα, δεν τη λένε Υπίτου, που έχει μπαράκια, δεν την λένε Απόλλωνος που έχει ράμεν και σούσι, δεν τη λένε Αιόλου που έχει περαντζάδα και φρέντο.

Μια σεμνή ταμπέλα με το νούμερο της διεύθυνσης, δυo-μπορεί και τρεις-βιτρίνες με τα πιο εξωφρενικά άντεργουέρ, οι οποίες όμως λες και έχουν φτιαχτεί για να μην σου τραβήξουν την προσοχή, άσε που αν κατέβεις πρωί στο τρεχαλητό για δουλειές μάλλον δεν θα τις συναντήσεις και στο πιο σέξυ μουντ σου, για να σου ψιθυρίσουν κάτι ιδιαίτερο στο καταναλωτικό αφτί σου. Μπορεί να το περάσεις και για πονηρό σεξοεσωρουχάδικο, οπότε θα διστάσεις να μπεις. Μπορεί να το περάσεις και για κάποιο από τα πολλά μαγαζιά χονδρικής στη γειτονιά, οπότε και πάλι θα διστάσεις να μπεις. Άσε που και να θελήσεις να μπεις, θα δυσκολευτείς, αφού πόρτα δεν θα συναντήσεις αν δεν παρατηρήσεις την διακριτική ταμπέλα με την υπόδειξη «είσοδος πιο πάνω».

Μια βόλτα στην οδό Βορέου στο Σύνταγμα και στο μαγαζί με κάθε είδους εσώρουχα, ρόμπες & παντόφλες

Πες τώρα πως όλα αυτά δεν έχουν συμβεί και μόλις πέρασες το κατώφλι του παράδεισου που συνοψίζει όλα όσα έχει εφεύρει ως τώρα η ιστορία του εσώρουχου, της ρόμπας και γενικά της κάθε ενδυμασίας σπιτιού-η οποία, όμως, μπορεί άνετα να κυκλοφορήσει και στο δρόμο, από το πρωί στη λαϊκή ως το βράδυ στο κλαμπ.

Τα τετραγωνικά του ανώνυμου αγαπημένου μαγαζιού, είναι απλά αμέτρητα, χιλιάδες, εκατομμύρια. Σε μια δομή που θα σε διακτινίσει άμεσα και χωρίς διαβατήριο στον Λαβύρινθο του Θησέα, κάτω από εντυπωσιακούς πολυελαίους και ακόμη πιο εντυπωσιακή πραμάτεια. Τα μάτια σου θα λάμψουν από μυριάδες στρας κεντημένα σε κάθε χρώμα της ίριδας πάνω στα πιο στραφταλιζέ μπούστα του πλανήτη, ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για να τις κάνεις όλες να χλωμιάσουν με τη υπέρλαμπρη λάμψη του μπούστου σου στο κλαμπ-ή στην πίστα, αν υποθέσουμε πως είσαι καλλιτέχνης. Πλάι ακριβώς, ασορτί γραβάτες για εκκεντρικές εμφανίσεις, με εξίσου στραφταλίζοντα τσαντάκια, τσαντόπουλα, καλσόν, σοσονάκια και πασουμάκια, για το πιο φουλ του ολοκληρωμένου εκκεντρισμού.

Μια βόλτα στην οδό Βορέου στο Σύνταγμα και στο μαγαζί με κάθε είδους εσώρουχα, ρόμπες & παντόφλες

Αν χρειάζεσαι άμεσα προσγείωση, υπάρχει και η πιο σεμνή κυλότα, βρακάκι και βρακόπουλο σε πάνω από χίλια μοντέλα, για κάθε εμφάνιση, του πάθους, της καθημερινότητας, της περιόδου, του αυθεντικού βαμβακερού και της απόλυτης πλαστικουρίας. Κάλτσες, καλσόν και κολάν όσα δεν είχες ποτέ φανταστεί ότι υπάρχουν σ' αυτόν τον πλανήτη, με γκραν σουξέ αυτές τις φάνκυ πολύχρωμες καλτσούλες που τόσο αγαπούν χίπστερς και εναλλακτικοί-πήρα δυό με διαφορετικού τύπου νεκροκεφαλή, μια με τον Τουίτυ και μια Μπομπ ο Σφουγγαράκης, με 2 μόλις ευρώ το ζευγάρι, το ορκίζομαι!

Παραπλεύρως, ο παράδεισος της ρόμπας-εδώ θα βρεις το ιδανικό δώρο για γιαγιά-μαμά-μαζί με το απόλυτο Χόλυγουντ νεγκλιζέ με πτερά και πολλά πούπουλα στο χρώμα κάθε πτηνού της ζωολογίας και με τα ασορτί πασουμάκια σε περίπτωση που ζήλεψες το γκλαμ της Μέριλιν (Μονρό). Αν τα '80'ς είναι το ενδυματολογικό στοιχείο σου, εδώ θα κλάψεις από αγαλλίαση. Γιατί πουθενά αλλού δεν θα βρεις φόρμα σε χρυσό και ασημί, μπλουζάκια νυχτερίδες σε ανάλογα απαστράπτοντα που συνοψίζουν στην πιο φάνκυ εκδοχή το στυλ της Φάρα Φόσετ και της Τζέιν Φόντα μαζί (τότε που έκανε αερόμπικ).

Μια βόλτα στην οδό Βορέου στο Σύνταγμα και στο μαγαζί με κάθε είδους εσώρουχα, ρόμπες & παντόφλες

Μαζί θα συναντηθείς και με μια γκάμα από-παίρνω όρκο-χιλιάδες μαγιό. Η πληροφορία τεράστια και μεγαλειώδης, αν αρχίσεις από τώρα και μεθοδεύσεις τις εξορμήσεις, ίσα που προλαβαίνεις ως τον Ιούνιο να αποφασίσεις μοντελάκι. Το οποίο θα ταιριάξεις με την πιο τιτανοτεράστια επιλογή από καφτάνια και λοιπά ριχτά παραλίας ή και πάσης ώρας και στιγμής, ξεκινάς να ψάχνεις από τώρα, άνετα σε βρίσκει Δεκαπενταύγουστος να μην έχεις αποφασίσει. Οι ίδιες επιλογές υπάρχουν και για αγόρια και για παιδιά, οπότε εδώ θα βρεις το κατάλληλο σημείο για το ιδανικό δώρο, για κάθε φύλο, για κάθε γούστο, για κάθε ηλικία. Προσωπικά ερωτεύτηκα την παντόφλα ψηλή λευκή πλατφόρμα με πάνω της πλούσια γούνα σε ροζ και γαλαζί, την οποία άνετα κυκλοφορείς σε βραδινή εξόρμηση στην οποία θα αφήσεις το μοναδικό σου στίγμα και θα ξεπατωθείς στο χορό χωρίς να σε χτυπήσει η γόβα.

Για τις τιμές δεν το συζητώ, το μαγαζί κάνει και χονδρική, οπότε, κατάλαβες!

Αν το αποφασίσεις, φρόντισε να μην το στριμώξεις ανάμεσα σε δυο ραντεβού γιατί από τώρα σου εγγυώμαι πως το δεύτερο, θα το στήσεις!

*Βορέου 7, Σύνταγμα χαμηλά

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice