Το ρούχο σου, όπως ακριβώς το φαντάζεσαι

Ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος μας μιλούν για το πρώτο διαδικτυακό sur mesure

H Mezoura, το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό κατάστημα για ανδρικά ενδύματα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου, δημιουργήθηκε από δύο νέα παιδιά, τον Γιάννη Στεφανίδη και τον Νίκο Πουλόπουλο. Ο πρώτος προέρχεται από το χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν και ο δεύτερος ήταν ιδιοκτήτaης ενός από τα πρώτα μαγαζιά-ραφεία μόδας στην Αθήνα. Σκοπός τους ήταν να κρατήσουν όλη τη ζεστασιά και υψηλή ποιότητα που παρείχε ο παππούς του Νίκου στο παλιό αθηναϊκό κατάστημα ενδυμάτων, χρησιμοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία του σήμερα.

Γιάννης Στεφανίδης και Νίκος Πουλόπουλος

Θεωρείτε ότι το sur mesure ρούχο είναι περισσότερο τέχνη ή κατασκευή;

Στη Mezoura θεωρούμε ότι το sur-mesure έχει να κάνει με την κατανόηση από μέρους μας της ανάγκης και του στιλ του κάθε πελάτη και επίσης με γεωμετρία. 

©P. SOFIKITIS

©P. SOFIKITIS

Το sur mesure πουκάμισο ακολουθεί τα τελευταία trends της μόδας;

Ναι και όχι. Ακολουθούμε τη μόδα σε ό,τι αφορά στο fit των ενδυμάτων που δημιουργούμε, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του σώματος του κάθε πελάτη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν περιοριζόμαστε σε συγκεκριμένα patterns και χρώματα. 

©P. SOFIKITIS

©P. SOFIKITIS

Τι κάνει το ραμμένο πουκάμισο καλό και τι κακό;

3 πράγματα. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι το μέγεθος. Κάθε πουκάμισο και κοστούμι Mezoura ράβεται με βάση τις συγκεκριμένες μετρήσεις που παίρνουμε από τον κάθε πελάτη. Το δεύτερο είναι η ποιότητα της κατασκευής και του υφάσματος, και το τρίτο είναι όλα αυτά να μπορεί να τα αποκτήσει κανείς σε μία λογική τιμή.

©P. SOFIKITIS

©P. SOFIKITIS

Είναι πανάκριβο: Μύθος ή αλήθεια;

Δεν υπάρχουν ακριβά ή φτηνά προϊόντα. Όλα είναι σχετικά και έχουν να κάνουν με την οικονομική κατάσταση του καθενός, το πόσα διαθέτει για την ενδυμασία του και την αξία που παίρνει πίσω για τα λεφτά που δίνει. Το ένδυμα Mezoura  είναι μία επένδυση που θα αντέξει στο χρόνο και θα βγάλει τα λεφτά του. Οι τιμές για ένα πουκάμισο Mezoura ξεκινάνε από 64 ευρώ και για ένα κοστούμι (σακάκι-παντελόνι) από 350 ευρώ!

©P. SOFIKITIS

©P. SOFIKITIS

Αν κάποιος αποφασίσει να ράψει στη Mezoura ένα ρούχο τι πρέπει να κάνει; 

Μπαίνει στο mezoura.com και διαλέγει ένα από τα πολυτελή ευρωπαϊκά υφάσματα, γιακά, μανίκια, κουμπιά και μονόγραμμα. Μπορεί μάλιστα να δει τις επιλογές του να απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο. Για να βρει το μέγεθός του θα ακολουθήσει βήμα-βήμα τον οδηγό μέτρησης, μπορεί όμως να κλείσει και ένα προσωπικό fitting session στο showroom μας στο κέντρο της Αθήνας. Σε κάθε περίπτωση οι μετρήσεις αποθηκεύονται στο λογαριασμό του για πανεύκολες μελλοντικές αγορές. Δημιουργούμε το πατρόν κάθε πελάτη σε ηλεκτρονικό σύστημα CAD. Τα ενδύματα ράβονται ένα-ένα στο χέρι σε μικρές ελληνικές βιοτεχνίες και χρειάζονται 7-10 ημέρες για ένα πουκάμισο και 14 ημέρες για ένα κουστούμι. Τέλος, εάν κάτι δεν αρέσει το επιδιορθώνουμε δωρεάν.

©P. SOFIKITIS

Πληροφορίες: Mezoura.comjohn@mezoura.com ή στο 2130359177

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice