Τα 10 πολυχρηστικά beauty tips που πρέπει να γνωρίζεις

Έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις σαπούνι ως brow gel ή μάσκαρα ως eyeliner; Τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα νόμιζες

Μάθε τους πιο έξυπνους τρόπους για να κανείς multitasking στα πιο βασικά προϊόντα ομορφιάς.

Το να αγοράζεις καινούργια προϊόντα έχει πλάκα. Ξέρεις όμως τι είναι ακόμα καλύτερο; Να επαναχρησιμοποιείς έξυπνα ό,τι έχεις. Τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις και αν χρειάζεσαι αποδείξεις, πάρε ως παράδειγμα τον τρόπο που λειτουργούν οι μεγαλύτεροι beauty experts. Ξοδεύουν πολύ λιγότερα χρήματα από έναν μέσο καταναλωτή που απλώς αγαπάει να αγοράζει και εστιάζουν στο multitasking κάθε προϊόντος που έχουν στην κατοχή τους.

Ένα επιπλέον θετικό της χρήσης ενός προϊόντος με διαφορετικούς τρόπους—εκτός φυσικά από το να βοηθάει την τσέπη σου ή να σε σώζει όταν έχεις ξεμείνει από κάτι— είναι το όφελος που προσφέρει στο περιβάλλον. Οι βιώσιμες πρακτικές πάσης φύσεως κερδίζουν όλο και περισσότερο χώρο στην κουλτούρα της ομορφιάς.

Η φιλοσοφία του «less is more» είναι μια μεγάλη τάση που έχουν ασπαστεί ακόμα και οι μεγαλύτεροι beauty fanatics με την επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων να είναι μια βασική αρχή. Μάθε τα 10 πιο γνωστά, δοκιμασμένα και 100% αποτελεσματικά beauty «hacks» για να κάνεις και εσύ την ζωή σου λιγάκι πιο εύκολη.

Η μάσκαρα γίνεται eyeliner
Ξέμεινες από eyeliner; Πιάσε ένα πινελάκι και τρίψε το πάνω στο απλικατέρ μιας μάσκαρας. Ύστερα τράβηξε μια γραμμή πάνω από τις βλεφαρίδες σου όπως συνηθίζεις. Η σύνθεση της μάσκαρας είναι 100% ασφαλής για τα μάτια και έχει μια πολύ καλή αντοχή και διάρκεια. Η τέλεια εναλλακτική στο λεπτό.

Conditioner αντί για κρέμα ξυρίσματος
Μια αρκετά δημοφιλής εναλλακτική της κρέμας ή του αφρού ξυρίσματος, είναι η μαλακτική κρέμα για τα μαλλιά. Ένα conditioner υπάρχει πάντα στο ντουζ του σπιτιού μας ή ενός ξενοδοχείου (αν ταξιδεύουμε). Η φόρμουλα του είναι συνήθως παχύρρευστη και εμπλουτισμένη με πολλά ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά, προσφέροντας ένα εύκολο και βαθύ ξύρισμα.

Concealer ως makeup και βάση σκιάς
Το concealer μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και ως foundation, αραιώνοντας το στην παλάμη σου με λίγη ενυδατική κρέμα. Προσάρμοσε τις αναλογίες concealer-ενυδατικής αναλόγως με την κάλυψη που προτιμάς. Μια ακόμη χρήση του είναι και ως βάση για την μέγιστη διάρκεια των σκιών, τοποθετώντας το σε μια λεπτή στρώση πάνω στο βλέφαρο.

Κοντινή φωτογραφία στα βλέφαρα μελαχρινής κοπέλας που βάζει μάσκαρα
© Unsplash/ Ashley Piszek

Η πούδρα λειτουργεί όπως το dry shampoo
Είτε baby powder είτε μια loose διάφανη πούδρα μακιγιάζ. Κάνουν την ίδια δουλειά με το ξηρό σαμπουάν καθιστώντας τις ως 2 κλασικές επιλογές καταφυγής για όταν δεν υπάρχει χρόνος για λούσιμο. Η μέθοδος είναι απλή: άπλωσε λίγη πούδρα στις ρίζες των μαλλιών και έπειτα κάνε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί κάθε ίχνος λιπαρότητας.

Ρουζ/ bronzer/ highlighter στα μάτια
Το ρουζ, το bronzer ή το highlighter μπορεί να δείξουν εξίσου υπέροχα και ως σκιά. Είναι μια ιδανική επιλογή για όσες βιάζονται, έχουν μόνο ένα προϊόν στην τσάντα τους ή πολύ απλά θέλουν να δημιουργήσουν ένα μονοχρωματικό look. Προσοχή μόνο στα πολύ κοκκινωπά ρουζ, πιθανόν να τονίσουν περισσότερο ένα κουρασμένο βλέμμα.

Ενυδατική για τις διορθώσεις
Οι μουτζούρες από την σκιά ή το eyeliner είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν χωρίς να αφαιρεθεί μαζί τους και η βάση του makeup. Αντί λοιπόν για το καθαριστικό προσώπου, βούτηξε μια μπατονέτα μέσα σε μια ενυδατική και πέρασε την από όπου χρειάζεται διόρθωση. Απλό και γρήγορο, χωρίς παραπάνω κόπο.

Σαπούνι για τέλεια φρύδια
Είναι ένα κλασικό τρικ που χρησιμοποιείται στα μοντέλα για έντονα και ανοδικά φρύδια. Χρειάζεσαι ένα βουρτσάκι φρυδιών ή έστω ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα. Αφού το βρέξεις, τρίψε το σε μια μπάρα σαπουνιού και ύστερα χτένισε με το προϊόν τα φρύδια με ανοδικές κινήσεις ή όπως προτιμάς. Θα μείνουν έτσι για όλη την ημέρα.

Γυναίκα κοιτιέται στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου και βάζει ρουζ στα μάγουλα
© Unsplash/ Leah Peragine

Υγρό ματ κραγιόν ως eyeliner, σκιά, ρουζ
Το liquid lipstick είναι ένα από τα πιο πολυχρηστικά καλλυντικά λόγω της ματ φόρμουλάς του. Ως σκιά ή ρουζ θα σου δώσει ένα σβησμένο και απαλό αποτέλεσμα, ενώ ως eyeliner θα τραβήξει τα βλέμματα με τα ιδιαίτερα χρώματα που έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις. Καλό θα ήταν να μην το τοποθετήσεις στην υγρή γραμμή του ματιού προς αποφυγή ερεθισμών.

Gel φρυδιών για τις ατίθασες τούφες
Αν η λακ και το κερί μαλλιών βαραίνουν τα μαλλιά σου ή πολύ απλά δεν υπάρχουν στο ντουλάπι σου, ένα gel φρυδιών θα κάνει περίπου την ίδια δουλειά. Χτένισε κάθε ενοχλητική τούφα που πετάει με ένα brow gel με χρώμα (λογικά θα είναι ίδιο με των μαλλιών σου) ή με ένα διάφανο. Είναι ότι καλύτερο για τις μικρές φύτρες που δεν μαζεύονται με τίποτα.

Βαζελίνη για ένταση του αρώματος
Άπλωσε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στο εσωτερικό των καρπών σου, στο λαιμό σου ή με λίγα λόγια όπου συνήθως βάζεις άρωμα. Έπειτα ψέκασε το άρωμα σου στα σημεία που έβαλες πριν βαζελίνη. Αντιθέτως με μια απλή ενυδατική, η βαζελίνη δεν απορροφάται από το δέρμα και λειτουργεί ως «primer» για τα αρώματα δίνοντάς τους μια μέγιστη διάρκεια και ένταση.

Φωτογραφία χεριών που κρατούν βαζάκι με ενυδατική κρέμα
© Pexels/ RF Studio

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice