Θερισμός: Εντυπωσιακά ψάθινα καπέλα από την Savapile
© Joey Leo

Θερισμός: Εντυπωσιακά ψάθινα καπέλα από την Savapile

Το ψάθινο καπέλο ως σύμβολο μίας άλλης εκδοχής του ελληνικού καλοκαιριού στην Eleni Marneri Galerie
  • A-
  • A+
Ο Μιχάλης Πάντος επιμελείται τα ψάθινα καπέλα Savapile και οι συλλογές ρούχων της Νίκης Ψυχογιού και της Ειρήνης Λουίζας Ανδρικοπούλου τα συνοδεύουν

Οι εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού δεν περιλαμβάνουν μόνο τις βουτιές στις θάλασσες και τις βόλτες στα νησιά, αλλά και εκείνες αγροτών ανάμεσα στις πέτρες που καίνε από τον ήλιο και στα στάχυα που γέρνουν από το ελαφρύ αεράκι, λίγο πριν θεριστούν. Σε αυτήν ακριβώς την εικόνα θέλει να μας μεταφέρει η έκθεση «Θερισμός», που με βασική πηγή έμπνευσης την ελαιογραφία «Το ψάθινο καπέλο» του Νικολάου Λύτρα και τα πορτοκαλοκίτρινα θερμά χρώματα της μπλεγμένα με τις γκριζογάλανες αποχρώσεις της, θα έρθει να γεμίσει από τις 6 Ιουνίου στις 19:00 έως και τις 31 Αυγούστου τον χώρο της Eleni Marneri Galerie.

© Joey Leo

Στο κέντρο της έκθεσης βρίσκεται το καπέλο από ψάθα, όχι απλά ως ένα μέσο προστασίας, αλλά ως ένα σύμβολο μία άλλης εκδοχής του ελληνικού καλοκαιριού. Αυτό έρχεται να εκφραστεί μέσα από τα χειροποίητα καπέλα Savapile της Λίζας Σαρηγιαννίδου, που χρονολογούνται από το 1960 και των οποίων τα σχέδια και τα σχήματα έρχεται να κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά ο fashion editor Μιχάλης Πάντος, δημιουργώντας σύγχρονες συνθέσεις παίζοντας με τις φόρμες, τα χρώματα και τις υφές. Παράλληλα, τα καπέλα θα έρθουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο, συμπληρώνοντας την όλη καλοκαιρινή αίσθηση, οι συλλογές ρούχων της Νίκης Ψυχογιού (Niki Psychogiou – Sur Mesure Act) και της Ειρήνης Λουίζας Ανδρικοπούλου (Lefkon), που χαρακτηρίζονται από τις λιτές και άνετες γραμμές τους.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Λεμπέση 5-7 και Πορίνου 16
2108619488, 2108668195
www.elenimarneri.com[email protected]  

© Joey Leo

© Joey Leo

© Joey Leo

© Joey Leo

© Joey Leo

© Joey Leo

© Joey Leo

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα κοστούμια του «Little Women» αξίζουν την υποψηφιότητα για Όσκαρ
Back to top