Russian Lips: Σαρκώδη χείλη, παράνομα υλικά και κάπως ομοιόμορφη ομορφιά

Τι είναι, πόσο κοστίζουν και γιατί έγιναν τόσο δημοφιλή; Δύο ειδικοί εξηγούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα Russian Lips

Russian Lips: Τα χείλη που έγιναν viral, οι παρενέργειες που προκαλούν και οι ενέσεις σε σπίτια χωρίς άδειες 

Ανοίγεις το Instagram, αποφασίζεις να βγάλεις ακόμα μια selfie και οι επιλογές σε φίλτρα που μεταμορφώνουν τα χείλη σε υπερβολικά σαρκώδη περιμένουν με αγωνία να τα διαλέξεις.

Φτάνει η στιγμή για shopping therapy, κατευθύνεσαι στον διάδρομο με τα καλλυντικά και πλέον κάθε brand έχει εκείνο το lip-gloss που υπόσχεται να μεγαλώσει τα χείλη με φυσικό τρόπο, ο οποίος συνοδεύεται από κάψιμο και μούδιασμα. Ταυτόχρονα, διανύουμε την εποχή που έχει ως σύνθημα «love yourself», τάσσεται κατά των πρότυπων τύπου Kardashians, όμως αν γράψεις στο TikTok #russianlips θα εμφανιστούν πάνω από 92 εκατομμύρια σχετικά βίντεο.

Τελικά, είμαστε «αρκετά γυναίκες» μόνο αν έχουμε έντονα χείλη ή μπορούμε επιτέλους να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι; 

Russian Lips: Δύο ειδικοί εξηγούν τι ακριβώς είναι 

Δεν πρόκειται για χειρουργική επέμβαση, ούτε για κάποια επίπονη διαδικασία. Τα Russian Lips είναι η συνηθισμένη μέθοδος αυξητικής χειλιών με χρήση υαλουρονικού, αλλά αυτή τη φορά συνοδεύεται από πιο πιασάρικο όνομα. Το αποτέλεσμά του έχει διάρκεια περίπου 2-3 εβδομάδες, επομένως η πελάτισσα πρέπει να κλείσει ξανά ραντεβού για να διατηρήσει τα νέα της χείλη.

«Πρόκειται για έναν δελεαστικό όρο μάρκετινγκ, ο οποίος προέκυψε από την ανάγκη μη εξειδικευμένων γιατρών να κερδίσουν περισσότερη πελατεία», αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός, Αριστομένης Γιαννόπουλος. «Γίνεται χρήση βελόνας, μέσω της οποίας εισάγεται υαλουρονικό υγρό με μεγαλύτερο μοριακό βάρος προκειμένου να επιτευχθεί το volum effect. Η επιλογή πιο σκληρού υλικού και όχι τόσο ρευστού, είναι το μόνο που διαφοροποιεί τα Russian Lips από οποιαδήποτε άλλη τεχνική», εξηγεί η Δερματολόγος, Αγγελική Ζωγράφου

© Unsplash

Τα Russian Lips κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή μας για τρεις λόγους: ελκυστικός τίτλος, έντονη παρουσία στα social media και μεγάλη προσφορά. Όσον αφορά στο κομμάτι της προσφοράς, πλέον θα βρεις αναισθησιολόγους, οδοντιάτρους, μέχρι και οφθαλμίατρους που υπόσχονται να σου κάνουν τη μαγική ένεση, και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας, πείθοντάς σε ότι δεν υπάρχει λόγος να εμπιστευτείς κάποιον πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα και όπως φαίνεται αυξανόμενη κατηγορία «ειδικών» είναι άτομα, συνήθως από τη Ρωσία, που εφαρμόζουν ενέσεις στο σπίτι, δίχως να έχουν την απαιτούμενη άδεια και ως αποτέλεσμα, δίχως να μπορούν να προμηθευτούν τα κατάλληλη υλικά. Κάπως έτσι, βάζοντας το οικονομικό κομμάτι πιο πάνω από της υγείας, οι κοπέλες που έχουν προτιμήσει μη νόμιμες υπηρεσίες στρέφονται μετά από μερικές ημέρες στους ειδικούς, λόγω των παρενεργειών που έχουν προκύψει.

Υπάρχουν αρκετά περιστατικά με πελάτισσες που πήγαν να κάνουν Russian Lips και μου τηλεφωνούσαν έντρομες από το σπίτι της υποτιθέμενης αισθητικού για να με ρωτήσουν πώς θα διορθωθεί αυτό που της έχουν κάνει, είτε επειδή έχει πρηστεί, είτε επειδή ζαλίζεται.

-λέει ο πλαστικός χειρουργός, Αριστομένης Γιαννόπουλος. 

Όσον αφορά στο κομμάτι των social media, φτάνει απλά να κάνεις μια επίσκεψη σε Instagram και TikTok. Παρατήρησε και προσπάθησε να μετρήσεις πόσες κοπέλες θα εμφανιστούν με ζουμερά χείλη ή πόσα «get ready with me» βίντεο προσπαθούν να σου διδάξουν το τέλειο over-line. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το target-group των Russian Lips εντοπίζεται κυρίως σε ηλικίες 19-35 ετών. «Εγώ πάντα είχα λεπτά και μικρά χείλη, για αυτό και δεν ήθελα να τα βάφω. Πίστευα ότι έτσι τονίζεται ακόμα περισσότερο το ποσό μικρά είναι και αισθανόμουν πως δεν ήμουν αρκετά ελκυστική. Όταν τα πρότυπα της εποχής θέλουν να έχεις καμπύλες και έντονα χαρακτηριστικά, το να κάνω Russian Lips μου φαινόταν σχεδόν αναγκαίο», αναφέρει η Μαρία, 24 ετών. 

Russian Lips: Πόσο κοστίζουν τελικά;

Οι τιμές είναι ανάλογες του γιατρού ή της κλινικής που θα επιλέξει κάποιος, με τις περισσότερες να κυμαίνονται στα 100-150 ευρώ. Οι καταναλώτριες που επιλέγουν εφαρμογή Russian Lips σε σπίτι έχει χρειαστεί είτε να πληρώσουν περισσότερο, είτε όταν πρόκειται για σημαντικά μικρότερο ποσό, να έρθουν αντιμέτωπες με σοβαρές επιπλοκές, όπως μελανιές και νέκρωση του βλεννογόνου αδένα. Για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, συνήθως μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή. Η πελάτισσα καταλήγει να δίνει περισσότερα χρήματα, παρά να εξοικονομεί, επειδή προτίμησε να εμπιστευτεί κάποιον που δεν διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και υλικά. 

Ωστόσο, ακόμα και αν έχεις απευθυνθεί σε ειδικό, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη σημασία της αρμονίας του προσώπου, το Golden Ratio όπως αναφέρεται στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής, σύμφωνα με το οποίο ένα πρόσωπο γίνεται αντιληπτό ως πιο ευχάριστο αισθητικά όταν το πλάτος του είναι περίπου 1,5 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος του στόματος. «Έχει τύχει να αποτρέψω πελάτισσα στο να κάνει Russian Lips, καθώς θεωρούσα πως αυτό που ζητούσε ήταν υπερβολικό και όχι συμβατό με το πρόσωπο της», λέει η δερματολόγος, Αγγελική Ζωγράφου. 

Ζούμε πλέον στην εποχή της εικόνας, του φαίνεσθαι, και όσο υπάρχουν τα social media στην καθημερινότητά μας αυτό δεν θα αλλάξει εύκολα. Τέλειες φωτογραφίες, αψεγάδιαστα δέρματα, δεν είναι δύσκολο να μπεις σε μια διαδικασία σύγκρισης. Τουλάχιστον, ας μιλάμε ανοιχτά για περισσότερα θέματα που μας απασχολούν.  Η κάθε γυναίκα θα κάνει αυτό με το οποίο αισθάνεται όμορφα, αρκεί να είναι δική της απόφαση και κυρίως, να απευθύνεται στα κατάλληλα άτομα. Βάλε πρώτα την υγεία σου και αγάπα τον εαυτό σου όπως εσύ θες.