Ο Τομ Φορντ θα τιμηθεί από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας

Ο Αμερικανός σχεδιαστής θα λάβει το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος - Έχει απονεμηθεί σε κορυφαίες προσωπικότητες

Newsroom |

Τον Τομ Φορντ θα τιμήσει το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας - Για την εξαιρετική του προσφορά στη μόδα, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Αμερικανός σχεδιαστής, επιχειρηματίας και σκηνοθέτης Τομ Φορντ θα τιμηθεί στην τελετή απονομής των βραβείων του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας (BFC) με το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος.

Σε ανακοίνωσή του, το BFC αναφέρει η διάκριση απονέμεται στον Τομ Φορντ σε ένδειξη αναγνώρισης ότι είναι ηγετική φυσιογνωμία στον κόσμο της μόδας και της πολυτέλειας και του «απίστευτου όγκου έργου» του, που περιλαμβάνει το ομώνυμο brand του και τις συλλογές που δημιούργησε στον Gucci και τον Yves Saint Laurent τη δεκαετία του 1990.

Ο Τομ Φορντ τιμάται για την προσφορά του στη μόδα και τον πολιτισμό

Ο Τομ Φορντ εντάχθηκε στον Gucci το 1990 ως επικεφαλής σχεδιαστής γυναικείων ενδυμάτων, προτού γίνει διευθυντής δημιουργικού το 1994. Υπό την καθοδήγησή του στον δημιουργικό τομέα, ο οίκος Gucci μεταμορφώθηκε και έγινε μία από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες μάρκες πολυτελείας.

Το 1999, ο Τομ Φορντ και ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Gucci, Ντομένικο Ντε Σόλε δημιούργησαν τον Όμιλο Gucci, τώρα Kering.

Ο Τομ Φορντ έγινε διευθυντής δημιουργικού και αντιπρόεδρος του ομίλου και ανέλαβε τη θέση του δημιουργικού διευθυντή και του επικεφαλής σχεδιαστή του Yves Saint Laurent, ενώ διατήρησε τη θέση του και στον Gucci. Τον Απρίλιο του 2005, ο Αμερικανός σχεδιαστής ίδρυσε το brand Tom Ford και αποχώρησε από την εταιρεία μετά την εξαγορά του από την Estée Lauder Companies Inc.

Η Κάρολαϊν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τιμάμε τον Τομ Φορντ με το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος για την εξαιρετική του προσφορά στη μόδα, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό».

«Για πάνω από τρεις δεκαετίες, το διορατικό έργο του ωθεί σταθερά τα όρια σε κάθε τομέα τον οποίο έχει αναλάβει - από τη μετατροπή του Gucci σε δύναμη της μόδας και το λανσάρισμα του απίστευτα επιτυχημένου brand του, την ίδρυση του στούντιο σχεδίου στο Λονδίνο και την επιτυχημένη καριέρα του ως σκηνοθέτης. Είναι ένας πραγματικός καινοτόμος και ίνδαλμα της μόδας από μόνος του και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε μαζί του!».

Τομ Φορντ: 35 χρόνια στον κόσμο της μόδας

Ο Τομ Φορντ θα λάβει το βραβείο στην τελετή απονομής των Βραβείων Μόδας στις 2 Δεκεμβρίου στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

«Είναι τιμή να με αναγνωρίζει για τη συνεισφορά μου στη μόδα, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας. Το βραβείο είναι απίστευτα ξεχωριστό για μένα, καθώς έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στο Λονδίνο», τόνισε ο Τομ Φορντ.

«Στα 35 χρόνια μου στον κόσμο της μόδας, έχω επικεντρωθεί στη δημιουργικότητα και την αγάπη για την ομορφιά και το στιλ. Η μόδα και ο κινηματογράφος είναι και τα δύο συλλογικές προσπάθειες. Κάποιος πρέπει να έχει ένα όραμα και στη συνέχεια να επικοινωνήσει αυτό το όραμα σε μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων και θα ήθελα να αναγνωρίσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με στήριξαν στην πορεία. Είμαι πολύ ευγνώμων στο Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας για αυτό το διάσημο βραβείο» σημείωσε.

Το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στους Valentino, Yvon Chouinard, Giorgio Armani, Miuccia Prada, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld, Anna Wintour και τον Manolo Blahnik.