6 τάσεις στα παπούτσια για την επιστροφή στο γραφείο

«Back to work» με τα πιο ενημερωμένα στιλ παπουτσιών

Slingbacks, μπαλαρίνες και Mary Janes. Ανακαλύψτε τα must-have φθινοπωρινά trends στα παπούτσια και πώς θα τα συνδυάσετε για το απόλυτο office style

Νέα σεζόν, νέες τάσεις, νέα δεδομένα και όπως πάντα το στιλ μας προσαρμόζεται σε αυτά. Η επιστροφή στο γραφείο και στις δουλειές μας είναι πραγματικότητα, ενώ ήδη έχουμε καταχωνιάσει τα ανοιχτά σανδάλια και τα Birkenstocks σε κάποια υφασμάτινη τσάντα για του χρόνου. Και το ερώτημα είναι: Τι φοράμε τώρα; Ποιά είναι τα πιο stylish και άνετα παπούτσια για την μετάβασή μας στα φθινοπωρινά office looks; Οι τάσεις φέτος κεντράρουν έτσι και αλλιώς σε μια άκρως σοφιστικέ/business αισθητική και αυτό σημαίνει ότι γυρνάμε πίσω στα κλασσικά και αγαπημένα. Loafers ή brogues, θηλυκά slingbacks με χαμηλό τακούνι, ρομαντικά balletflats, Mary Janes και ρετρό sneakers. Ας δούμε λοιπόν πως θα τα επιλέξουμε και με τι θα φορεθούν για τα πιο ενημερωμένα outfits γραφείου.

Slingbacks

Όπως και ένα oversized σακάκι, τα slingback παπούτσια —ιδιαίτερα αυτά με το χαμηλό kitten τακούνι— δίνουν άμεσα έναν business-chic αέρα σχεδόν σε τα πάντα. Αυτή τη σεζόν ξεχωρίζουν τα slingback mules των οίκων Prada και Gucci, τα οποία φοριούνται μανιωδώς από κάθε fashion insider και celebrity αυτή τη στιγμή. Βέβαια, ένα κλασικό μαύρο ζευγάρι είναι μια εξίσου στιλάτη επιλογή, ακόμα και με ένα block τακούνι ή τελείως φλατ. Συνδυάζονται με pencil ή αέρινες midi φούστες, wide leg παντελόνια και φυσικά, με jeans.

 

  

Mary Janes

Τα Mary Janes χαρακτηρίζονται από το χαμηλό τακούνι, τη στρογγυλεμένη μύτη και το εμβληματικό λουράκι τους. Και παρόλο που αρκετές γυναίκες έχουν συνδέσει τα συγκεκριμένα παπούτσια με σχολικά και girlyντυσίματα, αν σεταριστούν με τον σωστό τρόπο, μπορούν να δείξουν chic και άκρως θηλυκά. Έτσι λοιπόν, αντί να τα φορέσετε με μια mini φούστα και λευκά καλτσάκια, δοκιμάστε τα με loose jeans, με midi ή maxiφούστες, αλλά ακόμα και με αυστηρά office κοστούμια. Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως στιλάτο.

 

  

Μπαλαρίνες

Το 2023 ήταν και παραμένει η χρονιά τους. Οι μπαλαρίνες επέστρεψαν και λατρεύονται ξανά για τον κομψό και ανεπιτήδευτο χαρακτήρα τους, την άνεσή τους, αλλά και για την ικανότητά τους να ταιριάζουν σε άπειρα looks. Για το γραφείο, προτιμήστε ένα ζευγάρι ballet flats σε μια ιδιαίτερη υφή όπως το σατέν ή το δέρμα και συνδυάστε τα με φαρδιά παντελόνια, μεταξωτές φούστες και μακριά φορέματα. Αν θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα κάνοντας μια statement επιλογή, επιλέξτε ένα ζευγάρι στο στο χρώμα της σεζόν, το φλογερό κόκκινο.

 

  

Loafers και brogues

Τα loafers είναι μονίμως στη μόδα για το φθινόπωρο διότι το σοφιστικέ τους στιλ κάνουν ακόμα και ένα καλοκαιρινό outfit, να δείχνει preppy και κατάλληλο για το γραφείο. Και χάρη στην άνοδο του «old money» στιλ, τα brogues (τα παπούτσια με τα κορδόνια που εμπνέονται από την αντρική μόδα) έχουν επίσης επιστρέψει. Φέτος προτείνουμε να επενδύσετε σε διαχρονικά χρώματα, όπως το μαύρο και το καφέ και να προτιμήσετε πιο διακριτικές πλατφόρμες από τις extra τρακτερωτές που είδαμε πέρσι. Στηριχτείτε στην ίδια διαχρονική ατμόσφαιρα και συνδυάστε τα loafers σας με φαρδιά παντελόνια, straight leg jeans, πουκάμισα, καρό φούστες και cardigans.

 

 

Retro sneakers

Τα sneakers φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα, καθώς είναι μια από τις πιο εύκολες επιλογές για τη μετάβασή των outfits μας στο γραφείο και στη νέα σεζόν. Αυτή τη στιγμή η fashion σκηνή έχει όλη την προσοχή της στα Adidas Samba, Adidas Gazelle μαζί με τα ρετρό αθλητικά παπούτσια όπως τα Onitsuka Tiger. Μπορείτε να τα στυλιζάρετε όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο καθημερινό sneaker, αλλά για ένα πιο ενημερωμένο look προσθέστε λευκές κάλτσες.  

 

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice