Η ηθοποιός Κιμ Κατράλ στη σειρά Sex and the city
© Getty Images/ Bill Davila/FilmMagic
Lifestyle

Sex and the city: 5 διάσημες ατάκες της Σαμάνθα Τζόουνς

Ένας μυθοπλαστικός χαρακτήρας που αντιπροσώπευε τη συνειδητοποιημένη «επιπολαιότητα»

H Kim Catrall επιστρέφει ως Σαμάνθα Τζόουνς στο And Just Like That. Μερικές από τις θρυλικές ατάκες της στο Sex and the city.

Στη θρυλική γυναικοπαρέα των «τεσσάρων», η Σαμάνθα ήταν η πιο άτακτη, η πιο δυναμική, εκείνη που ζητούσε και έπαιρνε, που δοκίμαζε και απέρριπτε (ή κρατούσε για όσο τη βόλευε), σίγουρη πάντα για τον εαυτό και τις επιλογές της. Ένας μυθοπλαστικός χαρακτήρας που αντιπροσώπευε τη συνειδητοποιημένη «επιπολαιότητα», μια στάση ζωής που πολλές ζήλεψαν, ακόμη περισσότερες ονειρεύτηκαν να τη ζουν, αλλά λίγες τόλμησαν να υιοθετήσουν. Με την επιβεβαίωση πως η Σαμάνθα επιστρέφει έστω και για λίγο στο φινάλε της 2ης σεζόν του spin off του «Sex and the City», «And just like that», θυμήσου τις 5 πιο διάσημες ατάκες της που αποδεικνύουν πως ήταν, μάλλον, και η σοφότερη.

Sex and the city: 5 διάσημες ατάκες της Σαμάνθα Τζόουνς

«Αυτό που είμαστε στο κρεβάτι, δείχνει αυτό που είμαστε στη ζωή. Δεν γνώρισα ποτέ έναν καλό άντρα που να είναι κακός στο σεξ»

Μπορεί να ακούγεται «ρηχό», αλλά στην πραγματικότητα κρύβει μια μεγάλη αλήθεια. Κατά τη Σαμάνθα, εκείνοι που νοιάζονται για την ευχαρίστηση του συντρόφου τους - άρα και καταπληκτικοί εραστές - είναι πιθανότερο να είναι και στους υπόλοιπους τομείς αξιοπρεπείς και σωστοί ως άνθρωποι. Στην τελική, ποιος θέλει να μοιράζεται τη ζωή και το κρεβάτι του με κάποιον τόσο απορροφημένο στο ναρκισσιστικό «εγώ» του.

«Σε αγαπώ, αλλά αγαπάω εμένα περισσότερο»

Αν μπορούσες με μια φράση να περιγράψεις τη Σαμάνθα, θα ήταν αυτή. Ο απόλυτος ορισμός της δυναμικής και ανεξάρτητης Σαμάνθα Τζόουνς που βάζει πάντα τον εαυτό της πάνω από οποιονδήποτε άντρα, ακόμη κι αν είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του, βλέπε Σμιθ. Η Σαμάνθα και ο Σμιθ ήταν από τα πιο αξιολάτρευτα ζευγάρια της σειράς, έως ότου η σχέση τους έγινε μια ακόμη εμπειρία στο ταξίδι της ζωής της (και ένα συγκλονιστικό κενό για το φανατικό κοινό της).

«Ποιοι άντρες, ποια παιδιά… δεν έχει σημασία. Εμείς είμαστε αδελφές ψυχές».

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που η Σαμάνθα εκτιμά σχεδόν τόσο όσο τον εαυτό της, αυτό είναι η φιλία και ήταν αμέτρητες οι φορές που επιβεβαίωνε στις υπόλοιπες της παρέας πως ήταν πιο σημαντικές για εκείνη από οποιονδήποτε άντρα. Και τα εννοεί αυτά που λέει η Σαμάνθα. Απόδειξη (στη δεύτερη ταινία) το γεγονός ότι προτίμησε να μείνει με τις αγαπημένες της φίλες, παρά να βγει αυτό το πολλά υποσχόμενο ραντεβού. Girl power…

Η ηθοποιός Κιμ Κατράλ στη σειρά Sex and the city
© Getty Images/ Bill Davila/FilmMagic

«Να ξέρετε, πάντα αγαπούσα το σώμα μου όπως ακριβώς είναι»

Πολύ πριν γίνει «τάση», η Σαμάνθα προωθούσε τη θετικότητα του σώματος, την ιδέα να το αγαπάς και να το σέβεσαι όπως είναι. Παράδειγμα προς μίμηση η Σαμάνθα, ασχέτως αν αυτή η φράση ήταν ένας μικρός πρόλογος πριν ανακοινώσει στις φίλες της πως πρόκειται να κάνει πλαστική επέμβαση για να μεγαλώσει το στήθος της. Αργότερα θα διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους και θα αποφασίσει να μην προχωρήσει με το σχέδιό της, συνειδητοποιώντας πως αγαπάει αυτή την «εικόνα» της ακριβώς όπως είναι.

«Είμαι γαμω-52 και αυτό το φουστάνι θα το αποθεώσω»

Το απόλυτο - και διαχρονικό - γυναικείο «πρότυπο»: Η Σαμάνθα δεν πτοείται από μοχθηρά και κακεντρεχή σχόλια ηλικιακού ρατσισμού, για την ακρίβεια, αδιαφορεί παντελώς. Στη δεύτερη ταινία την είδαμε να δοκιμάζει ένα εντυπωσιακά σέξι φόρεμα το οποίο και, φυσικά, θα αγοράσει, παρά την αντίθεση της πωλήτριας που προσπαθεί να την αποτρέψει λέγοντάς της εμμέσως πλην σαφώς πως την έχουν πάρει τα χρόνια για να φορέσει ένα τέτοιο φουστάνι. Ως συνήθως η Σαμάνθα, λίγο ενδιαφέρεται για τη γνώμη των άλλων, η ζωή είναι μικρή και εκείνη θα τη ζήσει όπως ακριβώς θέλει. Θα την αποθεώσει.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice