Denim: Overshirts, καμπάνες, δίχρωμα, με λουλούδια ό,τι και να διαλέξεις είσαι μέσα

Αυτό το καλοκαίρι, denim is all we see

Denim Trend: Η αγαπημένη τάση των σχεδιαστών και οι τρόποι για να τη φορέσεις 

Το Y2K Trend έκανε για μια ακόμη φορά τα μαγικά του. Το denim επέστρεψε δυναμικά. Από τις πασαρέλες, στο δρόμο, τώρα και στις παραλίες. Η συλλογή της Etro για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2023 αρκεί για να μας πείσει ότι η τάση ήρθε για να μείνει. Σύνολα, καπέλα, jackets και παππούτσια, με ξεχωριστά ντένιμ υφάσματα, εμπνευσμένα από τη φύση. Ο Alexander McQueen παρουσίασε τα πιο fresh all-denim σύνολα, με χαμηλόμεσα τζιν και μίντι φούστες που αναδείκνυαν τη μέση με μαγικό τρόπο.  

Τα patchworks και τα σκισμένα τζιν πρωταγωνιστούσαν στις συλλογές του Balmain και του Chloe. Τα ντένιμ ρούχα και αξεσουάρ μας επιτρέπουν να πειραματιστούμε στιλιστικά, συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα και σχέδια.  

The Bralette 
Σύγχρονα και sexy, τα ντενιμ bralette φέτος το καλοκαίρι κάνουν take over. Οι οίκοι μόδας το απογείωσαν, παρουσιάζοντάς το με νέες μορφές, στιλ και σχέδια. Από τα ξεβαμμένα bralette της Diesel, στα industrial του Givenchy και τα πιο grunge της Blumarine. Για ένα πιο καθημερινό σύνολο, τα φοράμε μέσα από ένα λινό πουκάμισο και το αγαπημένο μας blue jean. Το βράδυ συνδυάζονται τέλεια με μια μάξι φούστα και ασημί ή χρυσά κοσμήματα. H τζιν υφή τους τα αναβαθμίζει και από lingerie, τα κάνει statement κομμάτια για ένα extra hot σύνολο. 

The White Jean 
Κομμάτι-κλειδί για τις πιο chic καλοκαιρινές εμφανίσεις: τα λευκά τζιν παντελόνια. Οι οίκοι φέτος τα παρουσίασαν σε πιο baggy γραμμές. Σε εκρού, off-white ή κρεμ αποχρώσεις, ένα τζιν παντελόνι αυτού του στιλ είναι must-have. Ο Εtro πρόσθεσε στα κλασικά λευκά τζιν του μοναδικά εμπριμέ, για μια πιο καλοκαιρινή πινελιά. Είναι ιδανικά για τη δημιουργία του απόλυτου all-white συνόλου και τα συνδυάζουμε με όποιο άλλο χρώμα θέλουμε, αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη πάνω σε ένα λευκό καμβά. 

The Denim Shoe 
Τα ντένιμ παπούτσια είναι μια από τις πιο hot τάσεις του καλοκαιριού. Από τα ντένιμ πέδιλα της Choe, στα mules του J.W. Anderson, έως και τις μπότες των Dolce & Gabbana, η συγκεκριμένη τάση είναι παντού. Ένα παπούτσι αυτού του στιλ αρκεί για να δώσει άποψη και χαρακτήρα σε ένα μονόχρωμο καλοκαιρινό σύνολο. Οι πιο τολμηρές τα φοράνε με ένα all-denim look, παίζοντας με διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. 

©Dolce&Gabbana

Time to Accessorise  
Και τώρα... ντένιμ trend και αξεσουάρ. Από τις τσάντες του Coperni, στα bucket hats της Prada, έως τα κοσμήματα εμπνευσμένα από το flower trend, όλα ντένιμ! Η σκληρή υφή του υφάσματος κάνει τα πιο ρομαντικά αξεσουάρ και κοσμήματα cool, μέσα από μια πιο rock προσέγγιση. Το μπλε τους χρώμα ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, κάνοντάς τα εύκολα στο συνδυασμό τους. Όλα δείχνουν ότι η ώρα για να το δοκιμάσουμε και εμείς έφτασε. Ας πειραματιστούμε...