Θαλασσινή ευτυχία με ψαροφαγία για νόστιμη νηστεία!

4 μερη να φας αψογα και οικονομικά τις μέρες της νηστείας

Φτιάξαμε μία μικρή λίστα με 4 φανταστικά μικρά ψαροταβερνάκια και εστιατόρια σε διάφορες γωνίες της πόλης.

Εκεί μπορείτε να περάσετε παρεΐστικα το 40ήμερο της νηστείας (ας πούμε) και όχι μόνο. Σημαντική παρατήρηση ότι στην περίπτωση μας εννοείτε ότι δεν χρυσοπληρώνουμε το ψάρι και γενικά το φαγητό.

1) Ψαροταβερνάκι «Τράτα» 

n

Bρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Θεμιστοκλέους. Με μεγάλη γκάμα στα φρέσκα ψάρια καθημερινά μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φαγκρί, σαργούς και μπαρμπούνια. Ενώ από αμιγώς νηστήσιμα πιάτα δοκιμάστε οστρακομακαρονάδα με πετροσωλήνες, κυδώνια, γυαλιστερές και μύδια, πεντανόστιμο μεζεδάκι από καραβιδόψυχα και φρέσκια ταραμοσαλάτα. Η κρητική ρακί παραγωγής Τράτας θα σας ενθουσιάσει.

Θεμιστοκλέους 8 & Νικηταρά, Αθήνα τηλ: 2103838531


2)Μαργάρω

n

Σταθερή αξία στο Πειραιά με τρία μόνο πιάτα στον κατάλογο. Θα πάτε για αυθεντική χωριάτικη σαλάτα, τηγανιτές γαρίδες και μπαρμπούνι. Τέλος, αυτά... δεν έχει κάτι άλλο, σε μία λιτή ατμόσφαιρα έως και βασική θα έλεγα, θα συνοδεύσετε με χύμα λευκό αρετσίνωτο κρασί το φαγητό σας.

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, τηλ.: 210 45 14 226


3)Σκάντζα

n

Στην ομορφότερη αυλή της Κηφισιάς, η Σκάντζα θα σας σερβίρει απροσποίητα και χαλαρά φρεσκότατους νηστήσιμους ψαρομεζέδες μαγειρεμένους από φρεκότατες πρώτες ύλες. Μην φύγετε από εκεί αν δεν δοκιμάσετε σαλάτα με αβοκάντο σε crispy φωλιά, γλυκούς κολοκυθοκεφτέδες και φανταστικές τηγανιτές πατάτες.

Aγ.Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ: 210 62 31 522


4)Ιl tinello

n

n

Κρυμμένο μέρος σε μια γειτονιά στον Άλιμο, αλλά εδώ και χρόνια γνωστό σε όσους γνωρίζουν από αυθεντική ιταλική κουζίνα. Με την χρυσοχέρα Ντανιέλλα στην κουζίνα και την επιμέλεια όλων των πιάτων, και το Στέφανο να δίνει ρεσιτάλ με το κόσμο εν ώρα φαγητού, η επίσκεψη σας θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη. Αυτές τις μέρες μπορείτε να φάτε άπαιχτη και όσο πρέπει καυτερή aglio e olio μακαρονάδα, ριζότο με πορτσίνι, σισιλιάνικη πάστα αλά νόρμα από μελιτζάνα και φρέσκια ντομάτα, μαύρο ρύζι με σολωμό, σούπα με ζέα και δροσερή σαλάτα σπανάκι. Να σημειωθεί ότι τα ζυμαρικά είναι homemade απο τα χεράκια της υπέροχης Ντανιέλλας!

Κνωσσού 54, Άλιμος, τηλ:210 98 28 462

Καλή σας όρεξη!!

Kαι το στυλ φυσικά κατάλληλο, απλό σικ με τζινάκι και λεπτομέρειες προς nautical!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice