Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου
© EPA/FRANK MAY
Celebrities

Καμίλα: 14 γνωστές και άγνωστες πληροφορίες για τη ζωή και την προσωπικότητα της βασιλικής συζύγου

Ποια είναι η Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου;

Καμίλα: Η γνωριμία με τον βασιλιά Κάρολο, λεπτομέρειες της σχέσης του, οι φιλανθρωπίες, τα χόμπι, οι αγάπες της.

Την έχουν μισήσει αλλά και συμπαθήσει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν «η άλλη γυναίκα», το τρίτο πρόσωπο που μπήκε ανάμεσα σε Κάρολο και Νταϊάνα και τελικά τους χώρισε. Η Καμίλα του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετώπισε την οργή και την κατακραυγή με καρτερία, άντεξε και ανταμείφθηκε.

Αν και, λίγο πολύ, η ζωή της είναι γνωστή, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές τώρα που ο αγαπημένος της ανέβηκε στον θρόνο. Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση σε όσα γνωρίζουμε για τη «βασιλική σύζυγο» της Βρετανίας. 

01. Είναι γεννημένη στις 17 Ιουλίου του 1947 και είναι καρκίνος στο ζώδιο. Το πλήρες όνομά της είναι Καμίλα Ρόζμαρι Σαντ. Μία από τις προγιαγιάδες της ήταν ερωμένη του βασιλιά Εδουάρδου VII.

02. Γνωρίστηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο στις αρχές του ’70. Η έλξη τους ήταν αμοιβαία, αλλά ορισμένοι κύκλοι διέδιδαν πως δεν ήταν αρκετά «παρθένα» και δεν θα μπορούσε να παντρευτεί τον διάδοχο.

Η Καμίλα και ο Κάρολος στις 14 Φεβρουαρίου του 1975
Η Καμίλα και ο Κάρολος στις 14 Φεβρουαρίου του 1975 / ©EPA/STF

03. Στα νιάτα της κάπνιζε σαν φουγάρο. 

04. Παντρεύτηκε με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς το 1973 και έχει μαζί του δύο παιδιά: τη Λόρα Λόπες και τον Τομ Μπόουλς. Έχει πέντε εγγόνια. Ο πρώην άνδρας της φλέρταρε με την Άννα, την αδελφή του Κάρολου, αλλά το φλερτ του δεν ευδοκίμησε. 

05. Μετά το διαζύγιο του Κάρολου και της Νταϊάνας και κυρίως μετά τον θάνατο της Ντι, ο Κάρολος άρχισε να συστήνει δημοσίως την Καμίλα ως σύντροφό του. Βέβαια, την αποκάλυψη είχε κάνει ήδη το 1995 η Νταϊάνα στην περιβόητη συνέντευξη στο BBC. Είχε πει: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε υπήρχε συνωστισμός». 

06. Κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος της Νταϊάνα και του Καρόλου, η Νταϊάνα βρήκε ερωτικά γράμματα που αντάλλασσε ο σύζυγός της με την ερωμένη του. Ένας μεγάλος καυγάς ξέσπασε ανάμεσά τους επίσης όταν αντιλήφθηκε ότι εκείνος φορούσε τα μανικετόκουμπα που του χάρισε η Καμίλα, με χαραγμένα τα γράμματα «C&C», Charles & Camila.

07. Κατά τη διάρκεια του παράνομου έρωτά τους, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Ο Κάρολος ήταν ο «Φρεντ» και η Καμίλα η «Γκλάντις». Είχαν εμπνευστεί τα ψευδώνυμά τους από τους χαρακτήρες της ραδιοφωνικής εκπομπής του BBC The Goon Show.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Καρόλου και της Καμίλα το 1999
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Καρόλου και της Καμίλα το 1999 / ©EPA PHOTO PA/JOHN STILLWELL

08. Το 2005 ο Κάρολος αποκατέστησε και θεσμικά την αγαπημένη του. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο, ενώ ακολούθησε η ευλογία του ζεύγους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Δεν τους επετράπη να παντρευτούν στην Εκκλησία της Αγγλίας καθώς ήταν και οι δύο χωρισμένοι.

09. Το 2007 υπεβλήθη σε εγχείρηση υστερεκτομής. 

10. Περνούν αρκετό χρόνο χωριστά. Ο βασιλιάς απολαμβάνει τη ζωή στο κτήμα Χάιγκροουβ ενώ η Καμίλα στο δικό της κτήμα Ρέι Μιλ. Κάθε ένας από τους δύο έχει να επιδείξει το δικό του φιλανθρωπικό έργο και έχει πολλά χωριστά τρεχάματα. 

11. Η Καμίλα από το 1994 κάνει καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την οστεοπόρωση, τον βιασμό, τη σεξουαλική κακοποίηση, την προστασία των ζώων. 

12. Αγαπά την κηπουρική, τη ζωγραφική, το ψάρεμα, τα άλογα και τα σκυλιά, όπως και η συγχωρεμένη η πεθερά της. Έχει δύο τεριέ, την Μπεθ και τον Μπλούμπελ. 

13. Δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες, ενώ και στα παπούτσια δε δίνει βάση· φοράει σχεδόν πάντα το ίδιο σχέδιο. Τα αγαπημένα της nude με χοντρό τακούνι έχουν την υπογραφή της Sole Bliss, μιας εταιρείας που σχεδιάζει παπούτσια για γυναίκες με κότσι ή άλλα προβλήματα στα πόδια.

14. Όσοι την έχουν συναντήσει και συναναστραφεί ισχυρίζονται πως είναι γελαστή κι έχει ένα χαρακτηριστικό και μεταδοτικό γέλιο. 

Charles and Camilla Laughing As They Struggle With Giggles

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice