Τύποι ανδρών και πόσο σοβαρό είναι το ραντεβού μαζί τους

Είσαι η Κατερίνα του Σαββατοκύριακου ή η Ελένη τoυ για πάντα;

 Το πότε και το πού του επόμενου ραντεβού που σου κλείνει, κρύβει αυτό που προσπαθεί να σου πει ή αυτό που προσπαθεί να σου κρύψει

1. Η μεγάλη πρεμούρα μια Δευτέρα πρωί
Ανάμεσα σ’ έναν εσπρέσο και την τυρόπιτα των 11, καθώς προσπαθεί να μαζέψει τον εγκέφαλό του που έχει μετατραπεί σε παζλ από τα ποτά του Σαββατοκύριακου και ενώ λογικά θα έπρεπε να αναφερθεί στο διευθυντή του, εκείνος αναφέρεται στο κινητό σου, ζητώντας επειγόντως ραντεβού εδώ και τώρα. Μέσα στην πρωινιάτικη φούντωση που τον διακατέχει δεν θα παραλείψει να σε ενημερώσει, προκειμένου να πειστείς και να ενδώσεις στις 2 με 3 –τζαστ και ακριβώς– ορέξεις του, ότι για χάρη σου θα διακινδυνεύσει την-πολύ-πετυχημένη καριέρα του στα ναυτιλιακά, αφού ο προϊστάμενός του δεν πρόκειται να πετάξει τη σκούφια του με το «επιστρέφω αμέσως» που θα του κοτσάρει στον υπολογιστή.

Η γνώμη της ειδικού:
2-3 ούτως ή άλλως είναι η ώρα του lunch break του. Απλά σε ενημερώνω για να μη μασήσεις με τη «θυσία». Επίσης, να υποθέσω ότι έχετε γνωριστεί λίαν προσφάτως, τόσο προσφάτως που ακόμη δεν έχεις εξερευνήσει τα γυμνά του μυστικά. Ο ναυτιλιακός είναι όντως ξετρελαμένος μαζί σου ή για την ακρίβεια το ’χει βάλει στοίχημα να μην αφήσει άπαρτο το φλογερό οχυρό που λέγεται Εσύ. Ναι, μαζί σου βρίσκεται στη φάση του στοιχήματος-θα μου κάτσει πού θα μου πάει-χωρίς περαιτέρω δέσμευση, για να μη σου πω χωρίς καμία διάθεση για δέσμευση. Άμα, σου λέει, μου βγει μάπα το καρπούζι μη χάσω παραπάνω από τον χρόνο που απαιτείται για να ξεκοκαλίσεις ένα μεσημεριανό σνακ – εσένα επί του προκειμένου.

Για να τον τεστάρεις προφασίσου meeting με τον δικό σου διευθυντή και πρότεινέ του ραντεβού για το επόμενο Σαββατόβραδο.

2. Ο αραιά και πού τακτικός
Σε παίρνει σταθερά κάθε Τετάρτη μεσημέρι για να σε ρωτήσει τι κάνεις αύριο βράδυ στις 9. Πάνε τώρα κάτι βδομάδες που γνωρίζεστε και συ αναρωτιέσαι αν αυτό λέγεται σχέση ή κατάσχεση.

Η γνώμη της ειδικού:
Να υποθέσω ότι το όλο σασπένς κρατάει το πάθος σου σε πολύ αναμμένα κάρβουνα ή, για να στο πω και αλλιώς, ότι κάθε Πέμπτη βράδυ είσαι απίκο παρέα με τα δαντελένια σου εσώρουχα. Και το βλέπω να γίνεται έτσι για αρκετές Πέμπτες ακόμα ή μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτρια με πιο σέξι δαντελένια εσώρουχα. Γιατί, αν δεν το έχεις καταλάβει, είσαι το κορίτσι της Πέμπτης. Κι αυτό σημαίνει ότι στη ζωή του μπαινοβγαίνουν τουλάχιστον άλλα τέσσερα κορίτσια. Ένα για κάθε καθημερινή εργάσιμη. Το Σάββατο το αφιερώνει κλασικά στους κολλητούς, ψάχνοντας ταυτόχρονα το επόμενο κομμάτι της συλλογής του. Την Κυριακή την αφιερώνει στον καναπέ του για να σας προκύψει ακμαιότερος στο κουπί, άντε από Δευτέρα πάλι.

Για να τον τεστάρεις άλλαξέ του τη σειρά προτεραιότητας και κάνε αίτηση για Παρασκευή. Αν μετά από μια μικρή παύση σου πει «κλείσε και σε ξαναπαίρνω γιατί μου χτυπάνε» σημαίνει ότι οργανώνει αλλαξοκωλιά με το number 5, κορίτσι της Παρασκευής.

3. Η αμαρτία του μεσημεριού
Είναι πάντα φουλ φορτωμένος με δουλειές, υποχρεώσεις, ραντεβού και διάφορα ακατάληπτα για τον γυναικείο σου εγκέφαλο. Τον πολύτιμο χρόνο που θα σου αφιερώσει πρέπει, σου δηλώνει, «να τον κλέψει». Από πού δεν σου έχει διευκρινίσει. Ωστόσο, σχεδόν κάθε μεσημέρι χτυπάει κάρτα στο κινητό και το κρεβάτι σου.

Η γνώμη της ειδικού:
Λυπάμαι αλλά μυρίζομαι συνωστισμό. Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά η ώρα αιχμής των πονηρών ξενοδοχείων δεν είναι το άγριο χάραμα, όπως ίσως φαντάζεσαι, αλλά ντάλα μεσημέρι 3 με 5. Αυτό, αφενός σημαίνει ότι ο κόσμος ξενογαμεί με τρέλα και δεύτερον ότι το μεσημέρι είναι η μόνη, ίσως, ώρα που η γυναικούλα/μόνιμη σχέση/σύντροφος, δεν θα του ζητήσει ακριβή λογαριασμό για το πού είναι, αφού η ζωή παρέχει από μόνη της ένα απεριόριστο μενού από καλές αιτίες στις 3 το μεσημέρι: επαγγελματικά meetings, εξωτερικές δουλειές και πλείστες μύριες άλλες υποχρεώσεις. Μια από αυτές είσαι και συ. Για να μη σου πω ότι εκείνη την ώρα κάνει και κείνη το ρεκτιφιέ της. Δεν είναι πως δεν σε θέλει και μάλλον σε θέλει πολύ γιατί μη νομίζεις ότι είναι εύκολο να βολέψεις μια σύζυγο, μια ερωμένη και εξήντα τόνους δουλειές στη σημερινή, απαιτητική με το χρόνο εποχή μας

Για να τον τεστάρεις θυμήσου πόσες φορές είναι κλειστό το τηλέφωνό του τα Σαββατοκύριακα. «Πάντα» ακούω!

4. Ο άγνωστος ταξιδιώτης
Είναι ο τέλειος εραστής, ο πιο ρομαντικός, ο πιο ανοιχτοχέρης. Η φαντασία του ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας γι’ αυτό και σε παίρνει τηλέφωνο κάθε που στα χέρια του κρατάει κάποιο εξωτικό εισιτήριο για δύο. Μαζί του έχεις δει όλα τα θέρετρα και όποια παραλία διαθέτει φοινικάκι στον πλανήτη. Μόνο που τώρα που το σκέφτεσαι, δεν έχετε πάει ποτέ μαζί στο Κολωνάκι για καφέ.

Η γνώμη της ειδικού:
Ούτε στον Κολωνό, να υποθέσω. Ο κύριος εξωτικός ρομαντικός διαθέτει εκτός από φαντασία, μια σύζυγο, πέντε κουτσούβελα, μια μονοκατοικία στου Παπάγου και ένα station wagon που να χωράει την πεθερά. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει κανένα σκοπό να αποχωριστεί τη γλυκιά θαλπωρή του οικογενειακού μουσακά. Ακόμα και στην ιδέα ότι μπορεί κάποιο αδιάκριτο μάτι να σε δει μαζί του, θα σου έβγαζε ευχαρίστως αεροπορικό εισιτήριο για τον Αγύριστο.

Για να τον τσεκάρεις ανακοίνωσέ του ότι στην ουρά της τράπεζας γνώρισες μια συμπαθέστατη κυρία από του Παπάγου, που κοίτα σύμπτωση... έχει το ίδιο επώνυμο με κείνον. Γίνατε αμέσως φίλες και κανονίσατε να πάτε για καφέ την επαύριο. Εκτός από τις επιδόσεις του στις εξωτικές αποδράσεις, θα διαπιστώσεις αμέσως και τις ολυμπιακές του επιδόσεις στο άθλημα του Σπύρου Λούη.

© Loui Jovel

5. Ο σταθερά Σαββατιάτικος
Μέσα στην εβδομάδα τρέχει με χίλια, αλλά κι επειδή και συ τρέχεις με χίλια διακόσια δεν τον έχεις παρεξηγήσει από τη στιγμή που κάθε Παρασκευόβραδο (που είναι κουρέλι και λέει να την «πέσει») σου κλείνει πρώτο τραπέζι πίστα στον Ρέμο – εκεί, που όσο να ’ναι, κινδυνεύεις να τρακαριστείς με χίλιους μύριους γνωστούς. Σε θέλει δε με τέτοια τρέλα, που αδύνατον να σε μοιραστεί με τους φίλους του τους οποίους δεν έχεις ακόμη γνωρίσει. Όταν βγαίνετε θέλει να είναι μόνο δικός σου. Την Κυριακή, πάλι, έχει το κινητό κλειστό γιατί τα ποτά του Ρέμου ήταν «μπόμπα», λέει –περίεργο που εσένα δεν σε πείραξαν– και έβγαζε τα συκώτια του μόνος στο σπιτικό του.

Η γνώμη της ειδικού:
Μαζί σου τι ακριβώς θέλει δεν είμαι στο μυαλό του να ξέρω, αλλά το σίγουρο είναι ότι συζεί ή τώρα περνάει τις τελευταίες λαδομπογιές στο τριάρι που έκλεισε με τον χρόνιο γόρδιο δεσμό του και ετοιμάζεται να μετακομίσει. Και οι δύο μαζί διατηρούν μια μοντέρνα σχέση που μεταφράζεται σε απόλυτη κατανόηση όταν εκείνος διεκδικεί το δικαίωμα να ξεσαλώνει κάθε Σαββατόβραδο με τους κολλητούς – δηλαδή εσένα.

Για να τον τεστάρεις δήλωσέ του ότι μόλις βρήκες μια δεύτερη αποδοτική δουλειά, η οποία όμως απαιτεί από σένα εκτός από τις γνώσεις σου και όλα τα weekends της ύπαρξής σου.

6. Πριν το χάραμα μονάχος
Το κινητό σου χτυπά μέσα στην άγρια νύχτα και σε πετυχαίνει στον τρίτο εφιάλτη. Μια φωνή που τρεκλίζει, κάτι προσπαθεί να σου πει μέσα από τη βουή και τα κορναρίσματα κάποιας νυχτερινής λεωφόρου. Βρε, ο Μάκης είναι! Που στα καλά του καθουμένου και καθώς έβγαινε από τον Κιάμο, του ’ρθε, λέει, μια επιτόπια νοσταλγία για το μωράκι του –ξύπνα, εσένα εννοεί– και λέει να σου ’ρθει αντί να τρέχει για πατσά στην αγορά.

Η γνώμη της ειδικού:
Ή αλλιώς, βουρ στον πατσά ο Μάκης, ο οποίος αφού εξάντλησε όλα τα νυχτερινά στέκια του λεκανοπεδίου αναζητώντας νύφη και αφού έφαγε και την τελική χλαπάτσα από την ξανθιά –που ρε γαμώτο την είχε σίγουρη μετά από τρία κερασμένα ντάκιουρι– σου λέει γιατί να μπακουροκοιμηθώ και να μη δοκιμάσω πρώτα την τύχη μου μέσω τηλεφωνικού καταλόγου. Όλο και κάτι θα μου κάτσει ξύπνιο και πρόθυμο Σάββατο βράδυ.

Για να τον τεστάρεις κάνε την ψόφια από τη νύστα και δώσ’ του το τηλέφωνο της άσπονδης εχθρού σου, Μαρίκας. Αν ακούσεις κάτι μπιπ μπιπ, δεν είναι στον ύπνο σου, είναι ο Μάκης που μάσησε και πληκτρολογεί το νούμερο.

7. Πάλι εσύ;
Πριν μια ώρα ήταν στο κρεβάτι σου και τσεκάρατε μαζί τη σισπανσιόν του φουτόν. Με βαριά καρδιά και δυο φιλιά, σε άφησε παρέα με το άρωμά του γιατί αύριο ξυπνάει νωρίς. Πάνω που άρχισες να στήνεις το σενάριο του πρώτου ονείρου, χτυπά το τηλέφωνο και είναι εκείνος. Πήρε να σου πει ότι έφτασε καλά, ότι κανένας πόλεμος δεν κηρύχτηκε μέχρι να διασχίσει το Κολωνάκι και να φτάσει από Παγκράτι στα Πατήσια, κανένα τσουνάμι και κανένας σεισμός. Φιλάκια, καληνύχτα.

Η γνώμη της ειδικού:
Αν οι άντρες είχαν πιο εύκολες τις λέξεις, θα σου είχε πει ότι πέρασε ονειρεμένα, ότι ύπνος δεν του κολλάει, ότι πολύ θα ήθελε να το βροντήξει αυτό το κωλοραντεβού αύριο και να τρέξει αμέσως πίσω, ότι σ’ έχει ερωτευτεί και ότι αδύνατον να σκεφτεί κάτι άλλο εκτός από σένα και αύριο τι κάνεις, αν επιτρέπεται.

Για να τον τσεκάρεις μπες στον κόπο και πες του τα εσύ πρώτη. Ίσως έτσι ξεκλειδώσεις μέσα του το κουτί με τα ωραία λόγια, εκείνα που χρειάζεται κάθε έρωτας για να νοιώσει μεγάλος.

8. Το δώρο των γενεθλίων
Έχετε χωρίσει, πριν από τον πόλεμο, αλλά δεν θυμάσαι ακριβώς το πότε και μη με γελάσεις. Το μυαλό σου δεν έχει συγκρατήσει ούτε την αιτία ούτε την αφορμή. Εκείνος, ωστόσο, μια φορά τον χρόνο θα κάνει το προσκύνημά του και θα σε πάρει ένα τηλέφωνο για «να δει αν ζεις, βρε ψυχή».

Η γνώμη της ειδικού:
Μαζί με το αν ζεις θα ήθελε να δει και τι κάνεις το βράδυ, τι κάνεις τον επόμενο μήνα και στη ζωή σου γενικότερα και μήπως υπάρχει μια ζεστή γωνιά στην καρδιά σου και για κείνον. Αυτά, βέβαια, δεν πρόκειται ποτέ του ο δόλιος να σου τα αποκαλύψει έτσι όπως του κόβεις απότομα το βήχα και τον ειρμό, «ζω και σε χαιρετώ γιατί έχω κι άλλα να σκεφτώ». Είσαι η γυναίκα της ζωής του, το κόλλημά του, εκείνη που μαζί της συγκρίνει όλες τις υπόλοιπες άπαξ ετησίως και βγαίνει μείον ο λογαριασμός για κείνες δυστυχώς. Εσύ τώρα χασμουριέσαι και μόνο που τα ακούς όλα αυτά, αλλά δεν πειράζει καθόλου να είσαι το μοιραίο πρόσωπο στη ζωή κάποιου, έστω και του Κωστάκη.

Για να τον τσεκάρεις ζήτα του ραντεβού εδώ και τώρα για να θυμηθείτε τα παλιά. Το πιο πιθανό είναι να τον δεις live μπροστά σου πριν κλείσεις το ακουστικό. Μα πέταξε ή διακτινίστηκε;

9. Ο άνθρωπός σου
Δεν έχετε προλάβει να εκφράσετε τα άπαντα των εσωψύχων σας γιατί είναι ακόμη φρέσκο το πράγμα και έχεις κι εσύ τα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες σου. Δεν μπορείς να πεις ότι τρελαίνει τους λογαριασμούς του ΟΤΕ με τα τηλεφωνήματα που σου κάνει, αλλά σε πήρε την Τετάρτη για να σε καλέσει για σκι στον Παρνασσό, όπου έχει κλείσει «με πεντέξι δικούς του».

Η γνώμη της ειδικού:
Αφού δέχεται να σε φάει στη μάπα ολόκληρο Σαββατοκύριακο και μάλιστα να σε παρουσιάσει και στους δικούς του ανθρώπους, που την έχουν τη φαρμακόγλωσσά τους, το σίγουρο είναι ότι προς το παρόν το αντιμετωπίζει ζεστά το πράγμα. Προς το μέλλον, πάλι δεν μπορώ να σου εγγυηθώ γιατί εξαρτάται και από το πώς θα του προκύψεις στον Παρνασσό. Ελπίζω κόσμια και φιλική με τους δικούς του.

Για να τον τσεκάρεις κάλεσέ τον το μεθεπόμενο weekend για φαγητό με τις κολλητές σου. Άμα δεχτεί άρχιζε να ψάχνεις προσφορές για τον 15αύγουστο του χρόνου, γιατί σας βλέπω μαζί στη Σίφνο.