Αντζελίνα Τζολί
© EPA / SHAWN THEW
Celebrities

Διπλή νίκη της Αντζελίνα Τζολί κατά του Μπραντ Πιτ: Κερδίζει την συνεπιμέλεια των παιδιών και το κτήμα Miraval

O ηθοποιός έχει κάκιστες σχέσεις με τα παιδιά του

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μπραντ Πιτ: Αποσύρει το αίτημα για συνεπιμέλεια των παιδιών με την Τζολί

Ο Μπραντ Πιτ παραιτείται του αιτήματός του να διεκδικήσει την επιμέλεια των έξι παιδιών που απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί την ώρα που φαίνεται να χάνει και την μάχη για το κτήμα Μiraval.

Πηγή που επικαλείται η «Daily Mail», αναφέρει ότι το ζευγάρι, το οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη από το 2016, φέρεται να φτάνει σε διακανονισμό το καλοκαίρι. Αν και ο Πιτ αρχικά επιδίωκε να εξασφαλίσει την εξ ημισείας επιμέλεια των παιδιών του, σκοπεύει να αποσυρθεί, αφήνοντας την πλήρη επιμέλειά τους στην ηθοποιό. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα έχει δικαίωμα επισκέψεων.

Οι κακές σχέσεις με τα παιδιά του

Τα τρία από τα παιδιά του, που είναι πλέον ενήλικα (ο 22χρονος Μάντοξ, ο 20χρονος Παξ και η 19χρονη Ζαχάρα), δεν έχουν καλές σχέσεις με τον πατέρα τους και ως ενήλικες πια, δεν καλύπτονται από καμία συμφωνία επιμέλειας.  Οι κακές σχέσεις του Μπραντ Πιτ με τα παιδιά του είδαν το φως της δημοσιότητας, μερικούς μήνες πριν. Πρώτα, διέρρευσε η περιβόητη σήμερα ανάρτηση του Παξ, για τη «Γιορτή του Πατέρα» που είχε κάνει πριν τρία χρόνια. Ο Παξ Τζολί-Πιτ έγραψε για την Ημέρα του Πατέρα «χρόνια πολλά απαίσιε άνθρωπε, παγκόσμιας κλάσης κοπ...» αναφερόμενος στον Μπραντ Πιτ

Λίγο καιρό μετά, η 18χρονη κόρη των Τζολί και Πιτ, Ζαχάρα έγινε viral στο Διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης όπου συστηνόταν ως μέλος της αδελφότητας Alpha Kappa Alpha στο πανεπιστήμιο. Σε κλιπ που κυκλοφόρησε, η ίδια συστήθηκε στην αδελφότητα, φωνάζοντας υπερήφανα: «Το όνομά μου είναι Ζαχάρα Μάρλεϊ Τζολί», χωρίς να αναφέρει πουθενά το επίθετο του πατέρα της.

Σε κατάθεσή της, η Αντζελίνα Τζολί είχε περιγράψει το βίαιο ξέσπασμα του πρώην συζύγου της, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν εκείνοι και τα έξι παιδιά τους πετούσαν από τη Γαλλία στην Καλιφόρνια με ένα ιδιωτικό τζετ.

«Ο Πιτ έπνιξε ένα από τα παιδιά και χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο» και «άρπαξε την Τζολί από το κεφάλι και την κούνησε», αναγράφονται στην κατάθεση, προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή «έχυσε μπύρα στην Τζολί. Σε ένα άλλο, έριξε μπύρα και κόκκινο κρασί στα παιδιά». Το παιδί, με το οποίο ήρθε στα χέρια ο Μπραντ Πιτ, ήταν ο μεγάλος του γιος, ο Μάντοξ.

Νίκη της Τζολί και στο δικαστήριο για το οινοποιείο

Η Τζολί βγήκε νικήτρια και στην υπόθεση του παραμυθένιου οινοποιείου Miraval στη Γαλλία, που είχαν αγοράσει μαζί. Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Πιτ θα τα παρατήσει στην υπόθεση της επιμέλειας των παιδιών, ο δικηγόρος της Τζολί δήλωσε ότι η ηθοποιός πέτυχε μια σειρά από δικαστικές νίκες για το γαλλικό κτήμα και οινοποιείο.

Η δικαστική διαμάχη αφορά στην πώληση του μεριδίου ιδιοκτησίας της Τζολί στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ, το 2021. Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ της βραβευμένης 48χρονης ηθοποιού και απέρριψε πέντε από τους επτά ισχυρισμούς που ο Πιτ προέβαλε εναντίον της στην αγωγή που κατέθεσε, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Λος Άντζελες.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Μπραντ Πιτ είχε κερδίσει την τελευταία δικαστική διαμάχη για τον γαλλικό αμπελώνα τους αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Πιτ υποστήριξε πως θα έπρεπε να έχει το πλειοψηφικό πακέτο στον περίφημο αμπελώνα, αφού η Τζολί πούλησε τις μετοχές της στον Σέφλερ. Όταν, όμως, παντρεύτηκαν ο Πιτ χάρισε στην Τζολί ένα επιπλέον 10 τοις εκατό ως μέρος του γάμου τους, καθιστώντας το περιουσιακό στοιχείο 50-50. Εν συνεχεία, η Τζολί πούλησε τις μετοχές της, αλλά ο Πιτ υποστηρίζει ότι η συμφωνία της δεν ήταν έγκυρη και ότι θα έπρεπε να διατηρήσει το 60% της ιδιοκτησίας του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice