5 θαλάσσια σπορ και πόσες θερμίδες καίει το καθένα

Πόσες θερμίδες καίει μία κατάδυση;

Τα θαλάσσια σπορ όπως το σερφ και οι καταδύσεις και πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις όταν τα κάνεις

Ξεκινάμε με τα βασικά, δηλαδή ότι κανένας δεν μπορεί να σου επιβάλει πόσο θα τρως, θα πίνεις και θα γυμνάζεσαι όσο είσαι διακοπές (και γενικότερα). Αυτός είναι ο πολύτιμος χρόνος σου μακριά από τις υποχρεώσεις και την ρουτίνα της πόλης και οφείλεις να το χαρείς ακριβώς όπως θέλεις εσύ, είτε αυτό σημαίνει πως  όλη την ημέρα θα κάνεις ηλιοθεραπεία και θα τρως καρπούζια είτε έχεις σκοπό να δοκιμάσεις wind surfing και μετά να τσακίσεις τρία παγωτά. Σε περίπτωση όμως που θέλεις να αθληθείς με διασκεδαστικό τρόπο, να κάψεις ορισμένες από τις θερμίδες των frozen margaritas του χθεσινού βραδιού και δεν έχεις καμία απολύτως όρεξη να πας στο γυμναστήριο (λογικό), τα διάφορα water sports της εποχής είναι η ιδανική λύση. Άκρως ψυχαγωγικά, ανεβάζουν την αδρεναλίνη, σου χαρίζουν καινούργιες εμπειρίες, σε κάνουν να μαυρίζεις, γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα και καίνε λίπος με το καλημέρα σας. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:


Όρθιο κανό

watersports4.jpg

Η επίσημη ονομασία του είναι SUP και σημαίνει Stand Up Paddleboarding. Σαν σπορ είναι σχετικά εύκολο, δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερος γνώσεις για να το προσπαθήσεις και ενδείκνυται για όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο αλλά τους αγχώνουν τα αθλήματα όπως το σερφ και το water ski. Oι αρχάριοι SUPers μπορούν να κάψουν από 370 μέχρι και 500 θερμίδες στο μισάωρο, ενώ οι πιο έμπειροι (που κινούνται γρηγορότερα και πιο έντονα) συνήθως καίνε από 540 μέχρι και 600  στον ίδιο χρόνο. Με την πρώτη ματιά ίσως φαίνεται πως το SUP γυμνάζει μόνο το πάνω μέρος του σώματός σου, όμως στην πραγματικότητα χτίζει όλους τους μύες της πλάτης και φυσικά τους κοιλιακούς. Αξίζει μία δοκιμή.


Kayak
watersports.jpg

Mία απολαυστική, τεμπέλικη ώρα πλάτσα πλούτσα με το καγιάκ μπορεί να κάψει μέχρι και 350 θερμίδες. Αν δε αποφασίσεις να αυξήσεις την ταχύτητα και να βάλεις το κουπί σου αρκετά βαθιά στο νερό, μπορείς να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη δουλίτσα. Και επιπλέον, γυμνάζεις τους ώμους, την πλάτη και τον κορμό σου, ενώ απολαμβάνεις το τοπίο και την θάλασσα. Ό,τι καλύτερο δηλαδή.

Σερφ
watersports3.jpg

Εντάξει, προφανώς οι έμπειροι σέρφερς καίνε περισσότερες θερμίδες κάνοντας τα τρικ τους και δαμάζοντας τα μεγάλα κύματα, όμως και ένας newbie μπορεί να υπολογίσει γύρω στις 210 θερμίδες μείον για μία ώρα πάνω στην σανίδα. Επίσης το συγκεκριμένο water sport γυμνάζει τους κοιλιακούς, τα πόδια και τους γλουτούς, ακόμα και αν δεν μπορείς να κρατήσεις την καλύτερη ισορροπία τις πρώτες φορές που το προσπαθείς.

Θαλάσσιο σκι
watersports2.jpg

Αν έχεις όρεξη για περιπέτεια, το θαλάσσιο σκι είναι ό,τι πρέπει για εσένα. Μπορείς να κάψεις έως και 400 θερμίδες την ώρα ενώ, ακόμα και αν δυσκολεύεσαι να μείνεις όρθιος, η διαδικασία του να τραβάς με το πάνω μέρος του σώματός σου και να σπρώχνεις με το κάτω θα χαρίσουν στους κοιλιακούς σου το workout του αιώνα. Φυσικά ενεργοποιείς και όλα τα υπόλοιπα σημεία του σώματός σου, κυρίως τα πόδια και την πλάτη σου.

Καταδύσεις
watersports5.jpg

Το αγαπημένο snorkeling ανήκει σίγουρα στην ομάδα των θαλάσσιων σπορ που δεν απαιτούν έντονη άσκηση και γυμνάζει τους γλουτούς κυρίως, οι οποίοι βέβαια θεωρούνται ο μεγαλύτερος μυς του ανθρώπινου σώματος. Έτσι, για μία ώρα κατάδυσης και εξερεύνησης στον βυθό, μπορείς να υπολογίσεις γύρω στις 350 θερμίδες μείον. Καλό ακούγεται.


Διάβασε επίσης: Γυμναστική στην παραλία. Διατήρησε τη φόρμα σου διασκεδάζοντας

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice