Πώς δεν θα καταστρέψεις το αγαπημένο σου πουλόβερ;
Chanel - FW2020 - Ready to wear

Πώς δεν θα καταστρέψεις το αγαπημένο σου πουλόβερ;

Άσε την κρεμάστρα και πιάσε το ξυράφι
  • A-
  • A+
6 tips ώστε τα πουλόβερ σου να μην κινδυνεύουν από ξεχειλώματα, χνούδια και τρύπες

Τα κρύα σιγά σιγά πλησιάζουν και μαζί τους φτάνει η εποχή που θα φορέσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πουλόβερ. Το μόνο πρόβλημα; Το άγχος μας μη τυχόν και κάνουμε μία λάθος κίνηση και καταλήξουν ξεχειλωμένα, γεμάτα χνούδια ή με τρύπες. Ευτυχώς, βέβαια, υπάρχουν τρόποι όλα αυτά να αποφευχθούν.

Επίλεξε το σωστό υλικό
Μπορεί υφάσματα από βαμβάκι, κασμίρ και μαλλί να είναι συνήθως ακριβότερα, αλλά ταυτόχρονα είναι καλύτερης ποιότητας και πιο ανθεκτικά από άλλα συνθετικά. Απαιτούν, βέβαια, και την αντίστοιχη φροντίδα, γι’ αυτό αν τα επιλέξεις διάβασε προσεχτικά την ετικέτα του ρούχου.  

© Kelly Sikkema

Ξεφορτώσου τα χνούδια
Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις όταν δεις ένα χνούδι στο πουλόβερ σου είναι να προσπαθήσεις να το τραβήξεις. Πιθανώς θα το ξεφορτωθείς, αλλά μόνο για να πάρει τη θέση του μία τρύπα. Η πιο ασφαλής τεχνική που μπορείς να ακολουθήσεις είναι αυτή του ξυραφιού, κάνοντας με αυτό μικρές και γρήγορες κοψιές πάνω στο πουλόβερ σου. Φυσικά δεν θα πρέπει να πιέσεις το ξυράφι πολύ πάνω στο ύφασμα, καθώς αυτό και πάλι μπορεί να σε οδηγήσει σε τρύπες.

Κράτα το μακριά από το πλυντήριο
Όσο κουραστικό κι αν σού ακούγεται, ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσεις το πουλόβερ σου είναι πλένοντας το στο χέρι. Πώς θα το κάνεις; Γέμισε τον νεροχύτη με ελαφρώς ζεστό νερό (γύρω στους 30C°) και πρόσθεσε λίγο απορρυπαντικό για ευαίσθητα ρούχα ή – ακόμα καλύτερα – σαμπουάν για μωρά. Βύθισε μέσα το πουλόβερ σου και κάνε με αυτό κυκλικές κινήσεις για 2 με 5 λεπτά, χωρίς να το τραβήξεις, να το τεντώσεις ή να το τρίψεις. Άδειασε τις σαπουνάδες και γέμισε τον νεροχύτη πάλι με νερό (προσπάθησε να μην πέσει απευθείας στο ρούχο) μέχρι να ξεπλυθεί εντελώς το πουλόβερ.

Για να στεγνώσει, άπλωσε το πάνω σε μία καθαρή πετσέτα και ρόλαρε την ώστε να φύγει το πολύ νερό. Άπλωσε το πάνω σε μία άλλη πετσέτα και ασ’ το εκεί μέχρι να στεγνώσει εντελώς.

Μην το βάλεις σε κρεμάστρα
Αν βάλεις το πουλόβερ σε κρεμάστρα, σταδιακά θα αρχίσει να ξεχειλώνει και να χάνει το σχήμα του, λόγω του βάρους του που θα το τραβάει προς τα κάτω. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το διπλώσεις και να το τοποθετήσεις σε κάποιο ράφι. Ωστόσο, αν δεν έχεις τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, η δεύτερη καλύτερη λύση είναι να το τοποθετήσεις στο κάτω μέρος της κρεμάστρας, κατά τον ίδιο τρόπο που θα έκανες με ένα παντελόνι.

© Kate Hliznitsova

Αν γίνει το κακό
Άνθρωπος είσαι και μπορεί να κάνεις ένα λάθος, με αποτέλεσμα το πουλόβερ σου να ξεχειλώσει. Μην πανικοβάλλεσαι, αφού υπάρχει τρόπος ακόμα να το σώσεις. Βρέξε όλο το πουλόβερ ή τα μεμονωμένα σημεία που ξεχείλωσαν και στη συνέχεια βάλ’ το στο στεγνωτήριο, ώστε να συρρικνωθεί πίσω στην κανονική του φόρμα.   

Για όταν έρθει η άνοιξη
Επειδή κάποια στιγμή ο χειμώνας θα τελειώσει, έχει μεγάλη σημασία πώς θα αποθηκεύσεις το πουλόβερ σου μέχρι να έρθει ο επόμενος. Κατ’ αρχάς σιγουρέψου ότι είναι 100% καθαρό, αφού υπολείμματα φαγητών, ιδρώτα ή ακόμα και αρώματος αποτελούν τον ιδανικό πόλο έλξης για τον σκώρο. Φρόντισε να το τοποθετήσεις διπλωμένο, χρησιμοποιώντας λευκά χαρτομάντιλα, που θα αποτρέψουν τη δημιουργία τσακισμάτων και δεν θα αφήσουν λεκέδες.

© Dan Gold

Δειτε επισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα φορέσουν οι άντρες αυτή την άνοιξη;
Back to top