Είναι επίσημο: Τα κοντά νύχια είναι η τάση στο φθινοπωρινό μανικιούρ
© Instagram / @oliviarodrigo
Beauty

Είναι επίσημο: Τα κοντά νύχια είναι η No1 τάση στο φθινοπωρινό μανικιούρ

Ποιος είναι ο λόγος που επέστρεψαν και πώς θα τα υιοθετήσετε

Short nail trend: Η νέα τάση στο μανικιούρ που κάνει δυναμικό comeback 

Εδώ και μερικά χρόνια στο κόσμο της μόδας τα μακριά νύχια θεωρούνται ένα σέξι χαρακτηριστικό. Αν κάνετε κύλιση αυτή τη στιγμή στην αρχική του Instagram και του TikTok, θα παρατηρήσετε ότι το ντόνατ μανικιούρ της Hailey Bieber κυριαρχεί. Σίγουρα, συγκεκριμένο μήκος και σχήμα νυχιών είναι εξαιρετικά κολακευτικό για τα άκρα των χεριών και παρέχει άφθονο χώρο για εντυπωσιακά χρώματα και λεπτομερή σχέδια. Η κατάσταση όμως συχνά ξέφυγε και πλέον τα μάτια μας έχουν δει τα πιο κακόγουστα εκδοχές μακριών νυχιών στα χέρια ακόμη και των μεγαλύτερων fashion insiders. 

Selena Gomez, Olivia Rodrigo και Sofia Richie έδωσαν το σήμα ότι τα κοντά νύχια είναι *it* για το φθινόπωρο. Όλες αυτές οι διασημότητες και άλλες έχουν κάνει πρόσφατα το ντεμπούτο τους με κοντά νύχια στις πιο επίσημες εμφανίσεις τους και μας έχουν τραβήξει την προσοχή. Η απλότητα και η κομψότητά τους μας κάνει να αναρωτιόμαστε μήπως ήρθε η ώρα να πιάσουμε και εμείς τον νυχοκόπτη;

Short nails: Ο λόγος που επέστρεψαν 

Κάποιος θα αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν μέσα στον πυρετό όλων αυτών των τρελών νυχιών να έρχεται ένα τόσο ανατρεπτικό comeback; Οι beauty editors αποφάνθηκαν ότι κάθε φορά που μια τάση κυριαρχεί για αρκετό καιρό, υπάρχει πάντα μια αντίθετη αντίδραση, γεγονός που σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για κάτι νέο. 

Tα κοντά νύχια είναι μια επιλογή και για όσους επιχειρούν να κάνουν το μανικιούρ τους μόνοι τους. Τα DIY νύχια έγιναν πολύ πιο δημοφιλή μετά τον Covid, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να μαθαίνουν διάφορες τεχνικές ομορφιάς και περιποίησης που μπορούσαν να κάνουν μόνοι τους σπίτι χωρίς την βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Gen Z kids, οι πρωτοπόροι της τάσης 

Το short nail trend είναι μια ακόμη τάση που χρεώνεται στη Gen Z. Καθώς είναι πιο πρακτικά και χρειάζονται λιγότερη συντήρηση, εξυπηρετούν την καθημερινότητα αυτής της γενιάς, η οποία σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί έναν φυσικό και υγιεινό τρόπο ζωής.  

Πολλοί σχεδιαστές μόδας προτιμούν τα πιο κοντά νύχια για τα μοντέλα τους που περπατούν στην πασαρέλα τους και στα editorial. Τα καυτό-κόκκινα ή σκούρα κόκκινα κοντά, φυσικά νύχια που είδαμε σε καμπάνιες του Chanel Beauty είναι ιδανικό παράδειγμα, σικάτο και μοντέρνο. 

Αν άλλωστε κανείς αναλογιστεί ότι οι τάσεις στα ρούχα φέτος είναι γεμάτες με δραματικές και υπερμεγέθεις σιλουέτες, τότε θα καταλάβει ότι τα μανικιούρ φέτος πρέπει να τις συμπληρώνουν και όχι να τις ανταγωνίζονται. Τα μπαλούν μανίκια, τα peplum και οι βάτες θα είναι ένα πραγματικό δράμα αν συνδυαστούν με ακατάλληλα νύχια. 

Πώς θα υιοθετήσετε το short nail trend

Οταν πρόκειται για κοντά νύχια, το σχήμα είναι το παν. Η Richie Grainge είναι λάτρης των κοντών νυχιών επειδή αυτό το στιλ συνδυάζεται συνδυάζεται εξαιρετικά με την quite luxury αισθητική της, η οποία συνήθως βασίζεται σε κλασικά και basic στοιχεία. 

Όσον αφορά το χρώμα, οι ειδικοί στα νύχια λένε ότι οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε, του καφέ και του μαύρου à la Rodrigo ταιριάζουν ιδανικά στα κοντά νύχια. 

Kim Kardashian και Kender Jenner, οι οποίες θεωρούνται σύμβολα του σύγχρονου sexiness, έχουν επιλέξει επανειλημμένα μανικιούρ με κοντά νύχια. H Kim δηλώνει ότι για αυτή είναι τα πιο πρακτικά και με λιγότερη συντήρηση. Γαλλικό, baby κρύσταλλοι ή πέρλες σε κάθε νύχι και λεπτές κάθετες γραμμές κατατάσσονται ανάμεσα στις πιο chic επιλογές που μπορούν να κοσμήσουν τα νύχια χωρίς μήκος.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice