Έτσι τιμωρεί η Άννα Γουίντουρ
© Getty Images / Dimitrios Kambouris/WireImage
Celebrities

Έτσι τιμωρεί η Άννα Γουίντουρ: η ψυχρολουσία στη Ναόμι Κάμπελ

Η οργισμένη αντίδραση της Κάμπελ και το παρασκήνιο της κόντρας των δύο γυναικών

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Οταν η Άννα Γουίντουρ αποφασίζει να εκδικηθεί, μάλλον είναι για πάντα

Κανονικά η εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης ξεκινά αύριο, Παρασκευή. Όμως, η «σιδηρά κυρία» της Vogue και του Ομίλου Conde Nast, Άννα Γουίντουρ φέτος θα έκανε ποδαρικό στην ανεπίσημη έναρξη της μεγαλειώδους διοργάνωσης που είναι ένα άλλο fashion event και συγκεκριμένα το Fashion Row Fashion Event του Χάρλεμ. Εκεί παρουσιάζονται μαύροι σχεδιαστές και τιμώνται μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας της μόδας – φέτος θα ήταν η σειρά του σούπερ μόντελ Ναόμι Κάμπελ.

Και το σημαντικό βραβείο Fashion Icon Award ήταν προγραμματισμένο να απονεμηθεί από την διαβόητη για το ψυχρό ταμπεραμέντο της Άννα Γουίντουρ και από αυτό το σημείο ξεκινάνε τα όμορφα της διοργάνωσης: Ενώ η αρχισυντάκτρια της Vogue γνώριζε τι ώρα θα έπρεπε να απονείμει το βραβείο, εντελώς απροειδοποίητα την τελευταία στιγμή ζήτησε να το παρουσιάσει νωρίτερα και παρά το γεγονός ότι τα πιο σημαντικά βραβεία παραδοσιακά απονέμονται προς το τέλος του event.

Και ποιος είναι αυτός που θα πει «όχι» σ’ αυτή τη συγκεκριμένη γυναίκα που η οργή και το αυστηρό κριτήριό της έχουν γίνει θρύλος, ταινία, βιβλίο και άπειρα ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ; Είπε η Γουίντουρ ότι θα παρουσιάσει το βραβείο νωρίτερα –απούσης της Κάμπελ! – και αυτό ακριβώς και έγινε.

Ανέβηκε στη σκηνή, μίλησε με θερμά λόγια για τα επιτεύγματα της Κάμπελ στη βιομηχανία της μόδας ως εξέχουσα μαύρη προσωπικότητα του μόντελινγκ, έριξε και μία απίστευτη μπηχτή για το κουσούρι της Ναόμι να μη φτάνει ποτέ στην ώρα της, τόσο στα ραντεβού της όσο και στις επαγγελματικές της συναντήσεις και finito!

«Είμαι πολύ συνεπής άνθρωπος και έχω την τιμή να παρουσιάσω απόψε κάποιaν που συχνά αργεί», ακούστηκε να λέει, μεταξύ άλλων η Γουίντουρ και αφού τέλειωσε με όλα τα επαινετικά σχόλια προς το σούπερ μόντελ, αγέρωχη και χωρίς να κουνιέται τρίχα από το αιωνίως στιλάτο και πλούσιο καρέ της, αποχώρησε!

Έλα, όμως, που η Κάμπελ έφτασε στην προγραμματισμένη ώρα στο κόκκινο χαλί, περπάτησε και πόζαρε και παρακολούθησε τις συναδέλφους της Σιόνα Τουρίνι, Σαμίρα Νασρ και Τεγιάνα Τέιλορ να παραλαμβάνουν τα δικά τους βραβεία πριν ανέβει η ίδια στη σκηνή..! Έλα, που, πρακτικά, δεν υπήρχε κανείς να τη δώσει το δικό της βραβείο, το οποίο προλόγισε –και υποτίθεται θα παρέδιδε- η ίδια η Γουίντουρ! Φιάσκο με τα όλα του ή αλλιώς έτσι τιμωρεί η Γουίντουρ και όποιος ξέρει το γιατί καλείται να το αποκαλύψει τώρα, αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα περί αυτής της υψηλής απρέπειας.

Δεδομένου ότι η Γουίντουρ είχε αποχωρήσει από το σημείο προ πολλού, η αρχισυντάκτρια του Harper's Bazaar Samira Nasr κλήθηκε την τελευταία στιγμή να παρουσιάσει εκ νέου και να απονείμει το βραβείο Fashion Icon στην Campbell, η οποία προφανώς είχε κάτι να πει για το θέμα.

«Είναι τόσο σημαντικό που βρίσκομαι εδώ σήμερα και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ στο Χάρλεμ. Όλα θα πάνε όπως πρέπει να πάνε. Δεν ήταν δική μου επιλογή να έχω την άλλη κυρία. Θα προτιμούσα πολύ περισσότερο να έχω αυτή», δείχνοντας προς τη Νασρ.

Και φυσικά, η πάντα γλωσσού και αυθάδης ντίβα των catwalks συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Πρέπει να πω την αλήθεια μου. Πάντα ήμουν αδιαμαρτύρητα ειλικρινής, σωστά; Οπότε γιατί να το αλλάξω τώρα σε αυτή την ηλικία;».

Εννοείται ότι το κοινό έμεινε άφωνο με αυτή την πρωτοφανή στα χρονικά κόντρα και σχεδόν ξέχασε ότι η κορύφωση της εκδήλωσης αφορούσε την παρουσίαση κολεξιόν τριών μαύρων σχεδιαστών – των Aaron Potts, LaTouché και Nicole Benefield που κάπως ήλπιζαν ότι η Γουίντουρ θα έπαιρνε μία γεύση από τις ικανότητές τους, αλλά πού...

Τελειώσαμε εδώ; Όχι! Λίγη ώρα αργότερα, η Γουίντουρ εντοπίστηκε από τους δημοσιογράφους στο U.S. Open στο Κουίνς της Νέας Υόρκης που σημαίνει ότι μάλλον είχε κάτι καλύτερο να κάνει από το να βραβεύσει τη «μαύρη γαζέλα» για τα επιτεύγματά της στον χώρο της μόδας. Κι αν σκεφτεί κανείς, ότι, όπως προαναφέρθηκε, αύριο ξεκινά η εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, το πράγμα θα έχει και συνέχεια – ειδικά αν κάποιος δεν προνοήσει αυτές οι δύο κυρίες και ντίβες της βιομηχανίας δεν κάθονται αρκετά μακριά η μία από την άλλη...

Και κάτι για το τέλος: όλος ο κόσμος της μόδας -και μη- γνωρίζει ότι η Γουίντουρ ποτέ δεν συμπεριφέρεται έτσι, αν δεν έχει προηγηθεί κάποια σοβαρή προδοσία. Κόντρα στα διαδιδόμενα, ας κάνουμε λίγη υπομονή για να μάθουμε τι την οδήγησε στο να τιμωρήσει με τόσο θεαματικό τρόπο ένα από τα μοντέλα με τα οποία συνεργάστηκε αρκετές φορές και αφιέρωσε χρόνο, χρήμα και ενέργεια. 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice