Fabric Workshop: Πώς θα δημιουργήσεις δικό σου σχέδιο υφάσματος

Η σχεδιάστρια των m.k.e. textiles σου μαθαίνει τα μυστικά της δημιουργίας ενός σχεδίου σε ύφασμα

Fabric Workshop στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με την Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου, textile designer.

Έχεις ιδέες για σχέδια και μοτίβα που θα ήθελες να δεις στα υφάσματα των ρούχων, αξεσουάρ ή παπουτσιών σου; Τότε αυτό το workshop θα σου αρέσει. Οι συμμετέχοντες εδώ έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς ένα σχέδιο τους από διάφορα υλικά μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια σύνθεση ή σε επαναλαμβανόμενο μοτίβο μέσω υπολογιστή και να τυπωθεί ψηφιακά στο ύφασμα. 

Δες παρακάτω το πρόγραμμα και κλείσε την θέση σου εδώ.

31 Μαρτίου 2022

Η textile designer παρουσιάζει τη δουλειά της -έμπνευση, υλικά, τεχνικές- καθώς και τα στάδια από το πώς η ιδέα που εκφράζεται στο σχέδιο μεταφέρεται στο ύφασμα. Ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της σχεδιάστριας και των συμμετεχόντων για το πώς θα ήθελε ο καθένας να αναπτύξει τις σκέψεις του (πηγές έρευνας, έμπνευσης και τρόποι σχεδίασης) για τη δημιουργία ενός φουλαριού ή παρεό. 

7 Απριλίου 2022

Με την καθοδήγηση της σχεδιάστριας, και μετά από έρευνα, που θα έχει προηγηθεί, οι συμμετέχοντες ξεκινούν να πειραματίζονται με διάφορα υλικά στο χαρτί μέχρι να καταλήξουν στο σχέδιο, που θεωρούν ότι τους αντιπροσωπεύει. Στο τέλος της συνάντησης η σχεδιάστρια συλλέγει το υλικό όλων των συμμετεχόντων.

14 Απριλίου 2022

Η σχεδιάστρια παρουσιάζει παραδείγματα για το πώς έφτασαν τα αρχικά σχέδια στην τελική τους σύνθεση, καθώς και τις δημιουργικές προτάσεις για τα φουλάρια/παρεό της ομάδας. Στο τέλος της συνάντησης υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να εκτυπωθεί το σχέδιο του στο ύφασμα. 

Πέμπτη, 18:00–20:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€ (η εκτύπωση υφάσματος δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος εργαστηρίου)

Αφίσα του σεμιναρίου Fabric Workshop στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μέτρα προστασίας από τον covid-19

Στο πρόγραμμα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας των επισκεπτών και των εργαζομένων από τον covid-19.


Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου

Η Μαγδαληνή Κλειώ Ευταξιοπούλου σπούδασε Textile Design στο Edinburgh College of Art | University of Edinburgh. Το πάθος της να εκφράζει τα συναισθήματά της μέσα από τα σχέδια της και έπειτα να τα τυπώνει με την τεχνική της μεταξοτυπίας σε διάφορα υφάσματα, την οδήγησαν στην δημιουργία του m.k.e. Ενός brand γεμάτο χρώμα και διαχρονικά abstract μοτίβα, το οποίο ειδικεύεται σε limited edition μεταξωτά φουλάρια και unisex αξεσουάρ.  Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στη Σκωτία και έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε εμπορικές εκθέσεις στο Παρίσι και την Αθήνα, έχει συνεργαστεί με εταιρείες ως εξωτερικός συνεργάτης στην Ελλάδα και έχει αναλάβει το εταιρικό δώρο εταιρειών όπως της Citi Bank (Citi Foundation).

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice