γυναίκες που φορούν παλτό
© Instagram
Fashion

10 πανωφόρια που θα φορεθούν πολύ αυτή τη σεζόν

Μάξιμαλ μοτίβα, χρώματα και το δερμάτινο στοιχείο πρωταγωνιστούν

Πανωφόρια: ποιες είναι οι τάσεις για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2023

Το πιο σημαντικό κομμάτι στη γκαρνταρόμπα μας όταν σιγά σιγά πιάνουν τα κρύα είναι το πανωφόρι. Ό,τι και να φοράς από μέσα, ένα εντυπωσιακό, στιλάτο ή κομψό πανωφόρι μπορεί να απογειώσει μια εικόνα. Από την άλλη, ένα αδιάφορο τζάκετ που το φοράμε μόνο και μόνο για να μας κρατάει ζεστές μπορεί να ισοπεδώσει μια πολύ καλά επιμελημένη εμφάνιση. Παρακάτω, θα βρείτε 10 πανωφόρια που φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστούν στους δρόμους της πόλης ή στις χειμερινές εξορμήσεις μας.

Ζεστές καφές αποχρώσεις

Το μαύρο μπορεί να είναι πάντα στη μόδα, αλλά σύμφωνα με την στιλίστρια μόδας Audree Kate López από τη Νέα Υόρκη, το καφέ είναι το νέο μαύρο για το φθινόπωρο του 2023. Και είναι κάτι που είδαμε κατά τη διάρκεια αυτής της αναβίωσης του Y2K τον τελευταίο χρόνο. Το καφέ και το ροζ ήταν ο κορυφαίος συνδυασμός στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και το καφέ έχει επιστρέψει στην κορυφή των ουδέτερων χρωματικών καταλόγων. Για ένα casual look, προτιμήστε ένα ανοιχτόχρωμο straight-leg τζιν, ένα λευκό αθλητικό παπούτσι ή καουμπόικη μπότα και ένα πουλόβερ με λαιμόκοψη ή ένα graphic tee-shirt.

Tailored Σακάκι

Όσο δημοφιλή κι αν έχουν γίνει τα oversized σακάκια με τους ογκώδεις ώμους, για το φθινόπωρο του 2023 προτιμάμε τα σακάκια «κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας».  Προτιμήστε γραμμές δομημένες και προσαρμοσμένες, με καθορισμένη μέση και διακριτούς (αλλά όχι υπερβολικούς) ώμους. Να θυμάστε ότι το σακάκι μπορεί να γίνει το πιο ευέλικτο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Γι’ αυτό μην το περιορίζετε μόνο σε office looks.

Χρωματιστό faux δερμάτινο

Τα μαύρα δερμάτινα σακάκια θα είναι πάντα κλασικά, αλλά το 2023, οι πολύχρωμες δερμάτινες σιλουέτες αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σκηνή της μόδας. Επιλέξτε το faux ή το vegan δέρμα για να διατηρήσετε την γκαρνταρόμπα σας cruelty-free. Για αλλαγή, φτιάξτε μια εικόνα βασισμένη στην απόλυτη μονοχρωμία. Συνδυάστε δηλαδή το πανωφόρι με υπόλοιπα κομμάτια στο ίδιο χρώμα -όχι απαραίτητα στην ίδια απόχρωση. Λέμε ναι στα φωτεινά χρώματα-ειδικά όταν έρχονται σε αντίθεση με τον καιρό.

Μαξιμαλιστικά μοτίβα

Τα μαξιμάλ παλτό είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις αυτή τη σεζόν. Oversized, εμπριμέ ή με prints; Ωωω ναι θα φορεθούν πολύ. Όταν διαλέγετε ένα statement σακάκι ή παλτό, ξεκινήστε με το αγαπημένο σας χρώμα. Αναμείξτε διακοσμητικά στοιχεία και/ή προσθέστε κάποια διαφορετική υφή (π.χ. καπιτονέ, κοτλέ, κλπ) λεπτομέρειες ή ένα σχέδιο όπως κυνηγετικό ή καρό. Φορέστε ένα διασκεδαστικό παλτό και αμέσως θα αναβαθμίσετε την εμφάνισή σας από βασική σε trendsetter.

Μοντέρνα Bombers

Τα μπουφάν Bomber ήταν δημοφιλείς επιλογές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πρόκειται να κάνουν αίσθηση όλο το φθινόπωρο. Το αιώνιο μπουφάν bomber αποκτά φέτος ένα makeover σε oversized ή cropped σιλουέτες και διάφορα υλικά από μαλλί μέχρι δέρμα και υλικά με υψηλή λάμψη σε σατέν φινίρισμα ή σπορ νάιλον.

Biker Chic

Μπορεί το πολύχρωμο δέρμα να είναι μέρος της φθινοπωρινής μόδας, αλλά το κλασικό μαύρο δερμάτινο πάντα θα έχει μια θέση στην ντουλάπα μας. Το σακάκι μηχανόβιου διατηρεί την αίγλη του και ανανεώνεται με φθαρμένα φινιρίσματα, statement φερμουάρ και hardware. Προσθήκες όπως shearling και ψεύτικη γούνα θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερη την bulky εικόνα.

Με ενσωματωμένο κασκόλ

Τα ενσωματωμένα κασκόλ θα αποτελέσουν σημαντική τάση φέτος το φθινόπωρο. Ένας τέλεια συντονισμένος συνδυασμός παλτό και κασκόλ που εκτός από σικ επιλογή είναι εξαιρετικά βολικό. Για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα βρείτε ένα φουλάρι που ταιριάζει απόλυτα με την απόχρωση ενός υπάρχοντος σακακιού και κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

Τουίντ Σακάκι

Μπορεί να μην έχετε Chanel, αλλά πολλά brands (πολύ οικονομικά και μη) έχουν κομψά τουίντ σακάκια. Κατάλληλο πανωφόρι για το φθινόπωρο που δεν έχουν πιάσει ακόμη τα κρύα.

Σε στυλ cargo

Τα παντελόνια cargo ήταν ένα από τα πιο απροσδόκητα στυλ της δεκαετίας του 2000 που αναβίωσαν. Σειρά τώρα έχουν τα σακάκια cargo που κάνουν επίσης θραύση. Οι τσέπες cargo μετατοπίζονται προς τα πάνω. Εν τω μεταξύ, οι υπερμεγέθεις τσέπες πέρα από μοδάτες είναι και χρηστικές.

Δερμάτινο Trench-coat

Μια τάση που είδαμε να εξελίσσεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αφορά την αύξηση του μήκους. Εκεί που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούσαν οι σούπερ κομμένες σιλουέτες, φέτος παρατηρείται στροφή προς τις maxi σιλουέτες. Φορέστε μια μακριά καπαρντίνα και μην ανησυχείτε και πολύ για το λοιπό styling- τα λέει όλα από μόνη της.

Αμάνικα Καπιτονέ

Προσφέρουν ένα cozyness. Σα να πήρες το πρωί το πάπλωμα σου από το κρεβάτι και να βγήκες στους δρόμους της πόλης. Όσο να πεις, it feels like home. Αυτή τη σεζόν τα καπιτονέ μπουφάν έρχονται και πάλι στη μόδα, χτίζοντας όμως ένα πιο φρέσκο look με την αμάνικη εκδοχή τους να πρωταγωνιστεί. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice