Οι νέες στιλιστικές εμμονές της σεζόν

Άπειρα κοστούμια, θηλυκά peplum tops με στενή μέση και clutch bags τοποθετημένα κάτω από το μπράτσο

Tα φθινοπωρινά key trends που θα θες να φορέσεις από τώρα.

Αν και ο καιρός μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίζουμε να φοράμε τα καλοκαιρινά μας κομμάτια, τα φθινοπωρινά/χειμερινά trends έχουν επισήμως καταφτάσει. Και τι μας βάζει άμεσα στο «reset» για μια νέα σεζόν; Μια γκαρνταρόμπα εμπλουτισμένη με τα πιο ενημερωμένα φθινοπωρινά κομμάτια, φυσικά. Σύμφωνα με τις μεγαλύτερες FW πασαρέλες του 23/24, η μόδα αφήνει (επιτέλους) το Y2K και επικεντρώνεται σε πιο εκλεπτυσμένη αισθητική με πολλές business αναφορές. Τα πανωφόρια θα έχουν την θαλπωρή μιας ζέστης κουβέρτας, οι τσάντες θα κρατιούνται χαλαρά κάτω από το μπράτσο σε μορφή clutch, ενώ η must απόχρωση που θα χαρακτηρίσει ολόκληρη τη σεζόν είναι το φλογερό κόκκινο. Keep scrolling για περισσότερα.

Οι νέες στιλιστικές εμμονές της σεζόν

Business class

Στα φετινά φθινοπωρινά trends είδαμε μια επιστροφή στις φορέσιμες τάσεις. Αντί για πασαρέλες γεμάτες με πρωτοποριακά ρούχα, οι σχεδιαστές εστίασαν σε κλασικά στιλ με business επιρροές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ανάδειξη του power suit. Σκεφτείτε pinstriped κοστούμια, 80s σακάκια, γλύπτες pencil φούστες και πολλές γραβάτες. Ακόμα και αν δεν έχετε μια δουλειά γραφείου, τα παραπάνω κομμάτια θα προσθέσουν μια classy πινελιά στην γκαρνταρόμπα σας. 

Το απόλυτο κόκκινο

Ο κόσμος θέλει να ξέρει πάντα το «κυρίαρχο χρώμα της σεζόν», και ενώ το φούξια εξακολουθεί να έχει την τιμητική του χάρη στην ταινία της Barbie, η πραγματική τάση σύμφωνα με τις μεγαλύτερες F/W πασαρέλες του 2023-24 είναι το κόκκινο. Όχι ένα απαλό κόκκινο, όχι ένα ρουμπινί ή μπορτνό, αλλά το καθαρό, έντονο κόκκινο. Μην περιοριστείτε όμως σε μικρές δόσεις, τολμήστε να το φορέσετε σε total looks, από την κορυφή ως τα νύχια, για extra πόντους στιλ.

Η επιστροφή του clutch

Η μόδα έρχεται συχνά σε αντιπαράθεση με τον ίδιο της τον εαυτό, παρουσιάζοντας ως τάση της νέας σεζόν, την άκρως αντίθετη της προηγούμενης. Το φαινόμενο αυτό είναι εμφανές στις τσάντες για το φετινό φθινόπωρο/χειμώνα. Εκεί λοιπόν που οι ευρύχωρες tote bags με τα λουριά ήταν ο «κανόνας» για τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, η βιομηχανία αλλάζει τα δεδομένα και επαναφέρει ξανά τις τσάντες clutch. Σύμφωνα με τους οίκους Fendi, Miu Miu και Brandon Maxwell τα νέα clutches έχουν μια πιο σικ εμφάνιση από τους φακέλους που κρατούσαμε κάποια χρόνια πριν και τοποθετούνται χαλαρά κάτω από το μπράτσο μας.

Χρωματιστά καλσόν

Αυτή τη σεζόν θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα διάφανα μαύρα καλσόν που συνηθίζουμε να φοράμε όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει. Οι οίκοι φέτος προτείνουν χρωματιστά καλσόν, προσθέτοντας μια τολμηρή χρωματική πινελιά στην συνήθως πιο υποτονική φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. Είδαμε καλσόν σε αποχρώσεις του πρασίνου και του μπλε στον Miu-Miu, ροζ της Barbie στον Versace και σχεδόν κάθε απόχρωση στον Gucci.

Peplum tops

Από ότι φαίνεται, η μόδα αρχίζει να αφήνει το Y2K και περνάει σταδιακά στην εποχή του 2010. Θυμάστε τις μπλούζες με τη στενή μέση και τα βολάν στο κάτω μέρος τους που φορούσαμε τότε; Είναι τα λεγόμενα «peplum tops» και η σιλουέτα τους είναι αναμφισβήτητα ξανά στη μόδα. Αν έχετε τις επιφυλάξεις σας, η εκδοχή της τάσης για το 2023 είναι πολύ πιο κομψή και άκρως θηλυκή σύμφωνα τους Brandon Maxwell, Balmain και Alexander McQueen. Το συγκεκριμένο πατρόν δίνει μια υπέροχη όψη κλεψύδρας στο σώμα καμουφλάροντας έξυπνα την κοιλιά.

Απόλυτη θαλπωρή

Εκτός από τις κλασικές maxi καμπαρντίνες που βλέπουμε σταθερά στα τελευταία φθινοπωρινά fashion trends, μια εξίσου στιλάτη και άνετη επιλογή είναι τα υπερμεγέθη κασκόλ που θυμίζουν κάπες. Οι οίκοι Michael Kors και Coperni τα προτείνουν ως πανωφόρια ριγμένα στους ώμους ή τυλιγμένα σαν κουβέρτες για όταν πιάσει η φθινοπωρινή ψύχρα. Αργότερα, χρησιμοποιούνται ως στοιχείο layering πάνω από τα παλτό σύμφωνα με τα υπέρκομψα outfits των Saint Laurent και The Row.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice