6 λουλουδάτα αρώματα για την άνοιξη

Οι πιο ιδιαίτερες μυρωδιές που θα σας συντροφεύσουν στις Πασχαλινές σας διακοπές

6 φλοράλ αρώματα που θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας τη φετινή άνοιξη

Το Πάσχα είναι μια ανάσα μακριά και είτε πάτε διακοπές στο χωριό, στο νησί είτε μείνετε στην πόλη το μόνο σίγουρο είναι θέλετε να μυρίζετε ωραία. Όπως κάθε εποχή έτσι και η άνοιξη έχει τα χαρακτηριστικά στοιχεία στα αρώματα τα οποία επιλέγουμε. Κάθε χρόνο έτσι και φέτος, φλοράλ, ξυλώδεις και φρουτώδεις νότες κυριαρχούν στις ανοιξιάτικες επιλογές. Σε μια εποχή αναγέννησης της διάθεσης και του καιρού λοιπόν, ίσως είναι η στιγμή να ανανεώσετε την αρωματική σας υπογραφή επιλέγοντας μια από τις νέες αφίξεις της σεζόν. Επιλέξαμε λοιπόν πέντε αρώματα με έντονο χαρακτήρα, καινούρια και μη, που θα αγκαλιάσουν το δέρμα σας, θα ξεσηκώσουν τις αισθήσεις και θα ολοκληρώσουν με τον πιο μοναδικό τρόπο τις εμφανίσεις σας. 

Rose of No Man's Land Eau de Parfum, Byredo
Unisex συνθέσεις και μυρωδιές που ξεχωρίζουν είναι η συνταγή επιτυχίας της Byredo. Με νότες κορυφής από πικάντικο ροζ πιπέρι και φρέσκα ροδοπέταλα, το Rose Of No Man's Land Eau De Parfum είναι ένα  αισθησιακό, δροσερό και αισιόδοξο άρωμα με μια σοφιστικέ ένταση που αιχμαλωτίζει. Δημιουργημένο για να τιμήσει τις νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού που έσωσαν τόσες ζωές στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το άρωμα αυτό κυκλοφορεί σε συνεργασία με το μοντέλο Freja Beha Erichsen και τη φιλανθρωπική οργάνωση των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Rose Blush Cologne, Jo Malone London
Ένα μπουκάλι κόσμημα διακοσμημένο με ένα ζωγραφισμένο τριαντάφυλλο, το limited edition Rose Blush της συλλογής Forever Loving Roses του βρετανικού οίκου Jo Malone London είναι μοντέρνο, γλυκό και φρέσκο. Γοητευτικά ροζ ροδοπέταλα που αγκαλιάζουν απόλυτα το White Musk και μια δόση ζωηρού βασιλικού (basil grand vert) με μια ζουμερή νότα από lychee , το καθιστούν ξεχωριστό από το πρώτο κιόλας ψέκασμα.

Vanilla Sex Eau de Parfum, Tom Ford
Ένα ζουμερό, εθιστικό άρωμα με πρωταγωνιστή φυσικά τη βανίλια, αλλά και νότες πικραμύγδαλου, συνδυασμένες με tonka bean, Ultravanil και σανδαλόξυλο. Ένα άρωμα άκρως σέξι, έντονο, πλούσιο και λουλουδάτο. 


Portrait of a Lady Perfume, Frederic Malle
Ο τρόπος που το τούρκικο τριαντάφυλλο - 400 λουλούδια ανά 100ml, ούτε ένα λιγότερο - συνδυάζεται με πατσουλί, φραγκοστάφυλο, σανταλόξυλο και λιβάνι, ξεκλειδώνει την πιο κομψή πλευρά της σύγχρονης γυναίκας. Για τον Frédéric Malle κάθε άρωμα είναι ένα πορτρέτο εκείνου που το φορά: του ήχου της φωνής του, του βλεμματός του, των αναμνήσεων του. Διαχρονικό αλλά και σύγχρονο την ίδια στιγμή, ένα άρωμα που αναδεικνύει την έμφυτη κομψότητα, από ένα αρωματοποιό που κρύβεται πίσω από πάμπολλα κλασικά αρώματα-θρύλους.

From the garden Eau de Toilette, Maison Margiela
Άλλη μια unisex σειρά αρωμάτων, τα Replica του Maison Margiela είναι αναπαραστάσεις από μνήμες και εμπειρίες κλεισμένες σε ένα μπουκάλι. Το συγκεκριμένο θυμίζει την αίσθηση χαράς που προσφέρει ένα ηλιόλουστο απόγευμα στον κήπο, μαζεύοντας φρούτα και λουλούδια. Οι νότες από πράσινο μανταρίνι ανακατεύονται με φύλλα ντομάτας, γεράνι και πατσουλί στις νότες βάσης, ενώ στις μεσαίες νότες κυριαρχεί η κομψότητα του τριαντάφυλλου, γήινο βρύο αλλά και μεθυστικός λευκός μόσχος, που το καθιστούν ζουμερό και ακαταμάχητο. 

Cosmic Kylie Jenner Eau de Parfum, Kylie Cosmetics
Ένα γλυκό άρωμα που «ανθίζει» με κορυφαίες νότες ενός γλυκού, φρέσκου μείγματος από γιασεμί και πορτοκάλι, ενώ στη βάση ακτινοβολούν νότες πλούσιου χρυσού amber και κόκκινης παιώνιας, ζεστού κέδρου και βανίλια musk. Το γλυπτό μπουκάλι του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζεται τέλεια στην παλάμη του χεριού σας και να φαίνεται διαφορετικό από κάθε γωνία, αντιπροσωπεύοντας την αλλαγή της φύσης, ενώ το καπάκι με καθρέφτη είναι παρόν για να αντανακλά την εικόνα σας και να σας υπενθυμίζει να δείξετε αγάπη στον εαυτό σας.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice