Kate Moss
Kate Moss © TOE/Bauer-Griffin/GettyImages
Fashion

Λεοπάρ print: Πώς θα το φορέσεις ακόμα και αν έχεις μίνιμαλ στιλ

Ο minimal & chic τρόπος για να φορέσεις το πιο δημοφιλές animal print της σεζόν

Λεοπάρ print: Στιλιστικές συμβουλές για να ενσωματώσεις με ευκολία το λεοπάρ μοτίβο, στην μινιμαλιστική σου γκαρνταρόμπα

Φέτος το λεοπάρ είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής των prints. Το είδαμε ως ένα αγαπημένο μοτίβο που μεταφέρθηκε από τις autumn/winter στις spring/summer πασαρέλες του 2024, αλλά και στην γενιά του TikTok που ακολουθεί το trend της mob wife αισθητικής. Σκέψου μια αισθησιακή φιγούρα με σκούρα γυαλιά ηλίου, χρυσά κοσμήματα, ανασηκωμένο ντεκολτέ και φυσικά, μπόλικες δόσεις λεοπάρ μοτίβου.

Λεοπάρ: Πώς θα το υιοθετήσεις δείχνοντας πάντα chic

Στην πραγματικότητα, όμως, η παρουσία του mob wife look κυκλοφορεί στην σφαίρα της μόδας εδώ και αρκετές δεκαετίες και το «μοιραίο» λεοπάρ μοτίβο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ως μια καινοτόμα τάση. Πολύ πριν οι Gen-Zers ντυθούν σαν σύγχρονες Carmela Soprano και Lorraine Bracco (γυναίκες μαφιόζων), η Naomi Campbell φορούσε λεοπάρ από την κορυφή μέχρι τα νύχια στο σόου του Alaïa για το φθινόπωρο/χειμώνα του 1991, η θεά της ροκ Debbie Harry πόζαρε με μια ολόσωμη λεοπάρ φόρμα και η Kate Moss κρυβόταν από τους παπαράτσι φορώντας skinny jeans και λεοπάρ παλτό. Αν και οι συσχετισμοί του πολιτιστικά αλλά και αισθητικά μπορεί να έχουν κυμανθεί με την πάροδο του χρόνου από glam μοτίβο του σινεμά σε κιτς και από αγαπημένο print των it girls και πάλι πίσω -παραμένει σταθερό στην συλλογική συνείδηση της μόδας, χωρίς να χάνει την στυλιστική του αξία.

Λεοπάρ print και minimal στιλ

Naomi Campbell
Naomi Campbell © Dave Benett/GettyImages

Με μια πρώτη σκέψη, αυτό το τόσο δυναμικό μοτίβο έρχεται σε μια αντίθεση με την ήσυχη κομψότητα που αποπνέει ο μινιμαλισμός. Και αυτή ακριβώς είναι μια αρκετά κλισέ στιλιστική άποψη που χρειάζεται να ξεχάσεις. Η μινιμαλιστική προσέγγιση του στιλ δεν περιορίζεται στην μονοχρωμία και ούτε αποκλείει τα prints. Στοχεύει στην δημιουργία μιας γκαρνταρόμπας που παραμένει ακλόνητη στον χρόνο και αποτελείται κατά βάση από ποιοτικά κομμάτια με κλασικά και tailored σχέδια. Το λεοπάρ print λοιπόν, που έχει τεσταριστεί τόσο όλα αυτά τα χρόνια, για αρκετούς fashion insiders αντιμετωπίζεται ως μια ουδέτερη βάση που πηγαίνει με τα πάντα, κάνοντας βέβαια το σωστό styling.

Λεοπάρ print και ουδέτερα χρώματα

Τα animal prints εμπνέονται συχνά από τις αποχρώσεις που βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον και έτσι συνδυάζονται εξαιρετικά με τα ουδέτερα χρώματα. Για παράδειγμα, συνδύασε μια λεοπάρ παντελόνα με ένα top σε μια ζεστή καφετί απόχρωση, την λεοπάρ σου φούστα με ένα λευκό ή εκρού πουκάμισο και ένα λεοπάρ σακάκι με κάποιο midnight blue ή μαύρο τζιν. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις την απόλυτη χρωματική αρμονία και το λεοπάρ μοτίβο θα δείχνει πάντα ισορροπημένο.

Λεοπάρ πινελιές

Kate Moss
Kate Moss © TOE/Bauer-Griffin/GettyImages

Μια ακόμα στιλιστική συμβουλή που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να εντάξεις πετυχημένα οποιοδήποτε bold print στο στιλ σου, είναι να το προσθέσεις σε μικρές δόσεις. Ένα ιδανικό παράδειγμα είναι οι εμφανίσεις της Kate Moss στα 90s, οι οποίες επικεντρώνονται μόνο σε ένα pop-up λεοπάρ κομμάτι, συνδυασμένο με άκρως λιτά ρούχα όπως ένα σκούρο τζίν, ένα μικρό μαύρο φόρεμα ή ένα τοπ σε μια ουδέτερη απόχρωση. Σε μια ακόμα πιο ενημερωμένη εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις σε μια απλή βάση ένα αξεσουάρ με λεοπάρ μοτίβο όπως μια τσάντα, ένα ζευγάρι πέδιλα ή μπαλαρίνες. Ένα μαντήλι είναι μια εξίσου έξυπνη προσθήκη που θα φορεθεί πολύ το καλοκαίρι.

Κομψά πατρόν

Φυσικά η προσέγγιση της Mob Wife απαιτεί λίγο περισσότερο δράμα. Η λύση για να κρατήσεις το συγκεκριμένο σεξαπίλ χωρίς να δείχνεις «overdone» βρίσκεται στην επιλογή λεοπάρ κομματιών με απλά πατρόν όπως ένα μάξι μεταξωτό φόρεμα σε ίσια γραμμή ή μια λεοπάρ καμπαρντίνα που πέφτει χαλαρά στο σώμα. Οι πολύ στενές φόρμες σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο print, τείνουν να δημιουργούν ένα επιτηδευμένο αποτέλεσμα που δεν κολακεύει πάντα. Επίσης, δώσε μεγάλη προσοχή στα αξεσουάρ, τα οποία καλό είναι να είναι ελάχιστα και διακριτικά (ιδανικά σε χρυσούς τόνους) ή μόνο ένα αν πρόκειται για statement κομμάτι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice