Kerk’s Barber Shop
Φωτογραφία: Kerk’s Barber Shop
Beauty

Τα μπαρμπέρικα της Αθήνας

Κρυμμένα στις γειτονιές της πόλης, σαν μυστικές ανδρικές «λέσχες» υψηλού κύρους...

115054-643439.jpg
Γεωργία Σκαμάγκα
ΤΕΥΧΟΣ 893
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κρυμμένα στις γειτονιές της πόλης, σαν μυστικές ανδρικές «λέσχες» υψηλού κύρους αλλά χαμηλών τόνων, τα μπαρμπέρικα προσεγγίζουν την ανδρική περιποίηση με έναν σχεδόν ιεροτελεστικό τρόπο που φέρνει στο σήμερα λίγη από την αίγλη παλιών δεκαετιών. «Εκεί που τα αγόρια γίνονται άντρες», όπως σοφά είχε πει κάποιος, τα μπαρμπέρικα προσφέρουν την πεμπτουσία της ανδρικής περιποίησης.

«Μπαρμπέρικο» σημαίνει...

↘Ευχάριστη, φιλική ατμόσφαιρα που προδιαθέτει την κοινωνική συναναστροφή και τις βαθυστόχαστες κουβέντες. Προβληματισμοί, αλήθειες και απορίες ζωής βρίσκουν απαντήσεις κάπου ανάμεσα στο ξυράφι, το κερί και το ψαλίδι.

↘Μια ξεχωριστή εμπειρία, εκεί που αυτό που θέλεις να γίνεις αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη κουρέα.

↘Χρόνος που θα αφιερώσει ο κουρέας για να σε γνωρίσει και να μάθει ποια εικόνα σου θέλεις να εκφράζει το κούρεμά και το ξύρισμά σου, και μια ευκαιρία να εξερευνήσεις τις επιλογές σου, κρατώντας «ανοιχτό» μυαλό στις προτάσεις του.

↘Μια εντυπωσιακή γκάμα από επώνυμα προϊόντα και αξεσουάρ περιποίησης για τα μαλλιά, τα γένια, το τέλειο μουστάκι. Ο κουρέας θα δώσει επίσης συμβουλές σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών σου και το στάιλινγκ που σου ταιριάζει, ανάλογα με τον τύπο και τις ανάγκες σου, ή θα σου προτείνει κάτι διαφορετικό που ίσως δεν σκέφτηκες ή δεν τόλμησες να κάνεις.

Τips

↘Οι κριτικές και η φήμη του είναι ένα σημαντικό κριτήριο για να διαλέξεις το καλύτερο για σένα μπαρμπέρικο. Ψάξε στα «μέσα» ή ρώτησε φίλους και γνωστούς που το έχουν ήδη επισκεφτεί. Τα καλά μαθαίνονται ταχύτερα «από στόμα σε στόμα». Στην επιλογή του λάβε υπόψη παράγοντες όπως η τοποθεσία και η προσβασιμότητα. Αυτό που βρίσκεται πιο κοντά θα σε γλιτώσει από την ταλαιπωρία που ενδεχομένως να σου προκαλεί η μετακίνηση με αυτοκίνητο ή μέσα μεταφοράς.
↘O τιμοκατάλογος και οι επιλογές πληρωμής είναι κάτι που πρέπει εκ των προτέρων να γνωρίζεις για να μη βρεθείς προ αμήχανων εκπλήξεων.  
↘Η προφορική περιγραφή τού τι θέλεις, ίσως αρκεί για έναν επιδέξιο μπαρμπέρη. Επειδή όμως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μαντέψει πώς έχεις ονειρευτεί τον εαυτό σου, καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου μια οπτική περιγραφή –θα έχεις βρει φωτογραφίες στα περιοδικά ή το Instagram– αυτού που θέλεις, γιατί έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο σίγουρο.
↘Κλείσε εγκαίρως το ραντεβού σου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα